Пазаруване от Aliexpress.com 62

• 36 606
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Скрит текст:
От всичките трак апове, кой е най-надежден.
В тракчекър едната пратка не мърда изобщо
В другия изписва, че е приета от компанията за доставка, на другото място не я намира
BG000000274925

Пратките с BG000000 е най-хубаво да се следят в Parcels. В случая пратката е приета в офис на M&BM днес и е по-добре да си я вземете оттам, защото те няма да се свържат с вас и има шанс да ви я захвърлят пред входната врата или да ви я набутат в пощенската кутия.

Ето координатите на офиса:
Офис Център, София
Адрес: гр. София, ул."Струма" №3Б (пресечка на бул.Мария Луиза, между ул. Цар Симеон и ул. Кирил и Методий)  
Mобилен: 0879 940 956
Е-mail: sfpost-struma@expressone.bg
Работно време:
Понеделник-Петък
9:00-18:00 часа

Благодаря много за помоща.
От гр.Варна съм и ще продължа да я следя, докато дойде при мен.

Пратката е оставена в офис София за получаване. Няма да дойде във Варна. Явно има някакъв проблем. Или продавачът не я е адресирал правилно и M&BM са я оставили в централния офис в София, или просто продавачът ви е излъгал и ви е дал чужд тракинг номер. Може да се обадите на телефона на офиса за справка дали въобще пратката е с вашите имена. Съветвам ви да отворите диспут с причина "пратката е доставена на грешен адрес" със снимка от проследяването в сайта на M&BM. Със сигурност няма да си я получите.
и при мен бе в този офис в София и след 2 дена цъфна в офиса в Бургас - така че да изчака тази седмица
а и на мен ми казаха че са е предали на бг. пощи и ще си е получа до края на седмицата от тях, ще видим

Значи излиза, че това е някакъв централен офис в София и всички пратки минават оттам, преди да ги разпределят по градовете.

# 616
Stefk0, благодаря много ! Благодарение на Вас разбирам, че изобщо не трябва да си търся пратката в БГ пощи - всъщност вече го направих, но те вместо да ми обяснят, че може да е пристигнала с друга фирма, за чието съществуване въобще не знаех, просто казаха, че номерът не може да се проследи и да си поискам парите на китаеца. Как може такава неинформираност, думи нямам... Дано още я пазят, защото е във въпросната куриерска фирма от един месец... Питах ги защо не съм уведомена - трябвало да си търся пратката на място, не звънят. Flushed  21ви век......

А сега, след като пратката ми не е с платено ДДС, понеже е поръчана преди 1.07, ще ми искат ли някакви такси и колко ? В БГ пощи щеше да е 4лв+ДДС , а в тази фирма M&BM ?

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 15:00 от tinyfairy

# 617
  • София-Младост
Пише, че е във България
https://parcelsapp.com/en/tracking/BG000000274925

# 618
Благодарение на вашите коментари проверих пратка, която чакам от доста време насам и се оказа, че е изпратена с М&БМ експрес. От фирмата ми казаха, че пристига при тях от алиекспрес, защото търговеца е посочил тях. Чакам да ми върнат обаждане с повече информация

# 619
  • Бургас
Значи излиза, че това е някакъв централен офис в София и всички пратки минават оттам, преди да ги разпределят по градовете.
да, ето същия мой номер преди дни               https://bg-mam.ma/p/1352526/43364453

# 620
Значи...доста пратки ще идват с "тази ужасна фирма" (ах, колко хубаво определение)! 🤐 Статусът "Налична в доставящ офис" означава, че само и единствено оттам трябва да си търсим пратката или пък по някое време все пак може да се промени този статус? Нещото което най-много ме озадачава е, че няма никаква яснота, защото май процедират по различен начин. А, и не звънят 😁 Добре че съществува тази тема....
Julian, и аз не искам да затварям диспут просто ей така...Да си пришпорят куриерите, да проверят, да ми пуснат наново поръчката+ валиден номер за проследяване...каквото преценят. Благодаря.

# 621
  • Пловдив
Тази куриерска фирма М&БМ експрес е ужасна. Пролетта имах поръчана пратка от Полша за над 500 лева. Аз не знаех изобщо с кой куриер ще дойде и нямаше как да я проследя. А те я бяха дали на някаква жена, пак от Пловдив, без да й искат документ, просто й я дали /имаше някакво съвпадение на част от името, явно тя е имала преди пратки и от там са помислили????, че е за нея/. Добре че жената излезе съвестна, понеже не чакала никаква пратка от никъде, потърсила и видяла на пакета телефона ми и ми позвъни. Беше точно около 8 март. Тя дори си помислила, че някой й прави подарък и отворила пратката. Така разбрала, че не е за нея.  Ако не беше такава жената, просто си горях с тази пратка.
След това аз се свързах с фирмата и им казах, че са я доставили на грешен човек, те с триста зора провериха и ми казаха, че ще ми я донесат. Взали са я от жената и я носят на моя адрес /той е работното ми място/. Аз бях в обедна почивка и ме нямаше там, дали са я на колежката ми, без изобщо пак да искат някакъв документ, че съм аз. Дори не са разбрали, че я дават пак не на мен. Просто нямам думи.

# 622
Май и моята са загубили. Взели са я в началото на месеца и ще проверяват сега какво е станало, защото се оплаках. Китаецът е пратил съвестно пратката, още преди повече от месец е пристигнала тук и нищо. Оправдават се, че имали много пратки. Сега ако отворя диспут, при положение, че все пак пратката е предадена в БГ, ама от куриерската фирма са я загубили, кой ще възстанови парите ми ? За сметка на китаеца ли ще остане, някаква отговорност носи ли изобщо тази фирма ? Има ли начин никога повече да не ми доставят нищо, може ли да си избирам да НЕ са те ?

# 623
Очевидно проблемите с "тази ужасна фирма" не са само на регионално ниво Пловдив...май и неслучайно доста офиси са им на...странно място...🤐

# 624
Очевидно проблемите с "тази ужасна фирма" не са само на регионално ниво Пловдив...май и неслучайно доста офиси са им на...странно място...🤐
В моето малко градче даже офис си нямат. И като имам нещо изпратено по МБМ чакам да ми я доставят когато имат път или минават през тука.

Моята пратка, която е в офиса им е на стойност няколко долара и се чудя, защо на дребни пратки пренасочването е към МБМ. Не е ли по лесно с пощата Flushed

# 625
С МБМ нещата са на късмет. При нас в Силистра пък не можеш да си вземеш пратката от техен офис, а трябва да чакаш да я пренасочат към пощите, да си получиш известието от тях (пощите) и чак тогава да я вземеш. А офиса им е под носа ми на работното място ама уви ... Дойде ли в града чакам около 5 работни дни за да я пренасочат и да я получа ... 😁

# 626
То това пренасочване стана като предната ми пратка. Отивам в пощата и ми сервират, че пратката не е при тях ами е в Централната поща. Евентуално ако искам може да ми я доставят, но ще им отнеме 3 дни. Разстоянието между двете пощи е има няма 10мин. Но пратката пътува 3 дни, крака да имаше щеше по-бързо да се придвижи.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 23:15 от Анонимен

# 627
кой ще възстанови парите ми ? За сметка на китаеца ли ще остане, някаква отговорност носи ли изобщо тази фирма ? Има ли начин никога повече да не ми доставят нищо, може ли да си избирам да НЕ са те ?
Като отворите диспут ще бъде одобрен и китаеца ще подаде жаба в курерската фирма с която е изпратил стоката. Куриерската фирма ще си вземе парите от MBM или от застраховка. Така поне функционира системата. Някой куриерски фирми почти фалираха заради многото такива искове за обезщетение.
Относно има ли начин ... Да има и това е да поръчвате с проследяване или с доставка която не е каиниао нещо си. Скоро самите али ще изключат този тип доставка за регион Европа, но докато това стане ще трябва да се пазите сами.

# 628
  • sofia
Здравейте, получих съобщение, че пратката ми подлежи на митническо оформление и незнам какво трябва да се направи. Учудвам се защото стойността и е малка 12.11 USD и не би трябвало да дължа други такси. В цената е вкл и ДДС. къде трябва да ходя, къде да я търся и какво трябва да направя - LT803498462NL ?

# 629
Здравейте, получих съобщение, че пратката ми подлежи на митническо оформление и незнам какво трябва да се направи. Учудвам се защото стойността и е малка 12.11 USD и не би трябвало да дължа други такси. В цената е вкл и ДДС. къде трябва да ходя, къде да я търся и какво трябва да направя - LT803498462NL ?
https://www.bg-mamma.com/?topic=1344333

https://www.bgpost.bg/bg/485

Общи условия

Активация на акаунт