Пазаруване от Aliexpress.com 62

• 37 287
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Отворих, но по тракинга на Али пише, че вече са ми доставени и не знам какво следва да направя оттук нататък. Стигам до тази стъпка и на никъде.

# 451
Получих общо 5 пратки със платено ДДС във Али. за суми м/у 20$ и 90$. Двете през Спиди (водят го нещо като UPS - идват бързо) другите със Пощата NL. Всичко е наред нищо не платих. Доколкото вдявам ДДС-то го отмятът още на влизане във ЕС - няма значение, всичко ОК. Е да не забравяме все пак че живеем във БГ!!!!

# 452
Отворих, но по тракинга на Али пише, че вече са ми доставени и не знам какво следва да направя оттук нататък. Стигам до тази стъпка и на никъде.

Трябва да изчакате да 20.08, след това отваряте диспут!

# 453
Благодаря

# 454
Допълнителни такси за пратки от Китай до Герамания

Gabieli Speed Delivery Services   
Speed Delivery
Services
Уважаеми клиенти, искаме да Ви информираме, че в следствие на промените в данъчното законодателство на ЕС влезли в сила на 01.07.2021г. пратки влизащи в ЕС от трети страни независимо от стойността им се облагат с данъци (ДДС и Мито). Пратки, които сте поръчали от Китайски сайтове например, до адреса ни в Германия ще бъдат с допълнителни такси, мито и ДДС спрямо стойността на пратката и фиксирана такса от 6€ за обработка от DHL. Имайте предвид това, когато правите поръчки от Китай. Тези такси ще се плащат от колегите ни в Германия, когато е възможно. Допълнителните суми платени от нашите служители в офиса в Германия, ще Ви бъдат начислени към стойността на доставката при получаване в България.

Благодарим Ви, че използвате Gabieli.
Нещо не се разбрах с тях. Нали ние ДДС си го плащаме още при поръчката, като поръчаме до България, то е платено и е наред всичко, защо до Германия да трябва още веднъж да го начислят, както и митн. такса?

# 455
  • София
Предполагам, са имали предвид пратките, поръчани преди 1 юли без ДДС, но доставени след тази дата.
ДДС не се плаща 2 пъти, само веднъж в рамките на целия ЕС.
Но в групите във ФБ чета, че се случва китаецът да не е обозначил правилно пратката и нашите митници отново да искат ДДС. В този случай се повдига диспут пред АЕ.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 17:46 от Cuckoo

# 456
не всички сайтове (все още) са с предварително платено ДДС

# 457
  • София
Тук темата е за АЕ, не за всякакви китайски сайтове.

# 458
Добър вечер...имам поръчка със следния статус ..   
2021.08.18 10:59 (GMT-7): Заказ отменён продавцом

трябва ли да чакам до .. Если ваш заказ не будет доставлен к 2021-10-21 , вы можете открыть спор..или има и възможност да открия спора сега..Благодаря

# 459
  • BG-DE
Ами пробвайте, ако ви позволи отворете, обикновено 10 дни след като е изпратена стоката вече може да се открие спор.

# 460

Menerva благодаря, отварям диспут ,но като кликна че не съм получила стоката ми изписва ,че продавача ми е изпратил поръчката ..и до там...ще чакам още 2 месеца  Wink

# 461
ДДС е включено, нали

# 462
  • София

Menerva благодаря, отварям диспут ,но като кликна че не съм получила стоката ми изписва ,че продавача ми е изпратил поръчката ..и до там...ще чакам още 2 месеца  Wink
Попитай на чата как да процедираш....но трябва да преминеш покрай Ева

# 463
Попитай на чата как да процедираш....но трябва да преминеш покрай Ева
Като знам как се мъчих и висях 3 дни, по-лесно ще ù е да мине покрай извънземното от Пришълецът.

Вече не се вижда на тази страница. Отвори самия продукт, трябва да пише над цената... Не знам как е ДДС на руски.

# 464
  • BG-DE
На руски ддс е ндс.

Общи условия

Активация на акаунт