Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 715
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 810
]Всичко опира до желанието на детето да научи езика.
Големия ми син завърши професионална гимназия в нашия град..." училище за компоти ", както се изразиха някои тук!
Приемам го като избиване на комплекси.
Та, той държа изпит по английски език при прием в университета,  за да се види нивото и беше първи в курса.
Без интензивно изучаване и без частни уроци.
Четвърти курс студент е - с отличен успех за всичките години , в момента поканен и присъстващ на международна практика,  заради успеха и познанията си.
От една малка професионална гимназия , в едно малко градче.
Не е само до училището,  а и до средата и желанието за учене.
За София бях категорична и за двамата, че няма никакъв шанс да завършат средно образование там, въпреки, че сме на 30 километра разстояние .

# 811
  • Ланкър, планините Овнерог
За английския специално и аз имам пример в къщи, че не е нужна ЕГ за научаването му. Голямата завърши НГПИ Свети Лука - училище по изкуствата. Никога не е ходила на курсове. Приятелката й завърши 1 АЕГ - имат 4 или 5т разлика на ДЗИ по АЕ. Моята имаше 5.88 като оценка. Сега в СУ имат някои преподаватели, които не говорят български, чудесно се справя на английски

# 812
  • София
Може би глупав въпрос на утре за записване освен свидетелството за завършен 7ми клас трябва ли да носим друго.

Погледнете дали няма списък с документи на сайта на училището.
Там, където аз ще записвам, има:
Свидетелство оригинал;
Служебна бележка с резултатите от НВО ;
Заявление по образец (има го на сайта)
Информационна карта (има я) ;
Акт за раждане оригинал.

# 813
  • София
Желанието е само една част от уравнението. Останалата са ресурсите. А езиковите разполагат по подразбиране с повече ресурси като брой часове в учебната програма, свързани с езика. Това е като да искаш да се научиш да шофираш и да разполагаш с кола или да не разполагаш с кола. Защо да е трудно и "ако има желание", ако може да е лесно - отива в езикова?

# 814
Хора, някой ще ми обясни ли следната тенденция : за трети и на`йсти ешелон - тоест, квартални и нискобалови училища диапазона на минимален и максимален бал е твърде голям - 100 и повече точки.
Рибата ми изтЕпА Бузема с паралелка "Каменоделство" - минимален 55, максимален 403. Това просто няма как да е "похабен" бал , явно кандидатът с 403 е писал целенасочено.
За паралелката на сина ми, в която е приет, максималният бал е 407 при утрояване на БЕЛ, но пак е висок за квартално училище.

Според вас на какво се дължи това, ей така от любов за спорта питам?

Иначе за разлика от други списващи не мисля да напускам темата. Много някак си ми е грозно - благодаря, че ме съветвахте, че треперихте с мен, детето е прието и съм доволна и хайде чао! Ако има осмокласна тема, ще се местя и в нея (ако ме приемете, защото детето ми не е в училище от топ 10).

# 815
Желанието е само една част от уравнението. Останалата са ресурсите. А езиковите разполагат по подразбиране с повече ресурси като брой часове в учебната програма, свързани с езика. Това е като да искаш да се научиш да шофираш и да разполагаш с кола или да не разполагаш с кола. Защо да е трудно и "ако има желание", ако може да е лесно - отива в езикова?
Нямам против езиковите гимназии.
Казвам, че детето може да научи език и да е успешно и без тях.

# 816
Публикуват ли се някъде баловете за 4-то класиране?На първо не е класиран никъде,за второ не знам какво ще стане,за трето-от предишни години баловете са почти като на първо....дали има шанс,да се следят баловете за 4-то или трябва се ходи от училище в училище и се пита на място?

# 817
  • София
Привет. Извинявам се, че нахлувам така в темата ви - имам нужда от молба образец с която може друг човек да запише детето, представител. Рових вече 35 страници и не я откривам - казаха ми, че в тази тема би трябвало да я има.

Сърдечно и предварително благодаря. bouquet
Не ми е попадала такава бланка, дори нямам идея за какво иде реч. Най-добре е да извадите пълномощно на този друг човек, различен от родител/настойник.

Шоколадче, върни се страничка-две назад в темата. Дидева много хубаво е обяснила какво се случва ако детето не е прието и на трето класиране.

Сторми, ГУШ HugGift Heart

# 818
Има и паралелка педикюр,където минималният бал е 69, а максималният 438.

# 819
Да го приемате, както пожелаете, е изцяло Ваше право - визираше се разнопосочните сигнали, които дадохте. Комплекси избивам всякакви - да, по всяко време, място, ситуация. Очевидно и в момента, отделяйки внимание да Ви отговоря на нападката. Но какво да се прави - зла и комплексирана лелка съм.
" училище за компоти ", както се изразиха някои тук!

# 820
Разглеждам минималните и максимални балове. Ей това е пример за хабене на бал:

Абсолютно вярно. 15.СУ е в квартала, в който живея и знам за какво иде реч.
Петнадесето в момента е второ по желание в Надежда, изпреварва дори 101-во. Това е така, защото има млада и амбициозна директорка. В Надежда училищата по степен на желаност са : 54-то, 15-то и 101-во. С уточнение, че говорим за квартални училища.

# 821
Да го приемате, както пожелаете, е изцяло Ваше право - визираше се разнопосочните сигнали, които дадохте. Комплекси избивам всякакви - да, по всяко време, място, ситуация. Очевидно и в момента, отделяйки внимание да Ви отговоря на нападката. Но какво да се прави - зла и комплексирана лелка съм.
" училище за компоти ", както се изразиха някои тук!
Бих могла да Ви отговоря, но няма да си позволя да падна на нивото Ви!
Не смятам да занимаваме темата с тези несъществени въпроси и Ви моля, да прекратим комуникация!
Желая ви едно спокойно и хубаво лято!

# 822
Няма нищо странно в разликите на мин. и макс. бал - някои деца изцяло самостоятелно взимат решения къде и какво да учат , голяма част от тях са много целеустремени  и не се водят от това “ да не похабят бала”.
Други са в приятелски компании и искат да останат заедно.
Хора различни, на 14г. не са малки да взимат решения за това какво искат да учат

# 823
Сигурно въпросът вече е задаван, но се обърках. Може ли родител, но без детето да подаде предварително попълнено заявление за второ класиране?
Мисля вчера беше споделено едно писмо от РУО до училищата, че може заявление за участие във второ класиране да се подаде само от родителя, без ученика.
Със сигурност имам познати, които миналата година подадоха за второ само родител.

# 824
Хора, някой ще ми обясни ли следната тенденция : за трети и на`йсти ешелон - тоест, квартални и нискобалови училища диапазона на минимален и максимален бал е твърде голям - 100 и повече точки.
Рибата ми изтЕпА Бузема с паралелка "Каменоделство" - минимален 55, максимален 403. Това просто няма как да е "похабен" бал , явно кандидатът с 403 е писал целенасочено.
За паралелката на сина ми, в която е приет, максималният бал е 407 при утрояване на БЕЛ, но пак е висок за квартално училище.

Според вас на какво се дължи това, ей така от любов за спорта питам?

Иначе за разлика от други списващи не мисля да напускам темата. Много някак си ми е грозно - благодаря, че ме съветвахте, че треперихте с мен, детето е прието и съм доволна и хайде чао! Ако има осмокласна тема, ще се местя и в нея (ако ме приемете, защото детето ми не е в училище от топ 10).
Липса на амбиция или мързел. А може и да не иска да си промени евентуално изгодната локация в квартала. Аз открих пък друг потресаващ "погубен" бал: СУ"Хр.Смирненски"Гурково1840  Готвач 34.000 и 427.000

Общи условия

Активация на акаунт