Ваканцията след ОСМИ клас - част 2!

• 25 261
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ами то си е за усмивка! Чудна гледка! ❤ Аз мога да плувам ако знам, че мога да стъпя на дъното при умора. Иначе изпадам в паника.
За рд нямам идея нито за подарък, нито за празник.

# 661
  • София

Преди години, тъкмо са приели баткото в НЕГ, сме на море и в комплекса се оказва, че е пълно с немци. Големия , зарадван, заръчва догодина пак да сме тук, че да си упражнява немския. Изпълняваме и един ден въодушевено обяснява как си говорил с немци. Те го питали нещо, а той казал "Йа". Joy Не е шега робота, сериозен разговор е било. Stuck Out Tongue Winking Eye

Преди три години на море в Турция - смееше ми се, че говоря граматически грешно с персонала на АЕ (за мен беше важно че се разбираме, кой я мисли граматиката). Един ден минаваме покрай една група в комплекса говореща на АЕ и девойката " Чуй какво хубаво произношение имат!" Е как да нямат - хората си бяха англичани. Joy

Просто майка - от четвъртък насам от терасата ни се вижда как се е смрачило във вашата (към Сливница) посока, как гърми и трещи. Не ви завиждам за "романтиката".

# 662
  • Между гори и планини
Внимавайте с токовите удари. На познати им изгоря къщата от това преди месец.

# 663
Ами то си е за усмивка! Чудна гледка! ❤ Аз мога да плувам ако знам, че мога да стъпя на дъното при умора. Иначе изпадам в паника.

Аз за това си харесвам Гърция.Там си плувам и никога дъното не ми е изчезвало. Yum Първата година,като се върнахме,ММ каза на децата,че "майка им е откачила,защото не може да ме извади от водата".На нашето море съм твърдо под чадъра и влизане до колене. Smiling Imp

# 664
  • София
Сигурно съм единствената, дето още не е ходила в Гърция. Но ако е така, определено и аз ще се влюбя. Simple Smile Иначе и от нашето море не излизам, само във водата кисна. Не обичам никак да се пека, а и имам слънчева алергия, заради която пък не мога с нищо да се мажа и така - червенея си в морето.
Тук доста хубаво тресна и росна Simple Smile Сигурно е станало свежо и приятно за разходка.
За правилен английски - преди 1000г сме на море с приятелка. Запознахме се с едни словаци. Тя е с английска гимназия и говори един хубав правилен език, аз хък-мък, но повече се разбирахме, защото и те толкова знаеха. Simple Smile

# 665
  • София
И у нас се готви за вечеря, че да има и за обяд и то почти всеки ден, сега още се нагаждаме в количествата, че нали сме с 1 по-малко и да не изостава храна. Иначе се стараем да сядаме заедно на масата, когато това е възможно.
За РД на набора и ние сме в чуденка. Аз много исках да го изпратим на гости при брат му за няколко дена, като изненада, мисля, че щеше много да му хареса, но брат му точно е в сесия и има една камара изпити плюс една практика, която също трябва да вмести между тях и може би няма да е много удачно и брат си да  мисли .
Звънче, страхотно изглежда!

# 666
Звънче, много е красиво,:heart:
Подарете им кучета на децата. Ние само понякога се разправяме за разходките, да не решите, че е голяма тежест.
Засрамихте ме с вашето готвене.

# 667
  • Между гори и планини
И аз не съм ходила в Гърция. Не ме и влече. Виж, в Турция и кухнята им, писала съм че много обичам.
Морето си в море навсякъде. След далдисването цяло детство, сега влизам 1, 2 пъти в морето само ако е топло като чай. Жалкото е, че като живях в Ямайка бях бременна и не можах да се гмурна в кораловите рифове.

# 668
  • Пловдив
ЧРД на малкото Звънче! Много щастливо да е ❤️❤️
Не мога да плувам, а трябва. Гърция я мразя в червата, абсолютно тенденциозно и на инат 😅😅😅, била съм само веднъж, а на другия край на света по-често ходя.
Набора изкара рождения ден на Аквапарка в Пловдив, и общо взето това му беше подаръка. Входа не е евтин и цял ден ядене, та отидЕ колкото за нещо по-голямо. Е, поиска и му донесоха едни познати от ЮК една оригинална тениска на Астън вила. Той периодично си сменя любимите отбори. Като беше малък, беше от Челси и имаше екип на Челси. После стана от Барселона, водихме го и на Камп ноу и имаше екип на Барселона, всъщност на Барса има няколко екипа. После поиска на ПСЖ и му донесохме (не беше оригинален), сега пък е от Астън Вила. Не знам от кой отбор ще е догодина 😅, но има завидно количество тениски от екипи. Не съжалявам, изключително качествени са. Мъжа ми има няколко на Барселона, от повече от 5 години и не са мръднали.
Готвя, но това ми е хоби, не ми тежи. Сутрин правя закуска и вечеря правя всеки ден, само обед пропускам, не искам да се налага по 3 пъти на ден да правя яденета. Но си е проблем сега, децата търсят да ядат нещо, а не са съгласни на яйца (имам купища домашни). Ако щат.
На морските страхотно море!

# 669
  • София
Ей, три дни не влизах и имаше 200 и кусур непрочетени Simple Smile
Честити рачета Simple Smile Бъдете щастливи и благословени Simple Smile
Готвя и аз всеки ден,  ама щото напоследък се храня по режим, и няма как иначе.
За планината - обожавам я, във всичките и варианти. Ходим много, аз от малка, ММ от няколко години успявам да го водя с мен. Обожавам спането на палатки Simple Smile
Иначе вкъщи сме само огънчета, с изключение ММ, който е рибка. Аз съм стрелец и балансирам лъв и овен. Не е лесно...

# 670
  • софия
Ние наистина обичаме Гърция. Вече не можем да си представим лятото другаде. Имаме нужда поне веднъж в годината да дойдем. Не знаем гръцки, може зад гърба ни да ни говорят лошо, но много рядко сме срещали лошо отношение. Мили и работливи хора са, които знаят как да живеят мъдро, спокойни. Харесва ни, че дори малки градчета, села имат живот, поддържано е.
Научили сме десетина думи и ги хвърляме в шах като започнат да ни говорят, а ние отговаряме на английски. Често ни бъркат с гърци 🙂 Толкова обичам, че се замислям да запиша курс по гръцки, за да мога да ги разбирам.
По принуда преди 10+ години се наложи да търсим алтернатива на нашето море и от тогава като минем Кулата сърцето ми се отваря.

Тъжно ми е, защото начинът на живот след '44 г. силно се е отразил на манталитета ни. Толкова е красиво и в България, има прекрасни сърцати, истински хора, но някак масово се очаква някой друг да свърши работата, да го прецакаш, да не ти пука дали човекът срещу теб се чувства добре. Масово съсипаха малкото море, което имаме.

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 20:29 от zvаnchе

# 671
  • гр.София
Разсмя ме ,Звънче, с това седене на пода.Поне запомнящо сте прекарали деня.  
Здрави и честити да са девойката- Звънче и Дидиа  Flowers Hibiscus !

# 672
  • Бургас
zvanche, чудесно те разбирам. И аз обичам Гърция. Като мина границата и все едно се прибирам у дома.
Имах невероятния късмет да уча новогръцки в Гърция преди има няма 20 години. Като завърших втори курс в университета се прибирам лятото и баба ми (сега на 87 години, Господ здраве да й дава) ме посреща у тях с новината, че ме е записала на едномесечен курс в Солун за език. Нейните родители са били бежанци от Гърция и тя беше председател на гръцкото дружество в Бургас. Толкова тържествено ми съобщи, че ми прави подарък и ми е платила този курс, а аз се разревах от яд! Колко съм била глупава тогава! Тръшках се на нашите, как може да имам едно лято, в което да си обикалям с познати, а те да ме пращат на такава тъпотия...
Та, никой не ме слушаше и слава Богу! В средата на юли 2000 година заминах и стана така, че останах още цяла една учебна година. Когато годината приключи, завърших с 10 (най-високата оценка по тяхната система). Имах късмет първо, че в потока нямаше нито един българин, второ, че ме пратиха да живея в къща с възрастни гърци. Колко истории имам с тези хора, сега като се сетя и така хубаво ми става на душата. Гърция е и до известна степен причината да се гаджосаме с моя мъж. Та понякога съдбата се намесва и нарежда нещата така, както никой не е очаквал....

# 673
  • о`майна лунна нощ е
Черен гологан се не губи.
Пристигнал успешно, не се изгубил в метрото, даже и с братчеда се намерили бързо.
Как може, когато иска, да е толкова организиран и изпълнителен, а в други моменти да го пратя до магазина с два лева за един пакет захар, а той да се прибере с два пакета сол

# 674
ТуиГ, ами, хей така😛 Две е повече от едно😀
Браво на младежа, че се е ориентирал и е достигнал крайната точка сам!❤

Общи условия

Активация на акаунт