Пазаруване от Aliexpress.com 62

• 37 297
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • в сърцата на децата <3
Това последното не го разбрах.
В Китай кризата вече е доста напред спрямо Европа. Увеличението на цените е нормално и също толкова нормално (но неприятно) е да има и изкуствено завишение. В България същите тези калъфи (от примера горе) са по 12-15-20 лева и на никой не му прави впечатление 1000% надценка, която слагат нашите тарикати.

# 421
Всъщност, прави и на други впечатление, но не смеят да поръчват. Имах колежка, която през моята карта поръчваше от Али - да не ограбели нейната Grinning

# 422
Всъщност, прави и на други впечатление, но не смеят да поръчват. Имах колежка, която през моята карта поръчваше от Али - да не ограбели нейната Grinning
всеки луд с номера си.

# 423
  • в сърцата на децата <3
Хахаххаха
Добре, прави впечатление, но се приема за "нормално". Между другото и аз съм поръчвала на разни познати, точно за да не им "окрадат" картата Joy

# 424
Кой го приема за нормално? Хората избират по-малкото според тях зло.

# 425
  • в сърцата на децата <3
О, има страшно много хора, на които просто не им пука. И тук вече излизаме от зоната на "Алиекспрес", защото тези хора са така във всичко. Отиват в първия магазин и плащат. Толкоз.

# 426
  • София
Значи да не ограбят нейната, но твоята - няма проблем.
Много хора си правят виртуални карти и прехвърлят в тях малки суми точно по тази причина. Не бих ги обвинила, парен каша духа....източването на карти не е от вчера

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 10:11 от Cuckoo

# 427
Нейната конкретно не беше източвана. Нито пък моята.
Малко офф е, но имам един далечен познат, който пред мен и гаджето си излезе с номер, че му източили картата за онлайн залагания, а близка приятелка, която също го познава, каза, че залагал самият той. Та и от източване до източване има разлика.

Така, моята 'испанска' пратка пристигна в България - от Китай, естествено - но точно 2 дни преди доставката вдигнах пушилка на продавача, че не я е шипнал и искам да я откажа. И той казва това
已经取消订单询问退款
Dear friend,
You have canceled the order,
Normally you can recieve the money in 7-10 days after you cancel the order.
Pls check it at that time.
If you don't receive it at that time,pls contact Aliexpress Customer Service to help you check.
The refund is done by Aliexpress.

Поръчката в приложението и в сайта не е със статус отказана.

Какво да правя? Не съм имала такъв случай.

# 428
Здравейте, имам задържана на митница пратка, чакам я цяла вечност, бях я отписала даже, стойността и е под 15$, не искам да плащам таксите на БГ пощи, реалистично ли е да смятам че мога да си я освободя сама ако ида там, или няма такава опция? Както и къде е митницата, получих много неадекватно съобщение от 2 реда и реално никаква информация в него. Съвети 🤔

# 429
  • Sofia
Последния път, като попитах служителя в митници, ми каза, че мога да взема документите от тях, вместо да ме предатавляват пощите и да се редя при митнически инспектор. Но в такъв случай трябваше да предоставя митническа декларация, която вероятно няма да можете да си я попълните, а външна фирма искаха 40-50лв.

Тъй като вече няма митнически минимум от 15 евро то съм убеден че няма да успеете да спестите 3.90, плюс още 2-3лв ДДС.

# 430
С митниците се комуникира само в електронен вид през портала с КЕП. Реалистично е да платиш на пощите 5лв ако разбира се искаш пратката.

# 431
В такъв случай , предвид постния текст в съобщението , се рових в сайта на БГ пощи и стигнах до извода че освен ДДС- то ще трябва да им платя и 16,80, споменавате някаква друга такса , означава ли че различна от достоверната информация съм чела , тя реално пратката е стара , но предвид че сега получавам съобщението че е задържана , явно сега я обработват и ще платя по новата им разпоредба. Бъркам нещо, говорите за в пъти по- малка такса.

# 432
  • София
Пратките под 30 лв. се освобождаваха лично , на място - говоря преди 1 юли. Оттогава не зная какво точно се прави, май вече има съкратена декларация и се плащат само 3,90 лв.
Струва ми се, че за пратките, НАПРАВЕНИ преди 1 юли, важат старите условия.

# 433
Благодаря за бързите отговори, ще пратя каквото е необходимо и ще видим колко е предвид стойността. Ще споделя после 😉

# 434
  • Бургас
Допълнителни такси за пратки от Китай до Герамания

Gabieli Speed Delivery Services   
Speed Delivery
Services
Уважаеми клиенти, искаме да Ви информираме, че в следствие на промените в данъчното законодателство на ЕС влезли в сила на 01.07.2021г. пратки влизащи в ЕС от трети страни независимо от стойността им се облагат с данъци (ДДС и Мито). Пратки, които сте поръчали от Китайски сайтове например, до адреса ни в Германия ще бъдат с допълнителни такси, мито и ДДС спрямо стойността на пратката и фиксирана такса от 6€ за обработка от DHL. Имайте предвид това, когато правите поръчки от Китай. Тези такси ще се плащат от колегите ни в Германия, когато е възможно. Допълнителните суми платени от нашите служители в офиса в Германия, ще Ви бъдат начислени към стойността на доставката при получаване в България.

Благодарим Ви, че използвате Gabieli.

Общи условия

Активация на акаунт