Пазаруване от Aliexpress.com 62

• 37 319
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Това звучи много добре. Т.е. ако поръчаш нещо за 300 евро ще ти освободят пратката?

# 436
Пратка, която чакам от поне два месеца, явно най-после е пристигнала. Поръчана е преди 1.07. Днес получих този смс, някакви предложения какво да правя оттук нататък? Пратката е на стойност $9. Извинявам се, ако вече е коментирано, но за първи път получавам подобно съобщение. Благодаря!

# 437
  • Sofia
Не сте ли получили бележка от пощата? Отидете в клона и попитайте дали е при тях?
Иначе когато е спряна за проверка се праща имейл до митници с:
* поръчка на продуктите - скрийншот/пдф
* финансовата информация, т.е. таба където се виждат подробности, като такси, ддс, доставка, метод на плащане - скрийншот/пдф
* разпечатка от направеното плащане, от вашата банка или скрийншот ако имате мобилно приложение на вашата банка, където се вижда транзакцията.
Най-добрия вариант е тези документи да са принтирани и отдолу подписани от вас, където декларирате, сумата която сте платили (нищо, че се вижда) и след това сканирате и пращате.

# 438
Моят смс от BGPOST беше с малко по-различен текст. Пишеше "Имате пратка с номер.....на гише в ....(пощенския клон) до дата.....Дължите митнически сборове". Платих такса 3,90 лв+ ДДС от 8 долара и общо излезе към 6,56 лв. И моята пратка беше поръчана преди 01.07. От този другия смс обаче не става ясно къде е пратката...🤔 Но не пречи да се провери на линка дали не е вече в Пощата. От нашата Поща известия не пращат, установих, че звънят по телефона по един път 🙂

# 439
Благодаря за информацията! Когато поръчвам в София, обикновено получавам само смс или най-често нищо, че имам пратки за получаване 😃 в момента съм на почивка и се надявам да не е късно в края на месеца, когато отида до там, да проверя какво става. Ето какво излиза в сайта на бг пощи, когато опитам да проследя пратката:

# 440
По-рано си взех от пощата 2 пратки. Едната за 0.01$, другата 10$. Поръчани след 01.07. Не ми искаха нищо допълнително в пощата.

# 441
  • Sofia
Етичка, пишете до къде сте и какви стъпки предпиемате, ще са полезни за следващите по същия път.

# 442
Благодаря за информацията! Когато поръчвам в София, обикновено получавам само смс или най-често нищо, че имам пратки за получаване 😃 в момента съм на почивка и се надявам да не е късно в края на месеца, когато отида до там, да проверя какво става. Ето какво излиза в сайта на бг пощи, когато опитам да проследя пратката:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1344333
https://www.bgpost.bg/bg/485

ВНИМАНИЕ!
Пратките, подлежащи на митнически контрол, се съхраняват в продължение на 90 дни. След този период подлежат на връщане към подателите.

# 443
Един сигурно тъп въпрос имам.
Поръчах си стока Х и стока У от един и същ продавач с идеята да пътуват заедно, но се оказаха две различни поръчки, тръгнали поотделно с две различни товарителниьи. Това нормално ли е?

# 444
  • BG-DE
Тези стоки, които подлежат на обща поръчка са отбелязани т.е. пише "обща поръчка" щом не пише значи ги пуска като отделни, а защо го правят така нямам идея.

# 445
А къде мога да видя дали подлежат?
Че въпросните стоки май бяха bundle и като ги видях поотделно, малко се People Eyes

# 446
  • BG-DE
Под описанието на самата стока при срока за доставка, а като сложиш в кошницата също се изписва.

# 447
Здравейте, имама ме ли тема за Pat pat?
Там няма ддс, хм или?

# 448
Здравейте, престои ми отваряне на диспут. Тези серуми са в една пратка, но под всеки един има опция за диспут и не разбирам на всеки един по отделно ли трябва да отворя или само на един е достатъчно след като пътуват заедно?

# 449
  • BG-DE
Да, за всеки трябва по отделно.

Общи условия

Активация на акаунт