За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 146
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
  • Шумен
Здравейте, прекрасни кулинари Simple Smile
Моля предложете ми подходяща гарнитура към печено на фурна свинско месо. Която да не е картофи (от снощи ми остана от картофената крем супа) или ориз (вкъщи не се тачи особено).

# 601
моркови глазирани, броколи или зелен фасул с масло, гъби, грах, карфиол, брюкселско зеле....варианти много.

# 602
  • Sofia
Здравейте! моля някой, който снощи е гледал предаването "Джейми готви в Италия" по 24Kitchen, да сподели рецептата за пипера на тиган, който в последствие сервираха с бурата. Хванах в края приготвянето на ястието и не можах да разбера какво слагат.
Чушките на ленти се запържват в малко мазнина, + чесън, каперси и малко накълцани каперси и маслини (вместо сол, че нямали с Дженаро), прясна чубрица - на бавен огън, накрая - лимонов сок.
Много благодаря! А захар сложиха ли, че дочух, че казват, че сладни?
Не, при бавното готвене чушките се карамелизират - от там е сладостта.

# 603
  • Велико Търново
Ще злоупотребя с вас Simple Smile
Смесих бял с червен ориз и се чудя, дали ако го направя заедно на тиган със зеленчуци и бяло вино ще стане нещо или да не рискувам Simple Smile?
Май си повярвах че мога да готвя и взех да мисля и правя глупости.

# 604
  • Пловдив
Вероятно увира по различно време, та...не рискувай. Или ги сготви отделно и после смеси.

# 605
  • In transit
skk007, белия ориз какъв ти е? Също червения лидълски ли е или друга марка?

# 606
  • Велико Търново
Червения е лилд, от едни бели кутии. Белия е бял Simple Smile идея нямам какъв е Simple Smile

# 607
  • Sofia
skk007, освен че за различно време се варят (белият е без обвивка за разлика от червения), също така червеният може да оцвети белия ако се варят заедно.
Та при всички случаи отделно трябва да се готвят.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 16:21 от Morena

# 608
Наскоро направих грешката и аз да смеся ориз- оцвети се всичко, не бяха еднакво сварени и не беше ок на вкус.

# 609
  • Велико Търново
Добре че попитах, напълно ви вярвам! Няма да ги готвя заедно, а ще си отделя червения и ще направя само белия.

# 610
Аз имам малко по-различен въпрос, задавам го тук, понеже не намерих къде другаде бих могла.
Може ли да се пекат чушки върху стъкло-керамичен плот? Има ли опасност той да се повреди? Благодаря!

# 611
Здравейте.мъжа ми има рожден ден другиден и искам да направя аз тортата. Моля ви кажете някаква глазура за отгоре, но много лесна за намазвне, като за човек, който не ги бива с десертите...

# 612
Здравейте.мъжа ми има рожден ден другиден и искам да направя аз тортата. Моля ви кажете някаква глазура за отгоре, но много лесна за намазвне, като за човек, който не ги бива с десертите...

отдолу каква ще е?

# 613
Фортуна, аз пека чушки на керамичните котлони. Но...примерно 2-3-4 бройки, а не цял чувал. Да ти кажа, после миризмата на печени чушки ми идва в повече и за по- голямо количество предпочитам да ги пека във фурната на хартия за печене и тава. Никога не им махам предварително семките, защото почва да тече повече вода от тях.

# 614

отдолу каква ще е?
Шоколадови блатове, сиропирани с нещо с ром и някакви червени плодове искам, но май няма вече...

Да добавя, че искам бяла глазура

Общи условия

Активация на акаунт