Ваканцията след ОСМИ клас - част 2!

• 25 260
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Elwing, Доня, аз също не съм ходила, но като живееш на 400 м от нашето море, гръцкото идва много далече. На няколко пъти сме се наканвали и отказвали. Но ще отидем.
Туиг, ние сме си дали в google maps споделяне на местоположението помежду си и се виждаме кой къде е. Опреснява на 2-5 мин. Така поне виждам къде са, а се е случвало по този начин да ги навигирам по телефона, ако се изгубят. То сигурно има и по-хубави програмки за тракване, но с mapsa съм свикнала още от 5 клас като бяха.

# 676
Cygnus, яде ли много от батерията? Ние сме с life 360, но си хаби сериозно батерия. Иначе "нямам забележки" към приложението Simple Smile

# 677
Мария, не знам, аз така или иначе за 1 ден я свършвам и вечер зареждам.

# 678
`ТуиГ, нали знаеш всеизвестния виц:
Съпруга на програмист го праща до магазина и казва: " Купи хляб, ако има яйца купи 10"
И съпругът се върнал с 10 хляба...

Така че спокойно... има накъде да се развива младежът Joy

# 679
  • Между гори и планини
Аз едно време ревах, когато майка ми ме записа в паралелка с английски, а не френски. Съдбата обаче си знае работата, как иначе щях да се разберем с моя мъж...? Тогава много ѝ се ядосах, че при всяко спиране на тока не изпитваше на английски и в събота говорехме само на него. Сега съм благодарна.

# 680
  • София
Честит празник на Дидиа и малкото Звънче и от мен!

Моята не ми разрешава да я локализирам, било ѝ обидно да я следя. За мен би било много по-спокойно да я виждам къде е, но се съобразявам засега.

В Гърция отидохме преди 7 г.  и оттогава там ни е основната почивка. И на нашето море ходим, но за дълъг уикенд.

# 681
  • София
И аз съм от почитателите на Гърция, на нашето море от години не съм ходила, но тази ще се наложи.
След тежък ротавирус на близначките преди години и седмица в инфекциозното в Добрич отказвах да ходя на нашето море.
За всички почитатели на Гърция, позната наскоро издаде тази книга - Гръцко синьо. Още не съм я взела, че искам да е с автограф, но мисля че ще е интересна за любителите на Гърция. Тя е и активно пишеща в темата в бг мама за Гърция.
За разлика от Доня, аз пък не съм ходила в Турция и засега не изпитвам желание да отида Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 21:54 от Aila

# 682
  • София
В Турция съм ходила два пъти. Хотелите и обслужването са им супер, но морето не ми хареса. Може би не случихме просто на плажове.
За следенето - не искам да го правя. И телефона не му гледам. Едно време майка ми прочете дневника ми и оттогава не обичам никак това навлизане в личното пространство. Знам че за различно нещо говорите, но някак не искам да го правя. Не съм го и обсъждала с тях. Някой път обаче би било удобно, като не вдигат.

# 683
  • Някъде в Европа...
Честити да са Дидиа и малкото Звънче. Здрави, щастливи, успешни и обичани!

Гърция не я харесвам за почивка. Обичам почивка ОИ в големи резорти. Турция, в частност Анталия, идеално ми пасва. Не мога да си представя вече, че бих предпочела море само с нощувки и да обикаляме напр. да търсим къде да хапнем...А пък почивка, на която да си приготвяш сам храната, въобще не я разбирам. Моята е - отивам, нареждам багажа в гардеробите и 7-8-9-10 дни за нищо не мисля и нищо не правя освен да сменям бански (дори вече си спестявам прането и на бельото ☺️, носим толкова, колкото дни сме 😁). А обслужването, което предлагат турците,   е ненадминато...
Иначе братовчедка ми се ожени за грък (те живеят в Ирландия), родителите му живеят в Солун, а селото им е Геракини (дано правилно съм запомнила), в началото на втория ръкав на Халкидики. Там имат голяма вила с голяма градина с маслинови дръвчета, на която беше сватбата. Е, участвах във филма "голямата гръцка сватба" 😁 през юли 2017 г, беше приказно, страшно много хора, маси сред маслините, веселие, както гърците го могат 😉, морски бриз и шумът на морето в ниското...

# 684
Elwing, аз също никога не съм й гледала в телефона. Обидно е и за двете страни. Приложение никога не сме използвали, но би било удобно в случай, че е н а непознато място.

# 685
О, то това няма достъп до чат, приложения и лично пространство. Още повече, че във всеки един момент могат сами да спрат споделянето, но на този етап на всички е по-удобно така. В един момент е ясно, че ще си го спрат. Като започне да не трябва да знам къде са 😀

# 686
  • София
Честит празник на рождениците!

Хич не умираме за Гърция, нито е по - евтино, нито е по - хубаво от нашето море. Хубавите места в Гърция далеч не са Халкидики и Тасос. А да им плащам сега тестове, да се разправям с някакви РЗИ-та. Просто няма начин да стане. Втора година няма да отидем и светът точно няма да свърши.

Мария, водолейке, за планина и преходи да не чуя и аз като теб. 😂Може да ида в Банско, Пампорово и да дишам въздуха, ама най - вече да обикалям кръчмите. Не обичам да ходя пеша, още повече по някакви гори и пътеки. Никой не обича това вкъщи.

Готвя с най - голям кеф и тази вечер завъртях поредната съвършена лазаня. Обичам да готвя, обичам и да ям. Ние сме кулинарни туристи с ММ. 😂

# 687
Никога до момента не се е налагало да ги "следим", ако смятат че не могат да се ориентират къде са-обаждат се и ги напътствам. Големият използва непрекъснато moovit и казва, че му върши работа.
П.п.Излъгах без да искам за следенето...преди 5-6 години големият тестваше служебен тракер , по който работеше баща му, на пистите в Пампорово Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 22:05 от denyil

# 688
  • София
Още един дето не е ходил в Гърция на море. Децата са били с баба си и дядо си, но аз и ММ не сме ходили. Преди пандемията се бяхме засилили, но се размина. Също съм мераклийка на ОИ в Турция. В Турция обикновено ходим в семейното хотелче на приятел близо до границата с България. Хубаво е, но се налага да готвя. А и аз като AIR това не го броя за почивка.
Иначе у дома готвя, но от година-две все по-рядко ми се налага. Децата отдавна се оправят сами и всеки си приготвя това, което му се яде и когато му се яде. А и обикновено се прибирам късно, та ако готвя е предимно през почивните дни. 

# 689
  • sofia
Имам от преживяванията и мечтите на всяка от вас  по малко - и ние открихме Гърция по "принуда", когато синът ми изкара тежък ротавирус на прословутата Албена, до степен, че спря да ходи от изтощение. Дядо ми също е гръцки бежанец и ни говореше много на гръцки като деца. Преди две години си купих самоучител на гръцки, но ме сполетяха други ангажименти и още не съм започнала. Лятото в тази страна е винаги уютно, с положителни емоции и чувство за сигурност, красиво море и най-вкусните дини и смокини.

Общи условия

Активация на акаунт