Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 965
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 330
Е как класиране, оправиха ли алгоритъма на сметките за НПМГ та класирането да качват? Дайте им още малко време.

# 331

Desem, ами това като цяло е непопулярна паралелка, нормално е да не е имало интерес, когато е пусната за първи път.
Дори не разбирам защо са изкарали такъв профил, вместо да оставят математика със засилено изучаване на немски език, както беше преди.
Сега немски език може да се учи единствено и само в ГПЧЕ.

# 332
  • Beyond the Frontiers
Аз рефрешвам тук...ако има нещо ново, ще се види веднага Simple Smile

# 333
  • София

Desem, ами това като цяло е непопулярна паралелка, нормално е да не е имало интерес, когато е пусната за първи път.
Дори не разбирам защо са изкарали такъв профил, вместо да оставят математика със засилено изучаване на немски език, както беше преди.
Сега немски език може да се учи единствено и само в ГПЧЕ.

Паралелка с физика има в Плевенското МГ още от мое време, а аз завърших 1997. И тогава това беше паралелката с най-нисък бал.

# 334
От НПМГ ми казаха, че са сигнализирали на РУО и работят в тандем по въпроса. Прочели са съобщенията.

Майките, които не ги интересуват тези "непопулярни" паралелки, нека прояват толеранс към бъдещите доктори.

# 335
  • Пловдив
В пловдивското МГ също имаше такава паралелка - в нея влизаха ученици, които просто нямаха шанс за математическите паралелки. От доста време обаче вече не я предлагат, явно има защо.

# 336
  • Варна
Проявяваме, разбира се Simple Smile Не смятам, че някой от тях е "виновен" за създалата се ситуация Simple Smile Търпението на всички ни не може да се равнява на сълзите дори на едно дете, така че ще почакаме още малко Simple Smile
В тая жега ние дето сме хоум офис дали може да пием биричка, се чудя...

# 337
  • Бургас
От НПМГ ми казаха, че са сигнализирали на РУО и работят в тандем по въпроса. Прочели са съобщенията.

Майките, които не ги интересуват тези "непопулярни" паралелки, нека прояват толеранс към бъдещите доктори.

то класирането се променя, няма значение кой какво го интересува.

В бургаската ПМГ също тази година има паралелка с природни науки, която мисля, че беше изчезнала от няколко години. Като цяло, почти навсякъде са сложили паралелка с биология и химия. Не знам дали се дължи толкова на търсенето или по-скоро е въпрос на държавна политика.

# 338
Блазе ви. Ние от понеделник се върнахме в офиса за първи път откакто почна пандемията и е едно... куцо.

За новите бройки по природни науки - може би пандемията е провокирала повече загриженост за здравни кадри, имунолози и т.н.

# 339
  • София
Проявяваме, разбира се Simple Smile Не смятам, че някой от тях е "виновен" за създалата се ситуация Simple Smile Търпението на всички ни не може да се равнява на сълзите дори на едно дете, така че ще почакаме още малко Simple Smile
В тая жега ние дето сме хоум офис дали може да пием биричка, се чудя...

Имам един Жин в хладилника, ама ще ми се доспи още от обед, пък трябва да се правя, че работя Satisfied

# 340

то класирането се променя, няма значение кой какво го интересува.

В бургаската ПМГ също тази година има паралелка с природни науки, която мисля, че беше изчезнала от няколко години. Като цяло, почти навсякъде са сложили паралелка с биология и химия. Не знам дали се дължи толкова на търсенето или по-скоро е въпрос на държавна политика.
Точно държавна политика за увеличаване на професионалните направления и STEM. Затова се увеличиха професионалните паралелки.

# 341
  • София

Малко OFF, но всеки път когато нещата опрат до НПМГ, си припомнян защо детето ми учи там и колко съм благодарна на факта!

Промяна в класирането дори само на една паралелка, при това доста желана, може да доведе до лавинообразна промяна в класирането на много деца. Не знам дали си давате сметка.

# 342
  • София
Успех на всички деца днес Flowers Four Leaf Clover

# 343
  • Варна
DoGma_PrObe, на мен биричката само ми помага, не ми пречи Simple Smile))

И за да не съм съвсем извън темата - във Варненското МГ също от години няма профил физика, но пък смятам, че сега тези, които се интересуват конкретно от нея спокойно могат да я изберат за профилиращ предмет в 11 и 12 клас и реално да завършат с подобен профил. Не е необходимо да се прави специална паралелка, защото някои деца по-късно узряват за тази наука (а и за други). И ми се струва някак странно да се говори за "нисък бал" в МГ, но може би си вадя изводите само от нашето, в което дори последния по бал е имал всички шансове да учи в почти всяка паралелка на ЕГ.

# 344
Да изчистят всички неточности и тогава да пуснат класирането.По добре по -късно, но вярно.

Общи условия

Активация на акаунт