Ваканцията след ОСМИ клас - част 2!

• 25 263
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Включвам се по по- прозаична тема. Майка е на море и готвя за татко и баба. Хора, непрекъснато съм се самообвинявала, че у нас всеки яде по различно време и така и не създадох навици за семейни закуска, обед и вечеря. В момента осъзнавам, че е за добро:joy: Майка ги е научила да се хранят с готвена храна по три пъти на ден, като не можеш да минеш със "свари си яйца, вземи кисело мляко" и т.н. За закуска се правят печени сандвичи или нещо печено домашно- баница и т.н  Отделно се сипва кисело мляко. За обяд и вечеря е задължително да има и салата, и манджа. По възможност различни. Дори и да има сготвено, те не могат да си го сипят сами, трябва да се сервира. Да седнем всички на масата. Татко работи страшно много и се уморява, но и според мене изобщо не знае как се прави храна. Радвам се, че децата се оправят сами.

# 646
  • София

Моето ми задава въпроси на немски. И после обяснява (пак на немски) какво трябва да отговоря. Аз пък се дразня, че нищо не разбирам и я моля да обърне поне на английски. Интересно ми е на морето ако се престраши да говори с персонала на кой език ще се "излага"

Преди години, тъкмо са приели баткото в НЕГ, сме на море и в комплекса се оказва, че е пълно с немци. Големия , зарадван, заръчва догодина пак да сме тук, че да си упражнява немския. Изпълняваме и един ден въодушевено обяснява как си говорил с немци. Те го питали нещо, а той казал "Йа". Joy Не е шега робота, сериозен разговор е било. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 647
# 648
  • София
И аз съм като теб с терзнията, но в крайна сметка не може да сме роби на яденето.Някак  ми е много първично  и колкото и да ми харесва понякога да седна на добре подредена маса, да ми дойде музата да  поднеса нещата с детайл и някоя глезотийка , не мога да слугувам на  това и всичко да се върти около едното ядене.Вкъщи редовно  мъжът ми  пече някакво месо на скарата, режата салата и  т.н. импровизации.Нямам никаква драма с приготвянето на полуфабрикати поддържането  им  като наличност във фризера.Могат да си сервират и от топлата витрина на супера  или да си поръчат храна за вкъщи.Не съм примера за  домакиня Simple Smile

# 649
  • София
И в къщи “знаем две и двеста”. Принципно готвя, но нямаме такива “строги” порядки.
Някой път вчеряме заедно, друг път всеки по различно време мушне нещо набързо. И полуфабрикати купувам, когато нямам време и трябва набързо нещо да се приготви ( лазанята от Лидл например), пък като замина за провинцията на работа ги оставям да се оправят както знаят 😁

# 650
  • София
Говори ми на немски вкъщи, замества най-вече ежедневни думи и изрази. Обича да ги тренира върху мен. Grinning
Сега като са на лагера, казва, че австриецът-домакин доста добре го разбира, т.е. той говорел разбираемо. Онзи ден имаха беседа за възобновяемите енергийни източници (защото после са ги водили в парк за ветрогенератори) и само някакви по-дълги и специализирани думи не е разбирала, но той се е опитвал да им ги разяснява.

По повод на яденето - май, май вкъщи са научени на разнообразно и готвено, сега особено в пандемията, като бяха затворени заведенията, а и не можеше да се излиза много-много, това правех Sleeping . Но откакто отново са отворени, гледам да диверсифицирам ежедневните доставки на храна Stuck Out Tongue Winking Eye

# 651
  • у дома...
Готвя всеки божи ден. Само днес май ще ми се размине - ще си взема сръбска скара. Кюфтетата са божествени! Два пъти от една манджа яде само ММ. Проблемът ми е да измисля менюто. Салатите и скарата са задължение на мъж ми.

# 652
  • София
То не е въпросът в готвенето като интензивност, а и в наличието на хора, които да го консумират Simple Smile Ние сме с доста шантаво работно време и  се разминаваме като се случва с дни да не се засечем да се видим дори , камо ли  да седнем заедно  на маса....НО  така сме били винаги  сме го приели
Я кажете какви подаръци   искат наборите.РОждения ден на наборката наближава и  отново съм  в напрежение....Нямам никаква идея- тя също ( ако не броя куче, което няма да получи).И празнуването на рождения ден  е голяма драма къде, как...Приемам идеи, които да лансирам

# 653
Вземи й куче:blue_heart:
Големият никога не иска подаръци, малкото винаги иска животни.
п.п добавям по темата за готвенето. Караме се с набора кой ще разходи кучетата /Сани, ще викаме твоето момиче/ и аз казвам, че той трябва да ги разходи, защото цял ден съм готвила. После почнах да тренирам, гледайки едно клипче. Той чу дъмбел и каза, че дъмбелите хич не звучат като нещо за трениране. Казах му, че съм жена на 40 години и са си идеални за мен. Коментарът беше - "точно, на 40 ти е време да готвиш, а не да тренираш".

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 18:04 от Amanda.D

# 654
  • о`майна лунна нощ е
На малкия Туигъл не смея да звънна. Доставих го на спирка 1 и по думите му /защото не дочаках да се качи/ си е хванал правилния автобус за София. Вече трябва да е слезнал на експо център, но не смея да звънна, за да не му разстроя чакрите по закупуването на билет и хващането на правилната мотриса за СУ. Водеше си прилежно записки на телефона и силно се надявам да пътува вече в тази посока. Още три стъпки остават и ще се види с братчеда. А дано, и не надали.

# 655
  • Между гори и планини
За рождения ден на Стивън му купих комплект отвертки за компютри и телефони. С размер на портмоне, на всякъде е с него. Но моя е техничарче и все нещо майстори. Баща му е поръчал сега в САЩ пилотско кожено яке с различни баджове. Преди години беше поръчал и на големия ми син копие на якето на Том Круз от Топ Гън. Книги за програмиране, техника, светеща мишка за компютър, нови маратонки и дрехи . Всичко беше в началото на юни и го броихме подаръци за рожден ден.
Готвя всеки ден, старая се вечерята да има поне и за обяд на другия ден. Днес готвих обяд, който и ще вечеряме. Като вляза в градината, ще съм там до тъмно.

# 656
И аз съм в чуденка за подарък за РД на девойката. Той пудел искала и нищо друго. Наумила си е да празнуват шест момичета в една вила с басейн в Кайлъка. Казах, че може, ако поне аз остана през нощта с тях. Как така ще ги оставя сами, че ние носим отговорност и за другите деца. Няма против, можело и баща й да остане😀

# 657
  • София
Наминавам да честитя на малкото Звънче и Дидиа! 😃🎈🎉

# 658
  • софия
Дидиа, бъди честита! С внуците и децата да имаш повече радости, отколкото тревоги и много години заедно да посрещате празници!

Момичета, благодаря за чудесните пожелания! Прекарах 2/3 от деня седнала на пода на неголямо морско возило с обезопасителна жилетка. Не мога да плувам. На края дори ми хареса и може би ще повторим.
На рожденичката ѝ хареса и дори се усмихна няколко пъти.

# 659
Ех, че красиво, Звънче!
И аз не мога да плувам😛
Малкото Звънче винаги да има поводи да се усмихва❤🧙‍♂️

Общи условия

Активация на акаунт