Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 692
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 915
Марти, и според мен детето трябва да пробва за второ класиране, а темите в бг мама не й давай да ги чете. Само ще добие лоши впечатления за НЕГ, ако не стане за СМГ, и ще се настрои отрицателно. Децата съвсем не виждат същите минуси като родителите.

# 916
  • София
Абе децата в СМГ са мотивирани и обичат математиката - за това спор няма. Аз обяснявам за моето дете. Във връзка с това, че мотивите за избор на училище не се ограничават само до възможностите, които балът дава.

# 917
  • София
Здравейте,на второ класиране до колко можем да се придвижим напред в класирането?
За съжаление, никой не може да каже. Може малко, може много, може хич
Преди 2г големият си остана в същата паралелка, в която беше и на 1во класиране. По наши сметки имаше реална възможност да се придвижи 1 желание напред, но остана в същата. Simple Smile

Ние обмисляме записване утре, дадохме си още един ден за размисъл. Simple Smile Във втора испанска (157мо), бал 331; доволни сме, предвид резултатите му от НВО и желанието да учи езици. Очаквахме доста по-високи резултати, особено на матурата по БЕЛ и се целехме в топ езиковите, но... това е положението. Вярваме, че все пак ще е за добро. Simple Smile

Това, което твърдеше в началото ( неслучайно съм го цитирала) беше, че има " училища-гнезда, в които записват служебно", а такива няма. И понеже наистина много хора четат във форума, добре е да не ги подвеждаме.
Да, с такова впечатление съм останала. Че има училища, където приемат ученици, които не са кандидатствали или не са приети никъде. Щом не е вярно, добре. Не е вярно. Приемам. Но пък съм сигурна, че за всяко дете ще се намери училище. Няма да остане такова, което да не е записано никъде.
Да, все ще се намери у-ще, но има голяма разлика какво. Остават места в най-нежеланите паралелки и слаби училища. Има значение дали във Френската гимназия с руски или в 95то с природни науки и руски. Да уточня, че 95то ни е квартално и като майка на ученик, искащ да учи езици и разочарован от резултатите си на НВО, му предложих дали все пак най-най-накрая на дъното на многото желания да не пишем и 95то училище - със стара слава на руско училище и елитно преди 20-30г, но сега за съжаление хич не е такова. Та отговорът на тийна беше категорично НЕ.
Скрит текст:
Отделно смятам, че по 1-2 местенца тук таме се пазят в елитните гимназии за "наши си". Вероятно за много това си е чиста градска легенда, но съм на мнение, че по втория начин и в гимназиите се уреждат деца.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 11:38 от Аня♥♥♥

# 918
  • Перник
И ние се записахме тази сутрин. При обявено работно време от 8:00 ние кацнахме в 8:03 и очаквах да сме първи, но имаше и по-нетърпеливи Simple Smile Калоян се оказа третият записан в паралелката. Остават си почти същите деца в класа.

# 919
MollyBy, съвсем точно. Езиковата е пета, ако въобще падне балът. Там ще е от последните приети по бал, а в Геров е с най-висок бал. Това ми е най-голямата драма.

Светли, пробвайте за Йоан Екзарх. Няма значение кой с какъв бал е приет. Подготовката в Пета е значително по-добра от тази в Найден Геров.

Ние вече се записахме в 1ЕГ (НЕ-АЕ). Доста почакахме на опашка, но попълването на документите и самото записване отне под 10 мин.

# 920
Записан в Туес - компютърни, оказа се че с бал 458,75 е трети в тази специалност, т.е. имаше не малък шанс за другата на второ. Въпреки ранния час имаше е няколко заявления за второ класиране.
Успех на всички!
За вас няма значение вече, но да уточня, че кой поред си като бал в паралелката няма отношение към шансовете да минеш на горно желание, защото тези преди теб може да се запишат или ако не го направят да имат различни от вашите предни желания и да не състезавате за едни и същи паралелки. Зависи колко деца няма да се запишат във вашето желано или ще участват на второ и ще се дръпнат в по-желана тяхна паралелка. Плюс се състезавате с всички незаписани, не само с тези от вашата паралелка.

# 921
  • гр.Варна
MollyBy, съвсем точно. Езиковата е пета, ако въобще падне балът. Там ще е от последните приети по бал, а в Геров е с най-висок бал. Това ми е най-голямата драма.
Синът ни беше в Геров.Определено считам,че обучението до 7клас е на доста добро ниво.За след това въобще не считам,че нивото е добро.На мой близък детето е там компютърна анимация и родителите не са очаровани от средата и търсят вариант да го местят,но май няма да има такъв.
Светли,считам,че 5-та ще е определено доста по-добър вариант!

# 922
Storm, да ви е жив и здрав рожденика 🎉
При нас ново 20. Вчера след като видях, че девойката има реален шанс за СМГ на второ класиране (4 точки не й стигнаха на първо) бях изключително радостна, защото да учи в тази гимназия й е мечта от 4 клас. Когато обаче се прибрах вкъщи намерих едно страшно объркано дете. Притеснява се, че ако бъде приета на второ класиране в СМГ, щяла да бъде с най - ниския бал, там всички деца били гений (имаме 3 познати деца, които са си съвсем обикновени и тя много добре го знае), щяло да е бъде срам да казва, че учи там, защото ще я смятат за зубър и т.н. Обясних й, че всички тези причини са смешни и, че ако са само те е несериозно да ги взимаме предвид и ще е добре да участва на второ класиране.
Тъй като не искам да я притискам за СМГ и казах, че ако желае може да отидат днес да се запише в 1 НЕГ и терзанията да приключат. Тя обаче и на този вариант не е съгласна, защото първо не е сигурна че това е нейното училище и второ, ако директно се запише, после може и да съжалява, че не се е пробвала на второ.
Ако някой ми беше казал на 12.07, че днес ще сме в това положение, нямаше да повярвам. Винаги е била убедена, че СМГ е нейното училище и, че тя там ще учи. Какво се случи вчерашния ден не знам.
За първи път я виждам толкова объркана и може би за първи път не е сигурна какво точно иска.
Снощи до късно чете темите за двете гимназии и да се надяваме, че днес вече ще е по на ясно къде иска да прекара следващите 5 години.
Извинявам, че толкова дълго стана, но имах нужда да споделя.

Оставете детенцето да си реши. Очевидно има нещо, което да я притеснява, а то не бива да се неглижира. Имате време, обмислете добре и поговорете отново. Успех! Flowers Hibiscus

Реакцията на детето е разбираема, явно е отговорно дете и амбициозно, предполагам ще го преодолее, дайте й малко време. Може да й кажете, че със сигурност ще има след второто класиране хора с по-нисък бал, но то там за нисък бал изобщо не може да става дума и че е важно, че "се е качила на влака, а не е на гарата", образно казано.Позната ми е тази реакция, синът ми беше в подобно положение, но му подейства стимулиращо средата и наистина извади всички добри качества. Успех!

# 923
Варна, приет по първо желание Първа ЕГ с АЕ_НЕ. Ще освободим местото. Днес живот и здраве ще го записваме в училище към МК. Ще зарадваме някое детенце и родителите, като се придвижат нагоре по стълбата.
Успех на всички във второ класиране! Дано всеки попадне на точното за него място.

# 924
Мисля, че всеки, който не е достигнал до първото си желание, трябва да се пробва на второ класиране. Няма какво да загуби:) Иначе след време може да съжалява...
Относно СМГ, това, което ни безпокоеше беше именно фактът, че останалите деца вече се познават и са се сприятелили. Може и глупаво да звучи, но аз самата много пъти съм била "ново" дете и стресът си е голям.

# 925
Въобще не ме притеснява, че ще попадне в клас, в който по-голяма част от децата са учили заедно  и се познават, а той ще трябва "да се вписва"...дори не ми е хрумнало като аргумент против дадено училище. Смятам, че освен всичко, трябва да развива и емоционална и социална интелигентност и такива ситуации допринасят за това. Толкова пъти в живота ще му се налага да се адаптира към среда, към различни характери, че не мисля да го спасявам от това...

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 12:04 от Amelin

# 926
Приключих днес. Записах го, като в паралилката му резултатът му от 410 е някъде 7-8 място. Най-високият е 450. Много съм доволна.
Желая на всички 2ро класиране да донесе мястото, където ще се чувства щастлив ученика.

# 927
  • София
В СМГ има деца и с бал 350 , може и по-малко да е, които се справят на училищно ниво и си харесват както класа така и учителите с малки изключения.
Как се влиза в СМГ с бал 350?

# 928
  • София
В СМГ има деца и с бал 350 , може и по-малко да е, които се справят на училищно ниво и си харесват както класа така и учителите с малки изключения.
Как се влиза в СМГ с бал 350?

На трето?

# 929
  • София
По-скоро на пето. Wink Освен ако не става дума за близнаци.

Общи условия

Активация на акаунт