Пазаруване от Aliexpress.com 62

• 36 595
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Аз имам поръчка от Али, направена след първи юли и с ПЛАТЕНО ДДС, но получих смс, че е задържана за митническо оформяне. Около 30$ е. Защо е това и ще ми начислят ли такси ?
Иначе другата поръчка, която е при M&MB в крайна сметка я намериха, защото отидох лично и днес ми се обадиха да отида да си я взема, имаше и опция да я донесат с куриер вкъщи. Явно човек трябва да си настоява при тях, иначе ще чака три години.

# 631
  • Бургас
и при мен бе в този офис в София и след 2 дена цъфна в офиса в Бургас - така че да изчака тази седмица
а и на мен ми казаха че са е предали на бг. пощи и ще си е получа до края на седмицата от тях, ще видим

наистина дойде с БГ пощи

# 632
Дано и моите дойдат в БГ Пощите, че имам телефонни неволи...

# 633
  • Бургас
единствено не ми хареса че ходих в другия край на града, само да питам
можеха поне да напишат че е прехвърлена в следващ статус

# 634
Здравейте,
Поръчах продукт от полския склад. Със спиди ли да очаквам доставката, предполагам до врата, а не до офис? Предполагам, това което съм платила е крайната цена , след като е в Европа.

# 635
  • Sofia
Здравейте,
Поръчах продукт от полския склад. Със спиди ли да очаквам доставката, предполагам до врата, а не до офис? Предполагам, това което съм платила е крайната цена , след като е в Европа.
Обикновено е до врата, често е Спиди, но не е задължително. Зависи от търговеца. Може да е DHL, UPS. Както DHL пратките ги делигира на Спиди, така може да е през интерлогистика. Като цяло и през БГ пощи, много зависи какво е ползвал продавача. Все пак в Али има всякакви търговци.

# 636
  • София
Здравейте,
Няма значение, че складът е в Европа. И от китайски да е - вече в цената е включено ДДС, така че не дължите друго.
Аз имам поръчка от Али, направена след първи юли и с ПЛАТЕНО ДДС, но получих смс, че е задържана за митническо оформяне. Около 30$ е. Защо е това и ще ми начислят ли такси ?
Ако ДДС е платен, не би трябвало да ви начисляват такса 3,90 лв., но не съм сигурна. 
Явно не е обозначено, че ДДС е платен в IOSS, не зная причината. Ако платите още веднъж ДДС, трябва да направите диспут пред АЕ за второто плащане и да ви върнат парите, но май без онези 3,90

# 637
Здравейте поръчах една камера за видео наблюдение с доставка от Германия вчера рано сутринта. Сега статуса е това възможно ли е толкова бързо да пристигне? Доставчика е CAINAIO WAREHOUSE STANDART. И коя куриерска фирма да очаквам в случая?
Благодаря предварително.

# 638
  • в сърцата на децата <3
Тръгнах да поръчвам две неща на обща стойност 4 долара и нещо. Калкулира ми отстъпки и купон 50 цента. На последна стъпка ми изписа, че не може да бъде направена поръчка заради купона, ОБАЧЕ ми дръпнаха сумата от картата. В същото време двата артикула ИЗЧЕЗНАХА 😂 и от количката, и в изчакващите изпращане ги няма. Нещо в последно време много бъгва това приложение, особено при пазаруване с купон.

Та на някой случвало ли се е и да ги чакам ли някой ден да шипнат пратките или директно да търся съпорта?

# 639
Така изчезнали неща ги получих вчера в пощата. Бях се отказала от тях Joy

# 640
  • BG-DE
Какво значи, че заради купона не може да се оформи поръчката 🤔 какъв е този купон, от червените на Али, на продавача или някакъв друг?

# 641
  • в сърцата на децата <3
Какво значи, че заради купона не може да се оформи поръчката 🤔 какъв е този купон, от червените на Али, на продавача или някакъв друг?
От червените на Али, дето цъкаш като халтав на едно копче 😂 Намерих си продуктите в общата секция ето с този статус:

Разделило е купона между двата артикула, но на него не пише, че трябва да е една стока или търговец, а само, че общата стойност трябва да е над 6.60 лева. Ще изчакам евентуално да видя кога ще ги канселират и да върнат парите преди да ги пусна пак.

# 642
Здравейте поръчах една камера за видео наблюдение с доставка от Германия вчера рано сутринта. Сега статуса е това възможно ли е толкова бързо да пристигне? Доставчика е CAINAIO WAREHOUSE STANDART. И коя куриерска фирма да очаквам в случая?
Благодаря предварително.

На мен когато ми изписва такова съобщение,пратката е в местната поща и пощальона ми я носи в рамките на 1-2 дни.Не е невъзможно да пристигне толкова бързо.

Да добавя и аз  малко инфо за МБМ - в Пловдив кв.Коматево, складова база Транс Кикьов склад № 15 и 16 се намира централния им склад,където оставят едрогабаритните пратки и по принцип не работят с крайни клиенти,но когато отидеш и обясниш,че идваш да си вземеш хладилника,не само че ти го дават,ами и аз влязох с колата вътре в халето,че да ми е по-удобно качването.Оказа се,че вътре работят 2 симпатяги от женски пол и нямаше кой да помогне.Иначе имат още 1 офис в града - до здравната каса на ул.Георги Измирлиев 65 - там се приемат и предават само малки пратки,писма и т.н.
Не виждам логика в склад да се оставят малките пакетчета,идващи от Китай,но...

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 13:27 от balkankars

# 643
Отскоро пощальона не носи пратките ,а ме вика в клона . И за да даде пратката ми иска ЕГН. Питам я защо отговаря ми че от тях това искат. След като въведе данните ми изкарва бележка на която се подписвам че ми е предала пратките.
Това нова практика ли е незнам.
Иначе относно пратката виждам че е пратена с DHL едва ли ще дойде по пощата. По скоро очаквам Speedy или Rapido да я донесе. И получих известие че е в страната тая пратка.

# 644
Ако е препоръчителна пратката искат ЕГН и поднос. Два или три пъти са ми искали на мен

Общи условия

Активация на акаунт