Трудова борса и обезщетения - 6

• 52 455
  • 804
  •   1
Отговори
# 525
Ами как да стане, те нямат интерес да ме освободят,  трябва все да се караме или да се махна оттам, отсъства някой, моята работа не отпада, но и неговата. Понякога двама отсъстващи има.

# 526
Да, това с 3-те години за следваща регистрация е много важно да се има предвид. Запишеш ли се сега за минимално, няма пълна борса за следващите 3 години. По-добре се оглеждай за нова работа, да се прехвърлиш, без да получаваш обезщетение.
Ако пък те уволнят, по тяхна инициатива, в твой плюс е. Но трябва да им отказваш всякакви несвойствени задачи.

# 527
Ами как да стане, те нямат интерес да ме освободят,  трябва все да се караме или да се махна оттам, отсъства някой, моята работа не отпада, но и неговата. Понякога двама отсъстващи има.
Щом имат интерес да те задържат, значи,както те е посъветвала Minniie Mouse,  при нова задача, изреждаш всичко, което имаш да правиш, искаш да определят приоритети, обясняваш кое в какъв срок можеш да свършиш и си тръгваш точно навреме. Със сигурност ще има караници и напрежение, междувременно си търсиш нова работа интензивно. Това положение ще трябва да го изтърпиш, докато намериш нещо ново. Говори с лекарката си и за някакакъв болничен за седмица-две, щом ти е разклатено здравето, тъкмо да можеш да си направиш и  изследвания, и да си починеш . С подобен работодател, само така може да се справи човек - напускане с поставяне на граници, докато намериш новото място.

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 19:48 от TafTaf

# 528
Ако съм на твое място, Sanea, дори да нямат интерес да те задържат, пак так бих постъпила. Казвам ти го като човек патил си много от такива работодатели, които са ме товарили, пък аз съм си мислела като теб, че ще трябва да се караме. Не е нужно. За това се научава кодекса на труда и разни други наредби, например тази за работното време, отпуските и почивките. Ако ти говорят на висок тон, ти снишаваш твоя и говориш възможно най-тихо, спокойно и винаги с аргументи. Започни малко, по малко да отстояваш себе си. Няма да стане изведнъж, но с усилия от твоя страна, ще се справиш. Успех ти желая, от сърце Hug

И както ти е казала TafTaf, мисля и някои други потребители преди това, търси си нова работа интензивно. Пази си здравето.

# 529
Всичко това е опитано, но този който ми дава задачите е с ранг над мен, и ако аз не ги върша, и не замествам отпускари и болнични, трябва да е той, а него го мързи да гледа в буквалния смисъл, и не иска да се измаря.
Не стига това, ами взе на работа и жена си на същото място, и оня ден ги чувам да си говорят, че щял да й вземе болничен, сигурно и освен него, и нея ще трябва да замествам. Абе `ад` общо взето,   благодаря ви много все пак!, аз тези разпоредби ги знам на теория, но там не важат на практика.

# 530
Както няма незаменими хора, така няма и незаменима работа. Помисли за себе си. Започни да казваш "не". Или ще ти олекне, или ще те освободят. Но нека инициативата да е тяхна. Пробвай!

# 531
Всичко това е опитано, но този който ми дава задачите е с ранг над мен, и ако аз не ги върша, и не замествам отпускари и болнични, трябва да е той, а него го мързи да гледа в буквалния смисъл, и не иска да се измаря.
Не стига това, ами взе на работа и жена си на същото място, и оня ден ги чувам да си говорят, че щял да й вземе болничен, сигурно и освен него, и нея ще трябва да замествам. Абе `ад` общо взето,   благодаря ви много все пак!, аз тези разпоредби ги знам на теория, но там не важат на практика.
Е, то ако е въпросът че ще ти е стресиращо като почнат да се сърдят че отказваш... сега да не би да ти е спокойно? Даже си е удовлетворяващо като знаеш че си отстояваш твоето, аз на това място не си представям да видиш някакво спокойствие някога.
Пък и лошо свикват ако винаги си затрайваш и поемаш задачите, че ги и свършваш.
Наистина нямаш опция да напуснеш по собствено желание и да ползваш обезщетението, така че вариантите ти ги казахме. Прави, струвай, но не си хаби всичката енергия в тая работа ами запази малко и за активно търсене на нова.

# 532
За каква работа става въпрос? Щото едно е да искат от тебе да заместваш хирург в операция, друго е да отметнеш някой друг административен документ - тогава си е въпрос на организация по-скоро.
Ама ако не седнеш да говориш с тях директно по темата, няма да ти се получи различно от сега. Само се настройваш вътрешно, което не ти помага. Колко години работиш там?
Ако целта ти е малко повече борса, за да си починеш - едва ли ще стане през настоящия ти работодател.

# 533
Не целя борса, писах л.с., случаят е безотговорен ръководител на обекта.  При отсъстващ работник, при по-голям обем работа той трябва да помага, да замества и т.н.,  а той праща мен.  Аз не сварвам, да не кажа (че е стоварил почти вс. негови задължения върху мен, идва когато си иска, тръгва когато си иска, вместо да свърши няк. работа си мие колата и т.н., не си вдига служ.тел. в раб.време, хората на мен звънят, а аз имам достатъчно задачи мои по телефона....и пр.,   скатавка е.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 12:21 от Sanea

# 534
Здравейте ,момичета ! Моля за съвет - наскоро мъжа ми се прибра от чужбина ,иска да поседи известно време у дома ( лекари,опити за бебе и т.н. ) записа се в бюрото по труда с цел да се възползва от обезщетението ,но днес,още преди да е излязло решението му се обадиха ,че са му намерили работа . Отиде и им каза ,че поради здравословни проблеми не може да започне в момента,да занесе ЛИК бележка от личния лекар ... Въпроса ми е ,за да пуснат решението ще чакат тази бележка ? Има ли вариант да му бъде отказана...бихте ли ме посъветвали как да постъпим? Благодаря ви

# 535
  • София
Да вземе адреса, на който са му намерили работа. Като отиде там вече сигурно ще има назначен човек. Ако пък няма - да се разбере директно с хората, че тази работа не го задоволява. Да измисли нещо - работно време, място, длъжност. Но на лелите от БТ да не отказва директно.

# 536
Да вземе адреса, на който са му намерили работа. Като отиде там вече сигурно ще има назначен човек. Ако пък няма - да се разбере директно с хората, че тази работа не го задоволява. Да измисли нещо - работно време, място, длъжност. Но на лелите от БТ да не отказва директно.
  Благодаря !

# 537
На сегашната ти работа няма нито един член, по който да напуснеш по собствено желание и да можеш да получиш пълно обезщетение на борсата. Това , което можеш да направиш е, да заявиш твърдо, че няма да работиш извънредно, като дадат три задачи казваш, че можеш да свършиш две, да.си изберат кои. Или ще се съобразят, или те ще те уволнят. По взаимно съгласие, ако те принуждават, не е добре за теб, защото тогава борсата е минималната за 4 месеца. Вариантите за освобождаване от тяхна страна, също не са особено добри, ако примерно е по член несправяне с работата. Ако имат нужда от теб, обаче, по-скоро ще намалят натиска. А ти ще имаш време да си потърсиш нещо друго и да напуснеш, когато вече си се договорила.
Надявам се на болднатото, но не съм убедена, т.к. един от ново-постъпилите кадри е жената на въпросния ръководител, която още не е титуляр, а е с малко дете и предстоят болнични. Ще имам спор с двама. Инъче разбирам всичко написано. Благодаря Ви! Всичко най-добро.
Може по-натам да пиша за развоя.
п.п. Допълвам се, ако намалят натиска, аз няма да напусна.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 19:20 от Sanea

# 538
Здравейте, напускам работа по взаимно съгласие. Ако се запиша на борсата за съответното обезщетение, кога отново ще имам право на обезщетение особено в случай, че на следващата ми работа ме освободят преди края на изпитанията срок или ме съкратят? Искам да съм коректна и в същото време се опасявам, че може точно така да се случи и че май пак след три години ще имам право отново на обезщетение.
Имам над 10 г трудов стаж и до сега не съм била на трудовата борса.
Благодаря!

# 539
Да , точно така ще бъде - ако се запишеш на борсата ще получаваш минимално обезщетение 4 месеца и после пак след три години ще можеш да получиш пълно при съкращение или освобождаване в изпитателен срок.

Общи условия

Активация на акаунт