Трудова борса и обезщетения - 6

• 52 430
  • 804
  •   1
Отговори
# 540
Изобщо не се записвай на борса, след напускането! Започни си нова работа и виж как ще е там. После ще му мислиш, но поне няма да си проиграха шанса си с борса за след три години чак. Успех!

# 541
Запиши се в БТ, без да се записваш в НОИ. За обезщетение се гледа регистрацията в НОИ.
Но ще трябва да си плащаш ЗО, докато си намериш нова работа.

# 542
Благодаря, Дева! Ако ги направя така ще ми тече ли трудов стаж? Нямам проблем да си внасям ЗО. Ако така ще избегна дупка в трудовия стаж и няма да си изхабя правото на обезщетение ще съм нсй-доволна.

# 543
Стаж върви за периода на обезщетението, той ти е от НОИ а не от БТ. Избери си кое от двете те бърка повече.

# 544
Дупките в стажа не са проблем по принцип.
Освен, че нямаш приходи.

# 545
Здравейте, трябва да ходя на подпис на 10.08, обаче сме на почивка тогава и когато запазих съм изключила да се съобразя с това. Взимам обезщетение. Мога ли да се подпиша в друг град?
По принцип на 10.08 се прибираме, но си е път и не искам да се притеснявам ще ги хвана ли, няма ли.... Sad

# 546
Да,можеш да се подпишеш там където си на почивка в бюрото.

# 547
Здравейте, бях на борсата 9 месеца, и вчера приключи по документи. Сега ще ме назначават в една фирма, за да ми вървят осигуривките, но въпроса ми е, трябва ли ходя до бт за нанасяне на някакъв стаж в трудовата книжка или какво да направя? Иначе ме викат за подпис пак на 10.08, въпреки че изтече.

# 548
Не е задължително. Всичко е в системата.

# 549
Здравейте, бях на борсата 9 месеца, и вчера приключи по документи. Сега ще ме назначават в една фирма, за да ми вървят осигуривките, но въпроса ми е, трябва ли ходя до бт за нанасяне на някакъв стаж в трудовата книжка или какво да направя? Иначе ме викат за подпис пак на 10.08, въпреки че изтече.
Това което е изтекло е обезщетението ти, регистрацията в бюрото по труда си стои докато не се прекрати. Две отделни неща са. Докато имаш регистрация, имаш и задължението да се подписваш там през колкото време те викат.
Щом ще те назначат, пък било и фиктивно, трябва да дадеш информация за това в БТ и да прекратиш регистрацията. Май се носеше и копие от договора или поне преди време беше така, също и имаше срок, който вече не помня колко е но не е особено дълъг.
Можеш да се отпишеш от там и без да казваш че си назначена де, в такъв случай нямаш да носиш никакви документи. Не съм сигурна в момента може ли това да стане онлайн, преди просто се подписваше на място една хартийка и това беше. Причина не им трябва да посочваш.

# 550
  • София-Младост
Не е задължително. Всичко е в системата.
Абе нека го има написано все пак, че тя системата я знаем каква е.

# 551
Здравейте, вече имам решение от нои за обезщетение което ще получавам 6м., защото са ми писали трудов стаж 6г. и 6м.Но аз имам по трудова книжка над 8г.Та въпросът ми е ако обжалвам дали няма изобщо да ми откажат всичко или имам шанс да си увелича с още 2м.Струва ли си колко се бавят и т.н.14 работни ли се броят дните за обжалване и става ли по имейл.Имам стаж по няколко месеца на половин раб.ден.Стана дълъг пост но съм си събирала стажа едно време с УП та.Брагодаря

# 552
  • София-Младост
За това обещетение се гледа осигурителен стаж.  В ТК е вписан трудовия стаж. А 1 ден на 4 часа се зачита за 1 ден трудов стаж и 1/2 ден осигурителен стаж.
Възможно е от там да идват разликите в сметките ви.

# 553
Благодаря, незнаех за осиг.стаж може би е това.

# 554
Здравейте,
Изчетох няколко теми, но не намерих за назначаване на  работа по чл.68, ал.1, т.2 да  и след това освободена по чл.325, ал.1, т.4.
по чл.325, ал1, т.4 разбрах, че имам право на обещетение в зависимост от годините, които съм работила в размер на 60%, но въпроса ми е колко минимално трябва да работя по този чл.68 и какво трябва да пише в заповедта за прекратяване, за да не получа отказ за плащане на обещетения?

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт