Трудова борса и обезщетения - 6

• 52 371
  • 804
  •   1
Отговори
# 630
За съжаление тая женица,ме заплаши,че ако не подпиша доброволно договора по взаимно съгласие,щяла да ме уволни дисциплинарно.
Важи ли още това при намиране на следваща работа това или е отживелица?

# 631
Я не ѝ се връзвай. Кажи ѝ, че си я докладвала в ИТ и да видим как ще те задължи.

# 632
Я не ѝ се връзвай. Кажи ѝ, че си я докладвала в ИТ и да видим как ще те задължи.

Според вас блъфира ли?
Много беше гневна,и каза или идваш и се разписваш или няма да ти платя петте дни отпуск и ще те уволня дисциплинарно.
А това за нова работа няма да е ок май?

# 633
Дисциплинарно уволнение не може да се направи просто така. Няма как основанието да е неявяването в неработен ден. Също така, дори и да е имало някакво нарушение на договора (или тя да се опита да го измисли) , първо  трябва да е имало забележка, после предупреждение за уволнение и чак тогава уволнение.

# 634
Дисциплинарно уволнение не може да се направи просто така. Няма как основанието да е неявяването в неработен ден. Също така, дори и да е имало някакво нарушение на договора (или тя да се опита да го измисли) , първо  трябва да е имало забележка, после предупреждение за уволнение и чак тогава уволнение.

Много Благодаря това малко ме успокой.
Тоест ме изнудва да го подпиша на момента това по взаимно съгласие,нито забележка нито предупреждение съм имала.
Тоест не става ей така дисциплинарно ??

# 635
Не става. Не подписвай и наистина сигнализирай ИТ, че те заплашва.

За да работиш на официален празник трябва или да има официална заповед, или да работиш на график и този график да е подаден в ИТ. И двете не са направени, така че тя няма основание да те заплашва.

# 636
  • София

И трябва да е поискала и получила от тебе писмено обяснение и за забележката, и за предупреждението. Съответно документирано с входящ № и дата.

# 637
Sandrela,
 Я сръчкай малко Инспекция по труда! Кажи им да направят една обстойна проверка, че смяташ да сигнализираш медиите как държавна структура замита зулумите на калпава фирмаджийка!
И сериозно, напиши им писмо с копие до социалното министерство, омбудсмана, президента, телевизии, сайтове, поне 10 адресата сложи и го разпрати!
До колкото разбрах си сама с дете. Не си оставяй магарето в калта, бори се яко!

# 638
Не става. Не подписвай и наистина сигнализирай ИТ, че те заплашва.

За да работиш на официален празник трябва или да има официална заповед, или да работиш на график и този график да е подаден в ИТ. И двете не са направени, така че тя няма основание да те заплашва.

Какво е ИТ??
Да работя в почивен ден се разбрахме устно до обяд за сметка на дъждовен.ден( работех на открито)
както и  5 процента от оборота но за този месец не ми ги изплати.
Сега мен много не ме бърка по взаимно съгласие защото нямам право на борса,платена но не искам от гледна точка на това,че исках да си изкарам договора поне шестте месеца от борсата.
А тя вече дали има санкции от борсата не ми пука.
Има също така да ми изплати 5  дни отпуск.
Но ако не го упомене в заповедта за освобождаване аз няма да подпиша.
Притеснява ме само това,че ако го направи това с уволнението няма да мога да си намеря друга работа,или поне не държавна.
А съм с малко дете

# 639
  • София
И защо да не си намериш друга работа?
Ако ти се работи и те харесат на интервю какъв е проблема.
Трудовата книжка се подава чак при уговорено подписване на трудов договор. Аз на твое място като се харесаме със следващия работодател и започнем уговорки за заплащане и работно време бих обяснила човешки как предишната бизнесменка е точила държавната БТ и намирала повод да уволни служителите като дойде време и тя да изважда.
Ако се дръпне и опули - ми значи не е моя работодател. Майната му

# 640
И защо да не си намериш друга работа?
Ако ти се работи и те харесат на интервю какъв е проблема.
Трудовата книжка се подава чак при уговорено подписване на трудов договор. Аз на твое място като се харесаме със следващия работодател и започнем уговорки за заплащане и работно време бих обяснила човешки как предишната бизнесменка е точила държавната БТ и намирала повод да уволни служителите като дойде време и тя да изважда.
Ако се дръпне и опули - ми значи не е моя работодател. Майната му

Да Aisha права си,може за някои места само да има значение това как са те освободили.
Ами тя щеше да ме държи го ноември до когато е от борсата плащането,защото видиш ли нямала как да ми плаща после,но и с предната работничка е постъпила така до колкото знам.
Последния месец я одрязала доста от заплата не и е казала че е била на 6 часа ( работила е Sunglasses.
И сега как е най добре да постъпя за чудя ?
Нямам право на борса платена ( тоест не би трябвало да ме бърка по къв член)
Но по този член тя спестява санкций защото не го прекратява правилно а ме набутва мен.
От една страна е добре да приключа с нея,но ще гледам да ми впише тези 5 дни отпуск да не ме метне и с тях .
Друго какво мога да гледам?
Казах и по друг член да ме съкрати - не ще.
Ами не зная
Ако наистина не става ей така с дисциплинарното аз мога си я въртя когато искам да подпиша или?
Как да приключа с нея.

# 641
ИТ е инспекция по труда.

# 642
  • Sofia
Нека те уволни дисциплинарно - след това дело, което се печели лесно при уволнение. Ако подпишеш нямаш никакви права. Като начало прочети и и полажи, че знаеш закона. Трудно доказуеми са нейните твърдения.

# 643
Само да добавя за платения годишен отпуск. Ако тези 5 дни са до края на годината, тя няма да ги плати и не е длъжна. Само до момента на прекратяване на ТД, пропорционално.

# 644
Само да добавя за платения годишен отпуск. Ако тези 5 дни са до края на годината, тя няма да ги плати и не е длъжна. Само до момента на прекратяване на ТД, пропорционално.

Започнах работа на 9 май тази година договора беше до 10 февруари,като 6 месеца плаща борсата другите три тя трябваше,тя след неявяването ми на 6 .09
на следващия ден си прибра стоката и каза край.
Тоест тези 5 дена ми казаха,че са за тези 4 месеца които съм работила но дали е така?

Общи условия

Активация на акаунт