За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 600
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 12 811
Здравейте.
Реших да правя кекс, но нямам бакпулвер. Само със сода бикарбонат ще се получи ли?

Кейк с круши

# 61
  • София
  • Мнения: 8 711
За първи път ще пека баница в живота си - замразен пататник с козе сирене и извара.
Колко минути и на колко градуса пише, но :
- на решетка по средата на фурната ли?
- грил функция пуска ли се?
- вентилатор пуска ли се?

# 62
  • Sofia
  • Мнения: 22 676
Печи на средно ниво на фурната, "горен и долен реотан".

# 63
  • София
  • Мнения: 10 781
Някой знае ли дали може да се купи само уплътнението на екстрактора (приставката са ножовете) на Нутрибулет , а не цялата част?

# 64
  • Мнения: 3 416
Да питам и тук.
Може пък някой кулинар да има подобна джаджа и да ми помогне .
   някъде из български сайтове или магазини да сте срещали подобна капачка . Много ми е необходима .
Благодаря

# 65
  • Мнения: 12 398
Това решетеста капачка ли е? За пръв път виждам

# 66
  • Мнения: 5 594
Днес за първи път готвих кафяв ориз ,но имам леко групащи зърна.Той така ли си остава или се сварява хубаво като белият.На пакета пишеше 1 чаша ориз към 4 вода.Аз даже 5 сложих и пак ми група.На Крина е.

Имам и един пакет боб мунг,дайте идеи какво да го правя, преди да решат бубите и него да нападнат и да го хвърля😂.За какво е подходящ този боб,за салати ли ?Не помня за какво го купих 🙄😃

# 67
  • Мнения: 3 416
Преливник е . Да се изцеди саламура

# 68
  • Sofia
  • Мнения: 22 676
Днес за първи път готвих кафяв ориз ,но имам леко групащи зърна.Той така ли си остава или се сварява хубаво като белият.На пакета пишеше 1 чаша ориз към 4 вода.Аз даже 5 сложих и пак ми група.На Крина е.

Имам и един пакет боб мунг,дайте идеи какво да го правя, преди да решат бубите и него да нападнат и да го хвърля😂.За какво е подходящ този боб,за салати ли ?Не помня за какво го купих 🙄😃
Аз съм го отписала кафявия ориз, тегав си е...
Боб мунг ползвам за салати, например -  https://morrennaa.blogspot.com/2020/02/blog-post.html

# 69
  • Мнения: 17 116
Някой знае ли дали може да се купи само уплътнението на екстрактора (приставката са ножовете) на Нутрибулет , а не цялата част?
Може, в ибей.

# 70
  • София
  • Мнения: 485
Искам да изненадам половинката с брауни със солен карамел. Милия, яде един път такива бонбони в Холандия и от тогава само ми плаче за тях. Понеже обичаме и брауни, реших да ги комбинирам.
Въпроса ми е следния. Как да направя соления карамел, така че да остане невидим докато не отхапеш? Тоест иска ми се да е като малко карамелени парченца в самото брауни. Карамел не съм правила в живота си никога. Така че ако някой се наеме да помага, моля обяснявайте като за малоумни Flushed

# 71
  • София
  • Мнения: 12 259
Искам да изненадам половинката с брауни със солен карамел. Милия, яде един път такива бонбони в Холандия и от тогава само ми плаче за тях. Понеже обичаме и брауни, реших да ги комбинирам.
Въпроса ми е следния. Как да направя соления карамел, така че да остане невидим докато не отхапеш? Тоест иска ми се да е като малко карамелени парченца в самото брауни. Карамел не съм правила в живота си никога. Така че ако някой се наеме да помага, моля обяснявайте като за малоумни Flushed
Според мен , първо трябва да си купиш карамелен фъдж на кубчета и се нарязва на ситно и се добавя към браунито, но не зная къде може да се купи солен карамелен фъдж и след това се посипва с морска сол или сол за претцели, тя е едра сол, или Fleue De Sel, която е една от наъ-добрите видове сол за сладкиши., а рецепта за разкошно брауни ти пускам веднага, остава да си намериш карамелен фъдж, както написах по-горе.
...https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/08/blog-post_79.html
Скрит текст:
Правя домашен солен карамел, но той остава течен, не е на кристали, но рецепта имам...

# 72
  • София
  • Мнения: 485
Марчева, благодаря много за бързия и изчерпателен отговор. Имам ходене до Метро тези дни и ще потърся там или в по-големите вериги. Ако не намеря ще действам изцяло по твоята рецепта и просто ще залея браунито с карамела преди да го сервирам. Безценни сте всички тук!  Purple Heart

# 73
  • Русе
  • Мнения: 6 362
Скрит текст:
Скрит текст:
Марчева, благодаря много за бързия и изчерпателен отговор. Имам ходене до Метро тези дни и ще потърся там или в по-големите вериги. Ако не намеря ще действам изцяло по твоята рецепта и просто ще залея браунито с карамела преди да го сервирам. Безценни сте всички тук!  Purple Heart

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post_3.html


солен карамел

# 74
  • Мнения: 2 816
Как се разфасова Ватус (морска котка), в смисъл... всичко ли ѝ се яде? Мислех опашката да я правя на супа, но тя май не е ядлива 🙄, мярнах нещо и за гръбнака? Та, помощ, моля....
П.п няма да я дера 🙃, абсурд да си причиня подобно нещо

Общи условия

Активация на акаунт