Майка иска да се срещне със синът си.

• 6 382
  • 131
  •   1
Отговори
# 30
Предполагам, че изобщо не е знаела къде е. Ако бяха в едно населено място, щяха да се знаят.

# 31
Тя и затова е попаднала отново на неподходящ мъж, именно защото е имала минало, но законът й е позволявал да може да вижда сина си и тя не се е възползвала.
Не винаги.
Свекъвва ми е била омъжена за партийно величие. По една или друга причина иска да се разведат. Отнемат и родителските права и няма право дори да доближава детето. На детето казват, че майка му е починала. И така до 15-та му година, когато баща му решавеа да се ожени отново и за синът му няма место в новото семейство.
Винаги ще запомня как свекърва ми разказваше, как е ходела отдалеч да го вижда в детската градина.

Така, че монетата има две страни. Никой не знае какво се е случило в действителност.
Че той комунизма падна преди 30 години ?

# 32
Предполагам, че изобщо не е знаела къде е. Ако бяха в едно населено място, щяха да се знаят.

И както не го е знаела къде е, как изглежда, изведнъж го намира във ФБ. И каква е гаранцията, че това не е съвсем друг човек, просто съвпадение на имената?

# 33
Не бих пратила мейл - вероятността да попадне в спам или адресатът ако изобщо види мейла да реши, че е някакъв опит за измама е твърде голям. В телефонен разговор някак има повече шанс да се разберат.

# 34
Скрит текст:
Тя и затова е попаднала отново на неподходящ мъж, именно защото е имала минало, но законът й е позволявал да може да вижда сина си и тя не се е възползвала.
Не винаги.
Свекъвва ми е била омъжена за партийно величие. По една или друга причина иска да се разведат. Отнемат и родителските права и няма право дори да доближава детето. На детето казват, че майка му е починала. И така до 15-та му година, когато баща му решавеа да се ожени отново и за синът му няма место в новото семейство.
Винаги ще запомня как свекърва ми разказваше, как е ходела отдалеч да го вижда в детската градина.

Така, че монетата има две страни. Никой не знае какво се е случило в действителност.
Че той комунизма падна преди 30 години ?
+ че партийните величия са доста малко и явно не става дума за такова величие в случая, щом бащата прави завери как да отвлече детето, докато майката я няма.

# 35

И както не го е знаела къде е, как изглежда, изведнъж го намира във ФБ. И каква е гаранцията, че това не е съвсем друг човек, просто съвпадение на имената?
Не знаем какво майката е знаела през тези години за детето. Както и, че не се е измъчвала, че по този начин са станали нещата. Била е женена за алкохолик, който също я е тормозел. Може би, не е можела просто да си вземе чантичката и да го затърси. Или да се забори да си го върне. А ,и къде -при алкохолика и майка й, която  я манипулирала.

# 36
Колкото и да ѝ намирате оправдания – аз това, да си зарежеш детето, не го разбирам. Всички майки, които познавам, ще се борят със зъби и нокти да си запазят детето. За нормалните майки говоря, защото има и майки кукувици – родила и го подхвърлила. Или изоставила.
Това не са майки, съжалявам. Майка е тази, която се грижи за детето, която го отглежда и възпитава – без значение дали го е родила лично, или не. И за бащите важи същото. Грижите правят от човека родител.

# 37
Много неща не знаем, затова не виждам нищо лошо дъщерята (все пак написала е авторката (брат) ми), щом има възможност, да намери начин да се свърже с мъжа, а той ще вземе решението. Все пак не са тинейджъри, за да стават драми, зрели хора са, ще преценят как, защо и дали да се видят майка и син.

# 38

Не знаем какво майката е знаела през тези години за детето. Както и, че не се е измъчвала, че по този начин са станали нещата. Била е женена за алкохолик, който също я е тормозел. Може би, не е можела просто да си вземе чантичката и да го затърси. Или да се забори да си го върне. А ,и къде -при алкохолика и майка й, която  я манипулирала.
Тц-тц, с тоя вторият алкохолик горката, с ножа на врата е можела да остави и второто дете, но тя е поела целият риск и се е жертвала ! И ето, дъщерята оценява тази жертва и сега ще награди мама. Ще изпроси прошка от изоставеният син, за да не страда мама и да не се чувства зле ( ще я освободи от товара на вината, готова да го поеме тя)

# 39
Както е живяла до сега, така и останалата част от живота си да си изкара - без него. Това може въобще да не са приятни емоции и не са нужни никому тепърва. Какво ще му каже? Защо го търси? Мъчно й е, ами мъчното нищо няма да промени. Замислете се, те са си чужди един на друг. Хора, разберете, че когато едно дете е оставено и отхвърлено и е минало и през хубаво и през лошо и е станало голям осъзнат човек му е все тая някаква драматична история на ревяща майка или присетил се баща. Не мисля, че има особен смисъл от подобна среща.

Тези запознанства и издирвания ги разбирам, само ако са по здравословен проблем, макар че кой непознат би си дал бъбрека например, за някой който е изоставил?!

# 40
  • Сф
За онова време, само знам че много деца са оставяни за осиновяване, от грешна любов примерно.Много тайни, много криеници е имало. Не виждам също нищо лошо сестра да намери брат си, майка сина си. Наистина, това са пълнолетни хора предполагам, имат право на лични решения и реакции. Няма нужда незнаещи и незаинтересовани , непознати хора, да им спретвате  другарски съд.

# 41
За онова време, само знам че много деца са оставяни за осиновяване, от грешна любов примерно.Много тайни, много криеници е имало. Не виждам също нищо лошо сестра да намери брат си, майка сина си. Наистина, това са пълнолетни хора предполагам, имат право на лични решения и реакции. Няма нужда незнаещи и незаинтересовани , непознати хора, да им спретвате  другарски съд.
Ама оново време беше преди 30 и кусур години ? Това ли е аргумента ? Не е другарски съд. По-лошо, бг мама е. Тук повечето сме майки. Трудно ми е да съчувствам на жена изоставила детето си. Освен, ако не е била отвлечена от извънземни, ама май не е.

# 42
Аз не мисля, че има някакво значение за казуса, но все пак в кои години се развива действието? Това за развода 70-80те е предположение на потребител, но може да е и 93та, пак ще е голям човек.

# 43
  • Сф
Бътъркейк, аз също знам за случай, в по- новото време. Бабата и дядото яки хора, напълно отказан достъп до роден син от/към бащата. Да не ви идва до главата, само това ще кажа. Така, че причините не винаги са това, което са. Всеки има право да знае, вече че връзката е загубена в повечето случаи, ясно.

# 44
  • Варна
Синът има право да знае, че майка му иска среща и да си прецени сам. Както има право и да откаже такава среща. Но решението е редно да е негово. Не нападайте авторката, тя даже не е била родена по време на тия неща, знае само версията, която й е разказала майка й, нормално е да й вярва.

Общи условия

Активация на акаунт