За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 210
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 183
Спорим дали ще се прецака и за нищо няма да става след като го пуснах пак да се довари? Ще видим, а иначе купувам Смилянски боб от производител, и никога до сега съм нямала провал, този за съжаление му изхвърлих упаковката.

# 721
  • Мнения: 17 116
Имам замразен спанак от Лидл,който е във вид на паста или пюре.Ако някой е взимал от него ще знае.Какво мога да приготвям д него?
Баница, или ориз със спанак на фурна, още по-добре ако се комбинира с агнешко Smiley

# 722
  • Мнения: 183
Аз със спанак правя крем супа, особено такъв.

# 723
  • Мнения: 15 046
Няма да се прецака боба, но доста ще го вариш. Попадала съм на такъв боб и обикновено не е и вкусен, когато най-накрая може да се яде, без да хрупа.

# 724
  • Мнения: 183
Няма да се прецака боба, но доста ще го вариш. Попадала съм на такъв боб и обикновено не е и вкусен, когато най-накрая може да се яде, без да хрупа.
Благодаря ти и аз съм на това мнение, но моя мъж не е, хапна си хрупащ ние още малко ще почакаме с тийна. Каквото е ще видим.

# 725
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 594
Не е от кисненето. Просто бобът е стар. На мен ми донесоха пресен, тази годишен. Изобщо не кисна, сварява се за 2 часа в обикновена тенджера. Под налягане не ползвам.

# 726
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 249
Да докладвам - панирах шницелите! ММ не вярваш, че аз съм правила такава операция, а малкия яде като гладен! Благодаря за пореден път!!! Голдийс!!!

# 727
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 594
Браво! Ще станеш истински шеф скоро.

Да питам, има разни рецепти из нета за соленки с пълнозърнесто брашно. Ако го заменя с овесени трици, ще станат ли соленки въобще?

# 728
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 896
Ако боба вече е сготвен т.е. му е сложено и сол, до колкото аз знам няма да се свари.

# 729
  • In transit
  • Мнения: 14 203
Браво! Ще станеш истински шеф скоро.

Да питам, има разни рецепти из нета за соленки с пълнозърнесто брашно. Ако го заменя с овесени трици, ще станат ли соленки въобще?
Според мен ще станат, все пак зависи и от самата рецепта. Аз съм правила с нахутено брашно, с царевично и винаги стават.

# 730
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 594
Благодаря. Освен да пробвам...

# 731
  • Мнения: 7 717
шницел от кайма искам да правя утре- някакви съвети и рецепти?-никога не съм правила

# 732
  • Мнения: 24 587
Браво! Ще станеш истински шеф скоро.

Да питам, има разни рецепти из нета за соленки с пълнозърнесто брашно. Ако го заменя с овесени трици, ще станат ли соленки въобще?
Според мен ще станат, все пак зависи и от самата рецепта. Аз съм правила с нахутено брашно, с царевично и винаги стават.
Все нещо ще стане, според мен. Това ако са с набухвател сода или бакпулвер, ако са с мая не вярвам да стане нещо без глутена в брашното.
Но количеството трици няма да е 1:1 с пълнозърнестото брашно от рецептата, че те поемат повече течност и трябва да се компенсира. Или по-малко от тях, или повече течности. На мен ми звучи по-лесно просто да сложи половината трици отначало и да види как ще е като консистенция. Че те май ще искат и малко да постоят докато поемат течността добре и си проличи дали трябва още.

# 733
  • Русе
  • Мнения: 6 149
Скрит текст:
шницел от кайма искам да правя утре- някакви съвети и рецепти?-никога не съм правила

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_18.html

# 734
  • In transit
  • Мнения: 14 203
Браво! Ще станеш истински шеф скоро.

Да питам, има разни рецепти из нета за соленки с пълнозърнесто брашно. Ако го заменя с овесени трици, ще станат ли соленки въобще?
Според мен ще станат, все пак зависи и от самата рецепта. Аз съм правила с нахутено брашно, с царевично и винаги стават.
Все нещо ще стане, според мен. Това ако са с набухвател сода или бакпулвер, ако са с мая не вярвам да стане нещо без глутена в брашното.
Но количеството трици няма да е 1:1 с пълнозърнестото брашно от рецептата, че те поемат повече течност и трябва да се компенсира. Или по-малко от тях, или повече течности. На мен ми звучи по-лесно просто да сложи половината трици отначало и да види как ще е като консистенция. Че те май ще искат и малко да постоят докато поемат течността добре и си проличи дали трябва още.
Аз сега видях, че за трици ставало дума...не знам защо си мислех за овесено брашно. Blush

Общи условия

Активация на акаунт