АПРИЛчето порасна вече в любопитно мъничко човече

• 8 050
  • 298
  •   1
Отговори

Априлските съкровища!

13.03-Рая на jenny_K, 30 г
    15.03-Мадлен на Mystic, 27 г., France
    19.03  -Маргарита на buble, 29г., София
    20.03 - Ина на pegi, 26 г., Г. Оряховица
    25.03-Екатерина на snej_7, 25 г., В. Търново
    26.03-Тони Чаено момиче, 26г., София
    26.03- sesil2006, 29 г., София
    27.03-Георги Dezy, 29г., Варна
    28.03- Калоян на desi, 29 г., София 
    28.03-Христо на hriskata, София
    29.03-Боян на mimi75
    29.03- Михаил на MTania, 30г., София
    29.03-Анита и Владимира на Zorry, 22г., София
    30.03-Калина на DIS_M, 24 г., Русе
    31.03- Невена mama meca, 29 г., София
    31.03- Христо на ~Цвети~, Асеновград
    01.04  -Ана-Мариа на diabet mama
    01.04- Матей на Вени*, 35 г., София
    01.04  -Станислава на natali_sl, 26 г., София
    02.04-Пресил на Филипа, 26 г., Русе 
    02.04-Симеон на IKI_79, Силистра
    02.04- Христо на Танина, 25г.,  Бургас
    02.04-Радослав на зени, 27 г., Варна 
    03.04-, Иван на adyto, 30 г., Смолян
    03.04 - Ивайло на юл4е, 27 г., Пловдив
    03.04- Йоана на ~клио~, 35г.
    04.04-Христо и Юлиян на nadiaeuro, 27 г., София
    04.04 -Пламен на Катя (Сливен), 28 г. 
    04.04 -Сами на kremakula
    04.04-Симона на Cherepahova, 27 г., София 
    04.04-Реа на ramama, 25 г., София
    06.04 - Иван на ladye,31г София
    07.04 -Давид на Beauty, 24 г., Русе
    07.04- Ивайло на Vaska, 23 г., Благоевград
    07.04-Ивайло на nokon2, Варна
    07.04–Деница на dibo, 27 г.
    09.04-Елена на polia_bs, Бургас
    09.04- Огнян на silvanka, 27 г., София
    10.04. -Виктор на elica s, 22 г., Плевен
    10.04-Емил на bobbi, София
    10.04-Теодор на mama79, 27 г.
    10.04-Гергана на ani80
    10.04-Ина на tusana
    10.04-Емил на ra4e
    11.04-Ивайло на Rossi, 30 г., София
    11.04- Даниел  на burka, USA/Пловдив
    12.04- Мадлен на elima, София
    12.04- Алекса на missZ
    12.04-Явор на Me4o Puh, София
    13.04- Александър на sminscho, Варна
    13.04-Ивелин на muni, 21 г., Варна
    13.04-Дениз на tsachi, 30 г., Бургас
    14.04-Виктория  на g_genova 
    14.04-Валентин на amoritka, Германия 
    14.04-Деян на musashi
    15.04-Християн на yacek bs, София
    15.04-Соня на renni79, 26 г., София
    16.04- Кристиaн на Misty, 24 г., София
    16.04-Милена на Tatjana, 30 г., Франция
    16.04-Димитрина  на galiabalq 
    16.04-Иван на anna.r, София 
    17.04-Станимир на Dan4eto-Kalpazan4e, 26 г., София[/center]
    17.04- Моника  ДесиМ, 30 г., Червен Бряг
    17.04-Тони на skarlet#
    17.04-Златомир на коко
    17.04-Мартин на deninas, 27г., София
    18.04- Дея-Мария на Дея, 21 г., Карнобат
    18.04-Валентин на renkata, 28 г., София
    18.04-Йоана  на Ivka, 24 г., София 
    19.04-Ема  flowered, 29 г., София
    19.04-Яна  на nuni, 22 г., София
    19.04-Радост на furor 
    20.04-Александър на petia p p, София
    20.04-Йоан на lessy, В.Търново
    20.04- Димитър на анна мария, 26 г., София
    21.04- Анжела  на мимка   
    21.04-Йоана  Pa-pa Las Vegas
    22.04- Велизар danislavkova, София
    22.04-Мария  Zarka, 33г., USA, NY 
    22.04-Стилян на Nadeto, 21 г., София
    23.04– Велина на envia на 31 г. & син на 4 г.
    23.04   Диляна  на Иленка
    26.04–Стилиян на iveta76
    27.04–Скарлет-Елизабет на-Rina
    27.04-Юлиан  на petrovavania
    28,04-Мартин на PetyaP
    30.04-Мартин на 6u6i
    1.05-Кристиян на zori2005
    02.05-Даниел на Chance 
    02.05-Илиян на Rossica_G

Именни дни!

Януари 
    7-ми> Иван на  adyto & ladye,anna.r  Йоана на ~клио~, Ivka,Pa-pa Las Vegas, Йоан на lessy, Калоян на desi
    12-ти (Татяна, Таня)-Тони Чаено момиче,skarlet# & Теодор на mama79

Февруари:               
    11-ти>>Валентин на Аморитка & renkata

Март                                                                                   
    28-ми>>Боян на mimi75

Април

14>>Мaртин Мартин на 6u6i
    16-ти>>Цветница Невена на mama meca и Маргарита на buble
    Великден->>Велина на envia

Май                           
    6-ти >>Георги  Dezy  & Гергана на ani80                                                                                  
    21-ви>>  Елена   на polia_bs                                                             
    30-ти>>Емил на bobbi & Ема на  flowered

Юни
    24 ти,( Еньовден)-Яна на nuni

Юли                     
    16-ти>>Юлиан  на petrovavania                                                                                      
    17-тиСв. Марина                                                                                         
    20 -тиИлинден>>Илиан на Rossica_G                                                                                              

Август
    15 -ти>Ана-Мария ( ех_diabet_mama) & Дея-Мария (Дея) & Мария на Zarka
    26-ти Имен ден на: Адриан и Наталия
    30-ти>>Александър на sminscho и  Алекса на missZ и Александър на petia_p_p

Септември               
    1ви>>Симеон на  IKI_79 & Симона на Cherepahova

Октомври
    26-ти>>Димитър на анна мария & Димитрина   на galiabalq

Ноември 

11 -ти>> Виктор на elinkata
    16-ти>>Матей на Вени*
    24-ти>>  Екатерина на snej_7
    26-ти>>Стилиян   на iveta76

Декември
    17-ти>>Даниел на burka & change
    25-ти <<Христо на hriskata, ~Цвети~,Танина & nadiaeurо и Кристиан на Misty

Нашето албумче: Потребител: Aprilki Парола: 2006 и на новото  aprilkidwe Парола: 2006-2

Нещо повече за нас

Полезни връзки: www.mama.start.bg/, www.deca.start.bg/, www.bebe.start.bg

Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред

Автор на заглавието на новата тема е mama meca  Hug[/size]

Предложения за теми!
    от Чаено момиче
    1. АПРИЛ се появих със рев, сега живота ми е голям кеф!
    ladye:
    2. "И в слънце, и в студ, априлчетата вън сноват"
    3. "На априлското глезанче вече трябва му юрганче"

Малко полезна информация

Схема на захранване - българска /старата/

Как да въведа жълтък?
    Глутен

Линк с рецепти за деца от 0-3 годинки

Пюретата-разхлабващи и запичащи
    Как да дам месното пюре
    Месни пюрета

Биберон, лъжичка или и двете?

Храни, които да се избягват в менюто на бебето #26 постинг

алергените по степен на алергенност
    за реда на въвеждане на потенциалните алергени:

всичко за храненето

[/list]

Последна редакция: вт, 24 окт 2006, 21:20 от Misty

# 1
    Ще дооправя темата като заспи Кристиан, защото ми крещи и реве на главата.

А колко спят бебетата ви през деня?

Той има 3 спанета по 30-40 мин. и достатъчно! Twisted Evil Нищо не мога да свърша, нищо! ooooh! И днес пак съм сама, както се случва повечето уикенди да са ми като делниците - по цял ден самички и вече не издържам! Tired

* * *

Заспа!

!Виждам, че много от редовно пишещите мами не са дали снимки за първа страница! Хайде! Ако някоя има проблем със смаляването, да ми даде само линк (на ЛС) към предпочитаната снимка, аз ще я смаля и кача!

Последна редакция: сб, 21 окт 2006, 12:51 от Misty

# 2
     TiredТова стоене сами и мен ме убива...Кърмеща, некърмеща-все тая!

# 3
    Хайде да изчакаме за заключат другата тема.

# 4
    • 2 етажа над тавана
    Заключиха я под носа ми, не можах да си публикувам поста, сега отнова ще пиша #Cussing out

За спането - никакво го няма. Понякога Маги спи сутрин към 10,30 и следобед към 14,30 за по 30-тина минути и това е, будува ли ,будува. Навън може и да поспи повечко, ама най-много час. Ама то така или иначе нищо не мога да свърша. А и нощем се буди за ядене, та съвсем я втасваме.

Мазнина не слагам в пюретата, месо и жълтък ще въвеждам възможно по-късно.

# 5
    • Стара Загора
    Заключиха я под носа ми, не можах да си публикувам поста, сега отнова ще пиша #Cussing out
    Сори Blush не се ядосвайте ама незнам кога някой пише.... Crazy

# 6
    • 2 етажа над тавана

А, аз на мен си се ядосвам, че като никога не си копнах за всеки случай това дето пиша, не се сърдя на хората с катинарчетата Hug

# 7
    • Стара Загора

А, аз на мен си се ядосвам, че като никога не си копнах за всеки случай това дето пиша, не се сърдя на хората с катинарчетата Hug
    Явно е синдром на мамите щото и аз нямам този навик а като ми се разпадне връзката на нета и си изяждам ушите от яд...пък и както пише едни ферманиии.... Mr. Green

# 8
    Zashto taka vse mi chezne kredora znachi? Aman! I az se nakanih da pisha ama na, mrazia postove na latinica, ta shte izchakam otnovo.

# 9
    • 2 етажа над тавана
    Татянче, Вибуркола го слагам някъде към 18-19 часа, може би трябва време да подейства, все пак са свещички newsm78

# 10
    Мис, с рифреШ не се ли връЩа кредора? Аz рифреШвам упорито докато се върне  Mr. Green

Милена спи горе долу както Иво, сутрин към 10 zа 30, маааааааксимум 60 минути, и след обяд към 2. Ако легна с нея, може и 2 4аса да спи, ина4е пак малко....и ето zаЩо и аz не успявам да върШа каквото и да е  Crazy  НоЩния сън е дълъг, към 12 4аса се събират, не беz прекъсвания, раzбира се.

А ве4е става много мобилна, свърШи спокойствието  ooooh!  Слагам я върху постелката zа игра в хола и тя по4ва да обикаля цялата стая (на zаден ход  hahaha ), мести столове, опитва се да отваря Шкафове, опитва се да се иzправи..... Когато е по корем, все по 4есто си вдига дупенцето и гърбът и се клати напред, наzад, т.е. не сме ве4е много дале4е от лаzенето......  ooooh!

Филипа, ти беШе споменала криzата скоро, то4но в 26тата седмица била кулминацията. Към 30тата обикновенно свърШва (уф, ние влиzаме в 28мата утре). И наистина zабеляzвам всеки ден някакво ново умение, та неспокойствието и ревовете не се държат само на zъбите, според мен. Но нали е криzа на растежа, растат и zъби  Wink

Бабъл, мерси, и аz в4ера така направих, днес си го спестих, да видим колко Ще съжалявам  Crazy

# 11
    Е то аз докато се наканя да пиша и то темата свърши. Ей, априлкиииии  Hug

Мисти, Яна си имаше снимка на първата страничка, но нещо изчезна. Ще ти изпратя Peace

За спането - Ставаме към 8.30 и след това към 11 сме пак в леглото  за около час и половина. След това заспива пак към 2-3, пак за толкова. А вечер в 8 е заспала, не издържа до късно.

За обличането - аз съм явно някаква маниачка. Като гледам как леко ги обличате.....няма да пиша аз какво правя, че ще ми се смеете много Confused

Аз днес съм много бясна. Бяхме цял ден у свекито с Яна (дето все още не ми е свеки де) и по едно време дядо й се изцепва: "Ооо, ще видиш ти още мъничко като порастнеш, майка ти и баща ти няма да могат да те виждат, с теб ще сме по цял ден, така ще ме заобичаш, че тях като ги видиш и ще започваш да плачеш, че искаш само при дядо да си седиш Shocked Такива номера ще им въртим, че с полиция ще ни търсят и ще полудяват от притеснение, а ние с теб ще се кефим някъде."   Е кажете ми какво е това Close. Аз си замълчах, но при следващата такава проява, ще види колко мога аз да побеснявам. Проблемът е, че го говореше съвсем сериозно и знам, че е способен да напълни главата на детето ми с такива глупости, че то наисина после да не иска да си седи при родителите. Ще видят те Яна през крив макарон. Аз ли не съм наред и се паля за глупости, или ?
    Та исках да кажа, че и аз съм в клуба на "обичащите" свекървите и свекърите си #2gunfire

# 12
    Да отговоря на въпросчетата към мен от старата темичка -

-Зехтин слагам екстра върджин студено пресован, някаква испанска марка май беше  newsm78 аз съм голям фен на зехтина, у дома го ядем много а като бях бременна цяла зима рупах салата от моркови със зехтин и лимон, та малката трябва да и е вкусен като майчино мляко  Wink

-Юлче буболечката тежеше 6 120 края на септември и беше дълга 64, сега не знам.

Такааа... За съня денем да си призная ли греховете  Embarassed От началото на септември, горе-долу откакто сме доста заети в къщи, за да не губя време я приспивам през деня в количката в кухнята. Само там спи денем  Crazy заспива бързо-бързо, а аз си правя каквото искам в хола в тези моменти (иначе спалнята е отделена от хола само с една стъклена преграда и тя не спеше добре като цъкам на компютъра) Схванахте ли сега мама ви меца защо редовно пише тея два месеца? А сещате ли се  сега като застудява, за да не греем нон-стоп в кухнята (ние сме само на ток, в тоя край на Лозенец парно изобщо няма) как ще трябва  пак да я приучвам да спи в кошарката денем? Е това упражнение как ще го направим не знам и ме е страх дори да опитам  Tired добре се научихме и двете ама как ще се отучваме  ooooh!

Нуни, и моите свекър и свекърва са така, по-точно свекито. Точи зъби как като отбия ще и я водяв Перник (!) да я гледа. Тея хора да си бяха отгледали с малко повече любов собствените деца, да не компенсират сега счуждите! За мен някой, който се радва повече на внучето си отколкото на детето си не е нормален! Та за клуба, пишете ме вътре  #2gunfire

# 13
    Честита ни темичка!  bouquet

ЧЕСТИТО НА ПОЛОВИНГОДИШНИТЕ НИ АНЖЕЛА И ЙОАНА! Hug Heart Eyes Hug

Татянка, след като вече си заменила кърмене - как редуваш гърдите, така че равномерно да се суче от двете, или ти кърмеше и от двете гърди на всяко хранене? newsm78

# 14
    Ехаааа не мога да ви изчета Blush
    Аз тези дни съм доста заета с работа, на всичкото отгоре ми изгоря и захранването на компютъра, но вече всичко е ок, утре ще наваксам малко с работата (надявам се) и от понеделник да си тръгне всичко по реда си и да няма екстремни ситуации.

Честито на всички празнуващи и празнували тези дни newsm51

Та да се включа и аз по темите (поне по тези, които си спомням Embarassed)

Спането през деня - Кало става сутрин около 7:30 и около 9-10 пак заспива, като спи между 1 и 3 часа, след това някъде около 15:00 - 16:00 пак спи около 30 минути до 2 часа, зависи сутринта колко е спал ... обикновено около 3-4 часа сън през деня има. Напоследък обаче вечер заспива доста късно - около 23, а понякога и по-късно, а преди заспиваше около 21 часа, незнам дали това е нещо временно newsm78

Обличането - В къщи е с боди с дълъг ръкав и панталонки или някакво гащеризонче, понякога слагам и елече без ръкав, ако ми се стори студено, и аз се ръководя по вратлето, ако то е топло, значи всичко е наред. Навън е с боди с дълъг ръкав и едно комплектче пухкаво с панталонки и суитчър + термо чорапки и буйки. Ако е много студено слагам и чувалчето на количката, едно пухено такова на ТСМ, много е добро.

И да споделя, че уших аз обиколници и се оказа, че малчо много им се радва, седи си в креватчето и си обикаля и гледа картинките и им се радва и глас не се чува Simple Smile и това може да продължи и един час yes На моменти ще кажеш, че няма дете в тази къща. А и през нощта вече се буди по 1-2 пъти, а не през половин час както беше преди, оттдавам го на това, че не си удря главата в решетките и таблите като се върти (а той е като пумпал дори и докато спи)

Аз давам също по веднъж на ден пюре, рядко по два пъти (ако първия път е хапнал много малко).

Нуни, и аз бих реагирала така и бих се дразнила на подобно изказване #Crazy

За мен някой, който се радва повече на внучето си отколкото на детето си не е нормален!
    Аз незнам дали е ненормално, че нали казват, че на внучетата се радват повече, защото внучето е само радост, а детето е не само радост а и отговорност. Може и да греша де, като стана баба някой ден ще видя така ли е Joy
    Но определено съм твърдо против всякакви такива бабите и дядовците да отглеждат децата, да помагат да, но изцяло да ги гледат не Naughty

Ох да приключвам, че се забравих ...

Общи условия

Активация на акаунт