Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 876
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Ако някой е подал за второ класиране вчера, но си е променил желанието днес, може ли да се запише утре?
Някой правил ли го е тоя номер?
Не би трябвало да е проблем, след като системата е още отворена за записване.

# 1 126
  • София
Днес се записахме. Няма още промяна в статуса.

# 1 127
st. Dobri, формално е така.
Скрит текст:
(2) (Нова - ДВ, бр. 32 от 2019 г.) При преместване на ученик в задължителна училищна възраст в училище на чужда държава:
1. родителят подава писмено заявление до директора на училището, в което се обучава ученикът, за издаване на удостоверение за преместване;
2. (изм. и доп. - ДВ, бр. 78 от 2020 г.) родителят представя документ, издаден от училището на чуждата държава, удостоверяващ възможността ученикът да продължи образованието си при условията на приемащото училище; в случаите, когато няма такава възможност, родителят удостоверява с декларация, че ученикът ще продължи образованието си в училище на чужда държава.
(3) (Нова - ДВ, бр. 32 от 2019 г.) Документите по ал. 2 може да се подават и сканирани по електронен път.
(4) (Нова - ДВ, бр. 32 от 2019 г.) В срок до 5 работни дни от подаване на документите по ал. 2 директорът на училището, в което се обучава ученикът, издава удостоверение за преместване.

Ако не си подала някакъв документ в досегашното училище, попълни им една декларация, да има там нещо черно на бяло.

# 1 128
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря ти.
от старото нищо не са ми искали, от новото училище не са давали/пращали до старото никава справка или декларация, пратили са само имейл, с искане за характеристика на ученика.
ще се ходи до училището значи. Simple Smile

# 1 129
Добри, разкажи, ако е удобно, как се решихте за чужбина? В коя държава, какво ще учи?

# 1 130
  • на пистата
На мен този линк ми се отваря в нечетим вид - буквите в една колонка. Може ли накратко да ме ориентирате пред коя служба и с какви документи които носим, а не попълваме там се кандидатства за тази помощ и какъв е срока за кандидатстване.
От горния линк си свали заявлението. Попълва се, подписва се от радители/настойници и се представя лично в Регионалната Дирекция социално подпомагане. Може и в електронен вариант - с квалифициран електронен подпис или ПИК от НОИ. Прилагат се документите, опитани в заявлението.

Ето и още един линк към сайта на АСП със заявленията: https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/sotsialni-pomoshti
Може и без Пик.Изпращат се сканираните документи на имейла на ДСП.
ok@asp.government.bg

# 1 131
  • София
Гери, ще са в един клас девойките Grinning. На нас не ни дадоха отпусно. Вече не било така. А сестрата сутринта, каза, че не ми трябва ЛАК, три пъти ме връща, за да ми издаде медицинско, което не ми трябваше.
Сега умуваме пътуването, много ни е далеч, първа немска ни доста удобна. Аз мисля, че моята щеше да влезе на второ класиране. Но избрахме далечния вариант. С кола или градски транспорт? Час пик сутрин.
Успех на всички деца на второ класиране!
Ети, и на нас 1НЕГ с метрото щеше да ни е по удобна май, но сега ще пътува с автобус.
Те започват от 7,30 първия срок, няма да е час пик.
Аз като сетя как съм пътувала от Овча купел до 119-то… учех в автобуса 😀
Казаха, че родителската среща ще е на 13.09.21г.

# 1 132
Добри, разкажи, ако е удобно, как се решихте за чужбина? В коя държава, какво ще учи?

Британски колеж. системата е като тук, по-скоро системата тук вече е като британската. Simple Smile
първите две години учат общо без профилиране, за вторите две си избират профил.
Скрит текст:
след 4 години обучение се излиза с ИБ диплома, която се признава по света, не и у нас, според постовете на съфорумки.
не ми се иска да пиша повече, защото вече разбрах, че е "селско", че е проява на "нездравото желание на българина да учи непременно в чужбина, сякаш международната диплома е по-важна от българската" и е "типично за българина да омаловажава нашенските дипломи".
все още никой не е казал, че детето е държало изпити и е прието там за да се похвали на чинка и стринка, но не е късно. Simple Smile

а ние просто искаме да съберем семейството.

# 1 133
След като чета бг мама, ровя сайтове, фб, говоря с познати, проучвам преподаватeлите...все повече моето желние е да запиша сина ми в НПМГ с МАТ и АЕ и да не участва на 2ро класиране - на 1во е с минимална разлика от СМГ, където учи в момента и се очаква да влезе в СМГ на 2ро. Той много се колебае в решението си и не знам дали е редно аз да накланям везните, но съм категорична в желанието си. Дала съм доводи и сега не знам какво ще става...

# 1 134
  • София
Да се тагна и аз Simple Smile Днес се записахме, няма още промяна в статуса, но не мисля, че има значение, тъй като получихме входящ номер и това следва да е достатъчно. Много добре ми изглежда гимназията, допуснаха ни цели три броя, но нямаше струпвания.
Подадохме заявление и за лична карта, като на патерица черпя за вече-непълнолетния-от-вчера рожденник Simple Smile Учудващо, като не броим придвижването от райнното до училището и обратно, всичко приключи за 1 час, а аз си бях пуснала отпуск даже... сега мисля да се разложа Simple Smile
За тези от вас, които не са минали през процедурата за лична карта, ни намекнаха в районното, че сме им в повечко тримата, та да ви предпупредя че за лична карта не било нужно да са 2 броя родители, един бил достатъчен, двамата са за заявлението за международните паспорти. Пускат бърза поръчка (3 дни), понеже първата карта била безплатна и в понеделник ще му е готова.
Стискам палци на всички, които продължвават с второ класиране, ще ви следя Simple Smile

# 1 135
  • Бургас
Ние все пак решихме да се запишем. Имаме служебна бележка. За тези 300лв тя ли трябва или удостоврение? Защото в документите пише, че трябва удостоврение.

# 1 136
St.Dobri,  моите деца учиха точно ИБ. Големият продължава след завръщането ни. Страшно доволна съм как ги научиха да работят. И понеже ИБ не се уважава тук, кара и бг програма паралелно - да си реши с коя къде после да кандидатства.

# 1 137
Simple Smile благодаря за подкрепата. Simple Smile
честно казано, не ме интересува мнението на другите.
понякога ми стават смешни, понякога ме дразнят леко...
само понякога отговарям,когато съвсем се разпищолят. Simple Smile

# 1 138
  • София
След като чета бг мама, ровя сайтове, фб, говоря с познати, проучвам преподаватeлите...все повече моето желние е да запиша сина ми в НПМГ с МАТ и АЕ и да не участва на 2ро класиране - на 1во е с минимална разлика от СМГ, където учи в момента и се очаква да влезе в СМГ на 2ро. Той много се колебае в решението си и не знам дали е редно аз да накланям везните, но съм категорична в желанието си. Дала съм доводи и сега не знам какво ще става...
Знам, че няма да е по лесно.
Скрит текст:
Аз също получих много добър отзив за учителката по математика, която се очаква да поеме двете паралелки с математика.

st. Dobri,
Скрит текст:
препоръчвам
https://ciela.bg/knigi/hudozhestvena-literatura/balgarska-hudozh … ratura/u-majkini/
Втората вече става доста тъжна.

# 1 139
Simple Smile благодаря за подкрепата. Simple Smile
честно казано, не ме интересува мнението на другите.
понякога ми стават смешни, понякога ме дразнят леко...
само понякога отговарям,когато съвсем се разпищолят. Simple Smile

Успех и на вас и на детето! Правилна ви е философията, данък обществено мнение не се дължи.

Общи условия

Активация на акаунт