За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 148
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 5 564
Здравейте, може ли изпитана рецепта за ципура и предложение за гарнитура към нея.

# 586
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Скрит текст:
Имам спагети, прясно мляко, готварска Сметана и Прошуто... Дали мога да спретна нещо за обяд с тези неща?



Скрит текст:
Момичета, решила съм да си направя 10 буркана- компотени с царска туршия. Моля за изпитана рецепта, където да се ориентирам колко саламура и в какви съотношения да направя.
 Опитвах на гости по рецепта на Йоткер, там с тяхната подправка, не ми хареса, много скърцаха между зъбите, беше си престояла нужното време, но пак сцърцаха, даже и камбите.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_10.html

# 587
  • Мнения: 2 638
Благодаря Simple Smile, прочетох и видях, че пише “не повече от 12 буркана”. Ще рече, че количествата там са приблизително за такава бройка, нали?

# 588
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 580
Крист, аз от години правя туршията с Йоткер и не ми се е получавала така. Идва ми на ум, че зеленчуците не са били заляти с достатъчно гореща марината. Аз ги заливам с вряща марината, както е тенджерата на котлона и сипвам в бурканите. Пак си остават хрупкави зеленчуците, но не и сурови. И другото, което правя при Йоткер - прецеждам маринатата, да няма тия ситни подправки в буркана, само аромата.

# 589
  • Мнения: 9 453
ето и от мен цветна/царска туршия. от една доза /посочената, излизат 6-7 буркана Омния.  https://pep-4o.blogspot.com/2016/10/blog-post_31.html
Аз също правя част от туршията с фикса на Йоткера,  прецеждам течността , да не влиза кориандъра при зеленчуците, че е гаден за хрупане Simple Smile и мъж ми също се оплаква, че му скърца тази туршия. В интерес на истината и на мен малко ми скърца, но не ядем толкова  много. Не че са сурови, съвсем са си добре, той и от една туршия на свеки се оплаква, че му скърца между зъбите. Май е от повечкото оцет, не знам.

Здравейте, може ли изпитана рецепта за ципура и предложение за гарнитура към нея.
Най-много ни харесва чиста, печена в зехтин с лимон https://pep-4o.blogspot.com/2015/11/blog-post_16.html  , но може и по другите начини https://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D1%86%D0%B8%D0%BF%D1%83%D1%80%D0%B0
Гарнитура - всякаква салата - зелена, домати/краставици, морковена, както и сотирани картофи, варени картофи

# 590
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Скрит текст:
Благодаря Simple Smile, прочетох и видях, че пише “не повече от 12 буркана”. Ще рече, че количествата там са приблизително за такава бройка, нали?

Зеленчуците трябва да бъдат наредени плътно. Може и повече от 12 буркана, но няма да Ви стигне маринатата и трябва да правите допълнителна.

# 591
  • Мнения: 2 638
Благодаря!
 Утре ще я правя.

# 592
  • In transit
  • Мнения: 14 198
Здравейте, може ли изпитана рецепта за ципура и предложение за гарнитура към нея.
Дани, от мен:
Пълнена ципура на фурна

Хрупкаво филе от ципура

# 593
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 246
Благодаря отново, този път на Микки! Обяда се получи успешно! Явно съм в кулинарна дупка, т. Е. Нетипичен период за мен, съответно съм се разготвила. А с помощта на тази тема, по точно всички вас, дупката става връх! ( за мен, естествено и моите мъже Simple Smile)

# 594
  • In transit
  • Мнения: 14 198
skk007, радвам се, че ви хареса. Hug

# 595
  • Пловдив
  • Мнения: 44 251
Очите ми останаха в снимката и преглъщам още от рано Yum 
Кажи обаче как са сготвени картофите от снимката?

# 596
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Скрит текст:
Очите ми останаха в снимката и преглъщам още от рано Yum 
Кажи обаче как са сготвени картофите от снимката?

По тази рецепта.

# 597
  • Варна
  • Мнения: 1 887
Здравейте! моля някой, който снощи е гледал предаването "Джейми готви в Италия" по 24Kitchen, да сподели рецептата за пипера на тиган, който в последствие сервираха с бурата. Хванах в края приготвянето на ястието и не можах да разбера какво слагат.

# 598
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Здравейте! моля някой, който снощи е гледал предаването "Джейми готви в Италия" по 24Kitchen, да сподели рецептата за пипера на тиган, който в последствие сервираха с бурата. Хванах в края приготвянето на ястието и не можах да разбера какво слагат.
Чушките на ленти се запържват в малко мазнина, + чесън, каперси и малко накълцани каперси и маслини (вместо сол, че нямали с Дженаро), прясна чубрица - на бавен огън, накрая - лимонов сок.

# 599
  • Варна
  • Мнения: 1 887
Здравейте! моля някой, който снощи е гледал предаването "Джейми готви в Италия" по 24Kitchen, да сподели рецептата за пипера на тиган, който в последствие сервираха с бурата. Хванах в края приготвянето на ястието и не можах да разбера какво слагат.
Чушките на ленти се запържват в малко мазнина, + чесън, каперси и малко накълцани каперси и маслини (вместо сол, че нямали с Дженаро), прясна чубрица - на бавен огън, накрая - лимонов сок.
Много благодаря! А захар сложиха ли, че дочух, че казват, че сладни?

Общи условия

Активация на акаунт