Трудова борса и обезщетения - 6

• 52 304
  • 804
  •   1
Отговори
# 690
Здр при няколко прекратявания по взаимно съгласие преди изтичане на трите години, колко пъти може да се упражнява право на обезщетение?

# 691
  • там, където ми харесва
Здравейте ,имам един въпрос: От последното обезщетени ми остана около месец или по-малко от месец, ако сега работя 9м. и отида на борсата, ще мога ли да кандидатствам за ново обезщетение от 4м.?

# 692
и моето питане е сходно Lina, за остатъка от месец, който имаш недоизползван ще може да получаваш по 18 лв, но какво следва ако се започне работа и отново по взаимно съгласие е прекратено правоотношението преди изтичане на трите години?!

# 693
  • там, където ми харесва
Чудя се дали да не се обадя направо в НОИ да питам?

# 694
  • София-Младост
Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица" най-малко 12 месеца през последните 18 месеца преди прекратяване на осигуряването и които:

Безработните лица, придобили право на парично обезщетение по чл. 54а преди изтичането на три години от предходно упражняване на правото на обезщетение за безработица, получават минималния размер на обезщетението за срок 4 месеца.

# 695
ясно е описано в Кодекса, но практиката е различна

# 696
Ако може да опишете каква е практиката и да обясните с какво се различава от Кодекса.

# 697
Здравейте,може ли някой да ми каже дали след инвитро забременяване от коя седмица могат да се взимат болнични за бременност?

# 698
  • София
Въпроса не е за тази тема.
Има теми за счетоводството, питай там.

# 699
Здравейте,може ли някой да ми каже дали след инвитро забременяване от коя седмица могат да се взимат болнични за бременност?
За самия тип бременност няма да ти дадат болничен. НО .. в първите седмици взимай болничен за бронхит и т.н., т.е негинекологична диагноза. Имаш право до 180 дни да си в болничен, ако ги надвишиш отиваш на ТЕЛК. За да не отиваш на ТЕЛК първите 2-3 седмици трябва да са с общо заболяване.
Никога не се прекъсва болничният. Да няма пауза между датите, защото автоматично ще ти спадне базата за определяне на обезщенението ), т.е майчинството.

# 700
Здравейте,
Днес ми е последният работен ден и от утре трябва да се запиша на борсата.
Сега звъня на телефона в Стара Загора, но никой не ми вдига.
Освен трудовата книжка, какви други документи трябва да предоставя на място? Искам да си ги подготвя предварително.

# 701
  • София
Заповед за прекратяване на ТД, бележка от банката с номер на сметка, дипломи за образование и курсове.

# 702
Aisha, благодаря!
А дипломата трябва ли да е преведена на български, защото моята е от чуждестранен университет и съответно нямам българска.

# 703
  • София
Не знам, звънни на националния телефон.

# 704
Aisha, благодаря!
А дипломата трябва ли да е преведена на български, защото моята е от чуждестранен университет и съответно нямам българска.
Трябва да е легализирана. Поне така на мен ми казаха. Не приемат чужди документи.

Общи условия

Активация на акаунт