Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 818
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 825
Да ти кажа , това означава че детето иска да готви и работи с удоволствие.
Един добър готвач може да печели много пари, те са доста ценни кадри, особено след специализации и допълнителни обучения са съкровища.

# 826
  • Русе
По-напред някой беше писал за Свидетелството за основно образование. То е изключително важен документ и трябва да се пази, защото е необходим при записването на детето за шофьорски курс. Когато се запишат на шоф. курс на 18год. възраст, нямат все още средно образование и им искат свидетелството за основно образование. Но него го получават след 8-ми клас, не сега, нали така?

# 827
По-напред някой беше писал за Свидетелството за основно образование. То е изключително важен документ и трябва да се пази, защото е необходим при записването на детето за шофьорски курс. Когато се запишат на шоф. курс на 18год. възраст, нямат все още средно образование и им искат свидетелството за основно образование. Но него го получават след 8-ми клас, не сега, нали така?
По рано беше коментирано - първи гимназиален етап - завършен 10 клас

# 828
Може би глупав въпрос на утре за записване освен свидетелството за завършен 7ми клас трябва ли да носим друго.

Погледнете дали няма списък с документи на сайта на училището.
Там, където аз ще записвам, има:
Свидетелство оригинал;
Служебна бележка с резултатите от НВО ;
Заявление по образец (има го на сайта)
Информационна карта (има я) ;
Акт за раждане оригинал.
В нашият случай искат и снимки на детето ?!

# 829
Свидетелство за основно получават сега и то стои в гимназията после.

Малко страничен въпрос: за 12 клас на ДЗИ нали са случайно разпределение по сгради и те, а не в собственото си училище. Или са си в него и има опции за подсказване/манипулация?

Малко обобщена картинка, дано не повтарям линк. https://btvnovinite.bg/bulgaria/parvoto-klasirane-za-gimnaziite- … aj-visok-bal.html

# 830
  • София
Едно време една съученичка изкара изключително високи оценки на матурите ( почти пълни 6-ци) и много искаше да учи в Строителния в Пловдив, ама ей на- всички и казваха, че ще си похаби бала и записа програмиране в МГ без особено желание. Накрая завърши съвсем различно висше, но не мога да го забравя този случай. Хем тя не учи, каквото иска, хем така се отне възможността на дете, което наистина иска да учи програмиране.

# 831
  • Варна
Ние окончателно взехме решение, че ще опитаме на 2ро класиране .
Усетих, че наборът иска да види дали може да бъде приет в 1ва с немски . 3т. не са му стигнали на първото класиране .
Но се чудя сега с чаша бира в ръка пред  таблиците с минимален бал - дали има шанс ?
Бях така щастлива като видях къде е приет, а сега като го виждам, че иска да пробва на второ и се моля да не се разочарова .
Много се разписах последните дни .... но знам, че ще ме разберете !

# 832
  • Русе
Здравейте, пускам линк към група във фейсбук на родителите на новите осмокласници приети в МГ "Баба Тонка" https://www.facebook.com/groups/175440074502284/?multi_permalinks=175494077830217

# 833
И аз извън темата да попитам -
При профилираните паралелки тип Природни науки, подобни какво се учи в 11-12 клас ?
Разглеждах хорариумите в различни училища, но все показват такива за 8,9,10 клас Confused

# 834
В план-приема трябва да са посочени двата профилиращи предмета, определени на национално ниво. За Природни науки двете възможни комбинации са биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда или химия и опазване на околната среда и физика и астрономия. Трети ( и евентуално четвърти) профилиращ предмет обикновено се избират в края на десети клас.

# 835
3 точки са съвсем преодолими на 2ро класиране, не се отказвайте - не губите мястото си! Най-много да “загубите” 1 седмица в чакане…

# 836
Не можах да се стърпя

Ето от къде идват свободни места на второ класиране. Под публикация във фейсбук на Просвета.
Дъщеря ми е приета по второ желание и ще чакаме още седмица.
Честито на приетите и късмет на чакащите.

# 837
  • София
Това от снимката, как може нормален родител да го направи, не знам. Колко празна душа и глава трябва да имаш, за да си играеш така с надеждите на хората. (Въпреки, че е позволено законово).

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 06:25 от yovanka

# 838
  • софия
С този бал в София само ще мирише МГ и ЕГ и за това сега има нещо, с което да се хвали пред леля Ленче от третия етаж, шуринайката и тетинчо.

# 839
  • София
Еее, можеше и повече - само 11 области от 28, скромни са к'во. Smirk

Общи условия

Активация на акаунт