Отговори
# 240
  • варненка от София
Привет и от нас.
Ето, че дойде време и ние да ви почерпим днес, станахме на 3 месеца . В края на деня го правим, но днес бебка е доста кисела и не ме оставя за миг да отида някъде и да я оставя. За това цял ден сме двете на спалнята и се гушкаме. Сега тати ни отмени и двамата с шушката гледат мача, падаме много кофти, но уви.....
Самата рожденничка ви черпи с тортичка по този повод.

Освен всичко останало днес ни спряха водата от 6:30 сутринта и ще я пуснат чак утрe по някое време. Направо бях бясна, защото нямаше никакво предупреждение, една приятелка работи във ВИК Варна и от нея разбрах, че сменяли водопровод  #Cussing out. А за зла участ ние нямаме никакви запаси от вода. Тази вечер се къпахме с мокри кърпички, малко гимнастика имаше и масаж задължително.
Дано утре да е по ведра, че днес се изтормозих.
Относно акането, ние без Дуфалака сме за никъде, преди й помагах с термометъра, но това не е много добра техология, защото се привиква към нея.
Утре смятам каквото и да е времето да я облека сериозно и да излезем за малко на разходка, може и от това да е кисела. Мерих й температурата в дупенцето и беше 37.7, като се смъкнат 0.5 единици става 37.2, това вече температура ли е или какво?!?!  newsm78 Не знам да й дам ли Панадол или не?! Но от няколко дена много се плюнчи и само си чеше венците с езиче, не знам дали са зъбки или си внушавам, но определено е кисела.
Ох, стана много дълго, желая ви лека нощ и спокойни и здрави бебченца.

# 241
Здравейте на всички Simple Smile
Относно плуването в Русе в бившия Дом майка и дете има програма за плуване на бебета .Приемат бебетата като направят 4 кг.С тях се занимават кинезитерапевти .Към тази програма се насочват деца и проблеми или се използва  просто за закъляване .Колкото по малко е бебето толкова по бързо свиква ,защото още не е забравило средата в която е било преди да се роди .Сигурно и при вас в София някъде има такова нещо

# 242
МНого е хубаво това с плуването за бебенца.Би трябвало и при нас в София да има някъде Thinking,но аз за съжаление не знам.
marulka_s ,аз до колкото знам температурата на бебетата се с4ита нормална до около 37.5 newsm78.Ако греша- ме поправете.А и има разлика   в зависимост от времето по което се мери.Аз да ви кажа все се каня да й меря температурата - ей така- превантивно  да си знам какви са й стойностите ,но..процедурата ми е доста сложна ooooh!.В дупето не съм пробвала досега Embarassed,а под мишини4ката става сложно,защото се запо4ва едно разсъбли4ане на вси4ките катове ....... Crazy,и накрая все си мисля 4е не съм го сложила правилно и на място и съответно - не измерва правилно newsm78
ДАри в4ера отново  пийна няколко лъжи4ки сок4е  Laughing.НЕ съм забелязала реакции .ПОне не откъм колики и ..дано да няма PraynigДавам й с лъжи4ка.НО- като увели4им коли4еството ще й давам в шише( леле- каква борба ще бъде   ooooh!- не ми се мисли)
И не на последно място искам да благодаря на вси4ки за виртуалната подкрепа в4ера  bouquet.Все още не бързам да се похваля,но  като цяло нещата  мисля 4е се развиват добре.ДО края на седмицата се надявам да са приклю4или Praynig,4е ве4е  отка4ам Crazy
АМи - това е за сега от мен.Поздрави на вси4ки! ЖЕлая ви хубав ден  bouquet

# 243
Добро утро  Hug,

marulka_s, честит ви мини рожден ден! Да сте здравички и спокойни и да расте като гъбка малкото човече!

punita, много се радвам, че бебе Явор е добре! Я, какъв голям мъж е станал, пу-пу!

Ирма днес отказа да спи след като се събуди в 06.30 и сега ми се е изтегнала в скута и наблюдава как пиша. Темата за шезлонгите ми напомни, че нашето кошче  става да му се повдигне облегалката и вчера вечерта я сложих, докато приготвя вечеря. За моя изненада се залиса да ме гледа без да мрънка.

Мами, акото ни е зелено.  А снощи преди да я претеглим така се изака,че тежеше 40 гр. по-малко от предната вечер. Чудя се дали да се обадя на педито  newsm78

лек ден на всички!

# 244
# 245
Честит празник на всички! Hug
Велмар, благодаря за съветите. Ще питам като я закъсаме съвсем  ooooh!
Вчера лудницата беше с една степен по- малка- прибрах се да го накърмя в 11.30, после- отново на работа до 15.30, и дори вечерта отсъствах от града за около 3 ч.
Вчера не е изпил и милилитър адаптирано мляко- само кърменията и вечерта- изцедената кърма. Нека ви се похваля- снощи /след като порева около час след къпането/ заспа към 22.30 и после се събуди час в 4 часа. Дано да продължаваме така!
Много би ми се искало бебокът да ходи на плуване, но в този малък град подобни екстри няма  newsm78 Поне разстоянията не са големи и за сега ще притичвам до майка ми да се храним  на обяд.
И ние сме от партията на запечените.  Crazy Сега започнахме да даваме Дуфалак през ден /и да даваме всеки ден така или иначе не ака/
Радвам се, че ви има и с удоволствие чета за постиженията на всички връстничета на моя син.
Пунита, много, много се радвам за напредъка на малкия мъж Явор. Силна прегръдка за вас двамата  Hug

# 246
Здравейте,Ммария26, струва ми се, че зеленото ако е притеснително, ако не си въвеждала нова храна или ако не е претоплен бебо,ако пак ака така се обади на лекаря, но ти си знаеш най-добре.
Относно меренето на температурата има биберонки термометри на Чико и други фирми, много са удобни лапа я и на скалата се появява точна температура, няма да вадиш и да се чудиш колко трябва да бъде.Препоръчвам ви ги горещо.
За сега сме добре, вчера ни мериха и сме 4.700 на седмица наддаваме по 100гр. и с лечебната хумана не повръщаме. Тук е слънчево и към обед ще ходим на вън, знаете ли до колко градуса могат да се правят разходки с количката?
    Честито на празнуващите!!! newsm51

# 247
Тони днес става на 2 месеца! Да почерпим и ние. newsm38 Misc Baby Bottle cook beer3 Wine Glass

# 248
Честита 2 месечинка на Тони на Каили,да е най щастливото дете и да радва мама и тати

# 249
Здравейте мамчета и бебоци,
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ И ПРАЗНУВАЛИ, КОИТО НЕ СЪМ ПОЗДРАВИЛА!

Ние с Дари сме добре, тресът ни същите радости и проблеми като вас. На кратко: акането ни е проблем, по някога ака всеки ден, по някога през ден... Аз я наливам с чая за колики на ХИП, уж разхлабвал. От време на време и с чай лайка и така не позволявам задържане повече от два дни. Всеки ден сме на разходка поне за 3-4 часа. Онзи ден тук беше ужасно мрачно , но излезнахме в 12 и се прибрахме в 15:30 и то защото аз умрях от студ. Тя си спеше сладко в количката, завита до ушите. Вчера и днес грее някакво мижаво слънце и няма да проспуснем. Сега ше хапнем в 11 и ня количката и в парка.

Да ви питам, за следващата тема нещо като заглавие...или тема на темата (тва звучи добре Simple Smile ) Аз си мислех да е нещо Хелоуинско или пък нещо свързано с Деня на народните будители, който впрочем е днес.

# 250
  • варненка от София
Добро утро и от нас!
Честита месечинка на Тони, много здраве, радост  късмет ви желаем.
Иначе ние днес за първи път опитахме сокче от ябълка. Дадох й една лъжичка преди ядене и та се облиза оста сладичко, мисля, че ни хареса. След обяд смятам да дам още една и така постепенно да ги увеличим до 10 мл два пъти дневно, а през 4 месец ще ги направим 20.
Очаквам да видим ще има ли някакви реакции. velmar  благодаря за информацията, аз също си мислех, че 37 е нормална за бебче, но друго си е да попита човек. Но това, че е кисела си остава, слюнките също и непрекъснатото чесане с език на венците.
Сега отново за сокчетата да се върна, кога включихте морковчето и самостоятелно ли го давате или го смесвате с ябълката.
Нашата педиатърка ни даде схема на захранването, като през 3-ти и 40-ти месец сме само на сокчета, през 5-ти влизат пюренца, може и кажа и започваме с жълтъка през ден.
Интересно ми е вие дали ще си приготвяте само пюретата или ще купувате готови. Раничко е още за тези питания, ама днес съм на вълна захранване.
elia_gg  хубаво е, че влизаш вече в ритъм, това с изцеждането не е лошо, аз съм така от самото раждане. Не ходя на работа, но вечер и сутрин се изцеждам и я храня от шишето с кърма, за да съм сигурна и да знам какво ми изяжда. И вече не ми прави впечатление когато се изцеждам, така съм се сраснала с помпата. Имам и замразена кърма във фризера за екстремни ситуации, а по натам може с нея да приготвям кашичките.
Още веднъж честито на празнуващите днес, силно се надявам да е слънчево както обещаха, защото искам да я изведа, но за сега е мрачно и грозно.

# 251
Здравейте момичета,
От днес започва месеца, в който заченахме нашите малки съкровища миналата година. По тоя повод ме навяват нежни спомени. Миналата година по това време бях страшно депресирана, защото щях да стана на 30 години, а още не бях постигнала нищо съществено в личен план. В деня на юбилея си (28 ноември) бях тъжна, защото осъзнавах че вече не съм толкова млада и от тук нататък ще бъда повече зряла жена отколкото свежа мацка, на която живота й е в краката. Страшно много исках да имам дете от любимия си мъж, но от друга страна и двамата се страхувахме, че все още не сме готови за родители. Двоумях се какво точно искам от себе си. Минаваха ми и разни мисли, че живота ми ще се промени драстично, ще загубя работата си, темпа на развитие в кариерата, приятелите ... И ето така в този ден не ми беше много до празнуване, а колегите ми се чудеха как да ме развеселят. Следобед, малко преди края на работното време получих огромен букет от 51 червени рози изпратени по куриер с картичка. Разкошните цветя бяха от моя Ники. Разплаках се от радост и веднага му се обадих да му благодаря. След работа отидохме на романтична вечеря в “Егур Егур” – изискания арменски ресторант срещу Шейново. А вечерта целенасочено правихме “пата-кюта” без презерватив.
От доста време опитвахме, но не се получаваше. Когато разбрах, че съм бременна не можех да повярвам... аз не можех да повярвам още 9 месеца де.
Притесненията ми, че ще загубя кариерата си, средата си и начина си на живот се оказаха напразни. И друг път съм го писала, но ще повторя. Не съм очаквала че бременността ми ще донесе толкова много нови познанства, толкова нови приятни усещания и емоции. Страшно много съм щастлива за това, което ми се случи през изминалата една година, че срещнах вас във този форум, че си споделяме всеки ден за това което ни вълнува. Разбира се, благодаря на Господ, че ме дари с най-прекрасното човече на света – моя Малък Ники.
Ех, надявам се че съм ви заразила с моите приятни емоции днес и съм успяла да ви върна една година назад за да си спомните сладките моменти на зачеването на вашите бебчета. Ами честит ви месец Ноември! Hug
Кайли, честита ви втора месечинка! Heart Eyes

# 252
  • у дома
Здравейте мами. Hug Честити месечинки на всички, които не съм поздравила тези дни!  bouquet
Kabiv, благодаря за споделеното.   bouquet  Аз също скоро се бях замислила точно за този момент. Страшно много исках да забременея и да си имам бебче още преди няколко години, но за съжаление все не срещах подходящия човек до себе си. Чувствах се готова да бъда мама. На моя юбилей бях най-щастливия човек.  Heart Eyes Може би това ми беше най-страхотния рожден ден през целия ми живот. Имах прекрасен мъж до мен (нещо за което и до ден днешен немога да повярвам, че ми се е случило. При нас нещата се развиха страшно бързо, на втория месец вече живеехме заедно, а след още 5-6 месеца започнахме да работим по въпроса за бебче. и двамата знаехме, че го искаме на 100%). Вътре в себе си усещах, че той ще бъде таткото на нашите деца.  Heart Eyes Не се получи от първия път, но на втория – положителен тест за бременност. baby_neutral Чудото стана.  Heart Eyes (знаехме, че лесно няма да се получи. Имаме приятели, които са чакали с месеци, дори години за този момент.)
Мами, ние сме най-щастливите жени на света.  Hug Въпреки всичките трудности по време на бременността, въпреки сегашните неволи, колики или разни други неща (като моята хипертония, която се оказа, че имам. В резултат на наднорменото тегло, високото кръвно, преумората. Предстоят ми още прегледи и после ще докладвам как стоят нещата) Въпреки всичко това, ние трябва да благодарим за този дар!  Praynig Защото няма ден в който да не се сетя за момичетата, които загубиха своите бебчета! Става ми страшно мъчно. Cry Моля се за тях, един ден да изпитат това, което ние изпитахме и продължаваме да изживяваме.  Praynig Дано имат силите, куража и късмета да станат мами един ден. Praynig
Момичета, това е от мен за днес. Kabiv ме зарази с емоциите си, затова отговорите на ваши питанки ще дам по-късно или утре  Hug
Целувки от нас с Ния  Heart Eyes

# 253
  • София
Привет на всички
искам да ви почерпя с една тортичка по случай празника на Димитър - днес ставаме на 3 месеца.  party023

Почти не съм писала от самото начало, но вече се надявам да имам повече време и да съм отново с вас.
Радвам се, че ви има

целувки Heart Eyes

# 254
  • София
Привет мамчета,
Честити на дву- и тримесечните бебенца!!!
Ние днес имахме на гости,племенника и братовчедка ми бяха у нас и много се смях с двете бебета hahaha.В албумчето съм качила снимки да видите каква любов цари между братовчед и братовчедка Joy.Вчера пък ми стана адски мило-Ина си задържа сама шишето с вода.Сигурно е било напълно случайно,ама беше много сладко Mr. GreenЗа температурата на мен ми казаха,че до 38 в дупето на бебета не се дават темпертуропонижаващи,а на Ина ако й меря температурата на всяко преобуване за един ден тя варира м/у 37.2 и 38.2 без да давам нищо и без да има някаква причина,било нормално ThinkingАз я меря с електронен термометър на Микролайф в дупето за 10 секунди,много е удобен и съм адски доволна.
Мама Жени,радвам се,че сте по-добре и наддавате Peace
Кабив,не пишеш дали си се оправила,което ме навежда на мисълта,че си добре baby_neutral
Разказите на Кабив и на Блу ме разчустваха и мен.Ние забременяхме от първия път,но ни се наложи да чакаме преди да почнем доста време,защото направих спонтанен аборт миналата година март месец и ни казаха да изчакаме 6 месеца,а и ми се наложиха лазерни процедури,заради срастване на матката с десния яйчник.Абе тогава беше ужасен период няколко месеца преди сватбата ни,но сега вече като си погледна шедьовъра ми минава всичко Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт