За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 109
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
Не знам дали въпросът ми е за тук, но все пак ще попитам. Може ли някой да ми каже изпробвана рецепта за сурови мариновани чушки без стерилизация? Предварително благодаря!

Тази рецепта е много подходяща за градски условия, защото е без стерилизация.
 От години я използвам, става с камби и с червени чушки. В момента имам в хладилника, като не са в буркан,а в тенджерата, за да се хапват сега.

Мариновани камби на Селма

https://m.bg-mamma.com/?topic=433474
doroty3 Mного благодаря за рецептата! Ще я направя съвсем скоро. Искам също да попитам дали се слага аспирин. Щом не е в рецептата, вероятно не се слага, но колко време издържат по този начин?

# 736
  • София
................
doroty3 Mного благодаря за рецептата! Ще я направя съвсем скоро. Искам също да попитам дали се слага аспирин. Щом не е в рецептата, вероятно не се слага, но колко време издържат по този начин?
Също я приготвям, аспирин не се слага, но добавям малко повече сол, за мен е силно безсолна -
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_737.html

шницел от кайма искам да правя утре- някакви съвети и рецепти?-никога не съм правила
Ето и от мен -
ШНИЦЕЛИ ОТ КАЙМА И КАРТОФИ НА ПАРА
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_205.html
Скрит текст:

# 737
За приготвяне на кекс от 75 грама брашно ще се получи ли без бакпулвер?Не знам дали такова количество не е твърде малко за бакпулвер (а следвам една рецепта по която брашното принципно е 150 грама и е за повече, обаче искам да направя за по малко порции).
Ако не става така, евентуално същата смес просто ще я направя на бисквити.

# 738
  • София
За приготвяне на кекс от 75 грама брашно ще се получи ли без бакпулвер?Не знам дали такова количество не е твърде малко за бакпулвер (а следвам една рецепта по която брашното принципно е 150 грама и е за повече, обаче искам да направя за по малко порции).

Не мога да схвана нито въпроса, нито логиката ти. С по-малко брашно просто трябва да намалиш бакпулвера, както и всички останали продукти.

# 739
Е, това питах, просто още нямам опит в готвенето и не съм наясно с някои неща.Все пак искам да е кекс, иначе да, другите продукти съм предвидила да ги намаля наполовина.Явно половин пакетче бакпулвер ще опитам.Просто не знам дали се получава, не съм чувала някой да пробва, тъй като хората обикновено правят за повече и за цялото семейство.

# 740
  • Sofia
... С по-малко брашно просто трябва да намалиш бакпулвера, както и всички останали продукти.
Точно. Щом правиш половин доза, делиш всички продукти наполовина.

# 741
Е, това питах, просто още нямам опит в готвенето и не съм наясно с някои неща.Все пак искам да е кекс, иначе да, другите продукти съм предвидила да ги намаля наполовина.Явно половин пакетче бакпулвер ще опитам.Просто не знам дали се получава, не съм чувала някой да пробва, тъй като хората обикновено правят за повече и за цялото семейство.
Слагай си всичко наполовина че то ако пропуснеш някоя съставка вече няма да е това дето искаш.
150 грама брашно са 1 чаша някъде, предполагам че половината на тази доза ще е в 1-2 форми за мъфин или там повече ако са малки. Поне аз в такова нещо бих го опекла. Във всякаква по-нормална форма това количество ще стане 1 пръст дебело на дъното и изобщо няма да прилича на кекс.
Цял бакпулвер ми звучи множко за 1 чаша брашно, ако толкова е предвиден в рецептата... кексовете не са моето нещо, но такова съотношение май не съм виждала.

# 742
  • Sofia
...Цял бакпулвер ми звучи множко за 1 чаша брашно, ако толкова е предвиден в рецептата...  такова съотношение май не съм виждала.
Много е, да, при мен (рецептата ми е малко по-горе) е 1пак. на 2ч.ч. брашно.
И много точно - като намалиш дозата и съдът, в който печеш трябва да е по-малък съответно.

# 743
Благодаря ви много за ориентира!

# 744
Пандишпан се прави без набухвател.

# 745
  • Sofia
Ама става дума за кекс, не пандишпан.

# 746
  • София
Ами то има много рецепти без набухвател, но тук става въпрос за конкретна, в която има. А и питащата, доколкото разбирам не е много опитна, така че по-добре да си следва рецептата.

# 747
................
Също я приготвям, аспирин не се слага, но добавям малко повече сол, за мен е силно безсолна -

mimoza, както е написала Марчева, не се слага аспирин, а марината е на вкус.
Заедно с  чушките слагам кръгчета моркови, дафинов лист, чер пипер, бахар на зрънца.
Издържа доста време, от миналата година имам още. Приготвям по 10 буркана, който ми  остават за следващата година.
Без допълнителна стерилизация са, защото задължително бурканите трябва да са топли и чушките също.
Както се приготвя сладкото.
Не съм имала провал с тези чушки.
Бурканите  слагам в тава и загрявам фурната, така че да са топли.
Можеш да опиташ с една доза и да коригираш. Аз сега си имам в хладилника в тенджерата за похапване.

# 748
................

за мен - адски сладка и недостатъчно кисела. иначе технологията е екстра.

# 749
Мами, шоколадът по домашни рецепти как ви се получава по - хубав - с какаово или краве масло, че чека различни рецепти и се чудя разликата за вкуса, какаовото знам, че е по - калорично ,за черен и е за почитатели на по - естествения вкус на шоколада, не си падам по прекалено сладникавото принципно  и как го втвърдявате в хладилник ли, по интернет като търся намирам за течен предимно рецепти, а искам като за първи път да опитам да направя твърд като от опаковките, но домашно, овкусен по мой начин и предполагам с по дългичък престой в хладилник ще стане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт