Пазаруване от Aliexpress.com 62

• 37 222
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
А на пощите проследяването какво казва?

# 541
  • София
А на пощите проследяването какво казва?
В пощата: "Пратката не подлежи на проследяване".

# 542
Нормално ли е срока за изпращане да е 20дни? Имам опция да канцелирам поръчката, но все си мисля че до мах седмица изпращат...
Пак някакви разпродажби има та сигурно за това е.
Здравейте,
Можете ли да ми кажете, ако поръчам сега от али - включват ли ддс или после като пристигне в Бг ще дължа 4лв на пратка и .още ддс за всяка стока? Благодаря предварително!
Не дължите стига поръчката да е от али. За други сайтове не гарантираме.

Не дължа ддс ли или на пощите по 4лв за пратка, не разбрах?
Трябва ли в алито да следя някъде да пише дали е включено това ддс?

# 543
Би трябвало всички стоки в Али да са с включен ДДС. Упоменато е над цената. Плащаш ддс при плащане на поръчката, в България не плащаш ДДС. Цената, която виждаш в Али пеи плащане на поръчката, е финалната с включено всичко.
4 лв също не плащаш никъде.
Това, ако поръчката е евтина. Ако е над 150 евро, дължиш мита.

# 544
Здравейте, поръчах пратка преди 1 месец от Aliexpress. На 10 август, този месец, ми изписа, че пратката ми е в градът ми, изчаках 4,5 дни, за да ми дойде съобщение от пощата, но такова не дойде. Отидох там и ми казаха, че на мое име няма пратка. За първи път си поръчвам нещо от там и проблема е , че е подарък за рожден ден и нямам представа дали изобщо ще дойде. Какво мога да направя?

# 545
  • Sofia
Йоана, инсталирате приложенията: Parcels или ParcelTrack и в тях въведете номера на пратката - често показват по-детайлна и смислена информация къде е пратката. Често, това което се вижда в Али не е точна информацията.
Освен това, ако имате и локална поща - близо до вашия адрес - може да е изпратена там или пък обратното, да е в централната.

# 546
Йоана, инсталирате приложенията: Parcels или ParcelTrack и в тях въведете номера на пратката - често показват по-детайлна и смислена информация къде е пратката. Често, това което се вижда в Али не е точна информацията.
Освен това, ако имате и локална поща - близо до вашия адрес - може да е изпратена там или пък обратното, да е в централната.

Благодаря за отговора. Проверих и в централната и в локалната поща и в двете ги няма, нито съм получила известие от тях. Свалих приложението и не ми излезе нищо ново, за жалост Sad.

# 547
Какво да правя??? Нищо от тези 3 пратки не е пристигнало все още...а за първи път ми се случва да ми изписва, че поръчките ми ще бъдат автоматично приключени.

Това ми изписва на една или две пратки,

а другите 1 или 2 са със статуса "delivered to country of destination" или подобно- от края на юни още стоят с такъв статус.
Може ли линк за проследяване на МБМ (или както там се казват), а също и на БГ Пощите?

# 548
https://www.bgpost.bg/IPSWebTracking/IPSWeb_item_events.asp

Ама е за проследими пратки.

Да питам, само аз ли в темата си плащам за проследима доставка?

# 549
Една пратка имам и с този статус:

Какво означава?

# 550
  • BG-DE
Мисля, че това дали са проследими зависи и от стойността, а може би и от продавача. Почти всички мои поръчки са с RS номера и си ги следя без проблем но онзи ден си поръчах един държач за телефон за $2 и той е с LT, едва ли ще е проследим 😊

# 551
Скрит текст:
Какво да правя??? Нищо от тези 3 пратки не е пристигнало все още...а за първи път ми се случва да ми изписва, че поръчките ми ще бъдат автоматично приключени.

Това ми изписва на една или две пратки,

а другите 1 или 2 са със статуса "delivered to country of destination" или подобно- от края на юни още стоят с такъв статус.
Може ли линк за проследяване на МБМ (или както там се казват), а също и на БГ Пощите?
Ето и линк да провериш пратка при Експрес Уан (логото им замества това на Кайняо)

https://expressone.bg/tracking

Тая последната да не я връщат?? От БГ пощи изведнъж става нидерландски...
Domestic bag е като транспортират между офисите на БГ пощи - идва в разпределителен център първо и оттам се разпределя по пощенски клонове - 1000, 1234, 7700, 5000...

# 552
  • here and now
Да питам, само аз ли в темата си плащам за проследима доставка?
Зависи какво поръчвам. Понякога и аз си плащам.

# 553
Аз винаги избирам проследима доставка. Ако доставката по подразбиране не е проследима, търся с тракинг. Поръчвам само неща, които държа да дойдат.

# 554
Narcisse, благодаря. Ами...дано да не я връщат- никой за нищо не ме е уведомил, а от Пощата и от Спиди поне звънят или пращат смс...🤔 Сега ще търся и през другия линк.
Повече ме притеснява това автоматично приключване на поръчките които не са дошли- какво да правя, какви са ми опциите и правата? Да отварям диспут като ги приключат или...?
И....изненадааааа...

Пратка с BG000000. Някой от МБМ ще ме уведоми ли за тази пратка или ще се налага АЗ да си я търся от този Околовръстен път в Пловдив (дори идея си нямам къде е, а съм пешеходец)?!

Общи условия

Активация на акаунт