Трудова борса и обезщетения - 6

• 52 244
  • 804
  •   2
Отговори
# 780
Да, имате право. После борсата и обезщетението продължават.

# 781
  • София
Здравейте.
Много спешно ми трябва да знам - на ТБ съм от януари за 4 мес. , но ми се отдава възможност да започна да замествам в едно училище за неопределено време- може да е седмица-две. Имам ли право и възможност да си прекъсна борсата и в последствие, като ми изтече заместничеството, да си я продължа?
Да, може да си продължите борсата.
Мислех, че не се е публикувано и пак писах.

# 782
  • София
Здравейте.
Много спешно ми трябва да знам - на ТБ съм от януари за 4 мес. , но ми се отдава възможност да започна да замествам в едно училище за неопределено време- може да е седмица-две. Имам ли право и възможност да си прекъсна борсата и в последствие, като ми изтече заместничеството, да си я продължа?
Да,имате право.

# 783
  • Пловдив
Задължително ли е да представя трудова книжка при регистрация в БТ? Имам право на мин.обезщетение за 4м.
Последният ми работодател (5дни) твърди, че нямало значение за 5 дни и не желае да се занимава с това.
Какво да направя?

# 784
Ти имаш ли ТД при него?
Иначе да, нужна е книжка за регистрация в БТ.

# 785
  • Пловдив
Уф, имам да. За 5 дни. Просто прецених, че не е моето място.
ТД е прекратен, видях го в НАП.
Не искат да ми дадат никакъв документ. Подписах по взаимно съгласие само и само да си тръгна.
Какво мога да направя? Инспекцията по труда? Или?

# 786
Сигнал в ИТ. То не е концерт по желание. Длъжни са. И аз имам такъв опит, за 5 работни дни, имам си ги в ТК.

# 787
Ха, че те може на следващото място да решат че не им се занимава и с договор, евентуално? Те пак формалности. За пръв път чувам да има значение на тях занимава ли им се...
ТК може и да е отживелица, но са длъжни да я попълнят изрядно и да я върнат в срок. Пък могат и с нежелание да го направят, пак става Grinning

# 788
  • София
Как може да се изчисли евентуално обезщетение ?
Това накрая не го схванах.
От две стр.назад.
"Обезщетение за безработица в размер на 60% от получаваното БРУТНО възнаграждение, изчислено на база последните 24 месеца и за срок в зависимост от стажа, ..."

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 20:11 от Starrydream

# 789
Има таблица на сайта им, в нея си е посочено при колко наличен стаж колко месеца е обезщетението. Максималното е 12 месеца, последния път като гледах се искаха 15 години стаж за толкова, отдавна беше но го давам просто като пример така или иначе. С по-малко години стаж е за по-малко месеци обезщетението, размерът му не се влияе от стажа а само продължителността.

# 790
В тази връзка, колко е максималното в момента обезщетение?

# 791
В тази връзка, колко е максималното в момента обезщетение?

1800 лв.

# 792
Среднодневно е 85.71 лв.

# 793
Здравейте! На 18 март ми изтича неплатения отпуск по майчинство ( 2 години платен + 1 година неплатен). Детето ми е вече на 3 години. Работодателят ми още не се е свързал с мен. В отдела, в който работя не се нуждаят от още хора т.е. според мен за мен вече няма място във фирмата. По кой член трябва да ме съкратят, за да отида на борсата за повече от 4 месеца. Благодаря!

# 794
  • София-Младост
А защо работодателя да се свързва с вас? Свършва ви отпуска, връщате се на работа...там вече ще се разбере имат ли нужда то вас и как да се разделите, ако се налага. Иначе всеки друг член от взаимно съгласие, обикновено води до по-високо обезщетение и срок на "бората".

Общи условия

Активация на акаунт