Детството е периодът, в който прекарваме най-много врема на открито, в игри и забава с приятели, но това е и периодът, в който кожата все още е силно уязвима към слънчевите лъчи.

Какво означава понятието?

Слънчев капитал е сумарно понятие за времето, в което можем да се излагаме на слънце без опасни последствия за кожата. Всеки човек се ражда с определен слънчев капитал, който веднъж изразходен напълно, не се възстановява. Най-голям е за хората с тъмна коса и матов тен - около 150 000 часа, и много по-малък за хората с много светла кожа, руса коса и светли очи. Те се раждат със слънчев капитал от около 50 000 часа за целия си живот.

Децата най-бързо изразходват слънчевия си капитал

Това е така, защото детската кожа е по-тънка, по-суха и по-уязвима. И колкото и на малчуганите да им се иска цял ден да играят необезпокоявани на пясъка, е изключително важно да ги предпазваме от слънцето.Далече от парещите лъчи

Независимо от нанасянето на слънцезащитен продукт, в обедните часове децата не трябва да се оставят на пряка слънчева светлина. Лъчите са най-опасни между 11 и 16 ч. и това е времето, в което децата могат да играят само на сянка. Като дори и под чадъра кожата им трябва да бъде защитена с подходящ продукт с SPF.

Слънцезащитна грижа с SPF 50+

За децата се препоръчва слънцезащитната козметика да бъде с много висок фактор. Такива са специално формулираните продукти за деца Anthelios Dermo-Pediatrics SPF 50+, които предпазват надеждно дори чувствителната детска кожа с непоносимост към слънцето. Можете да избирате между спрей или мляко с много висока, широкоспектърна, фотостабилна UVA-UVB защита. Във формулата им е включена термална вода La Roche-Posay, която хидратира и успокоява кожата и има антиоксидантно действие.

Същите характеристики откриваме и при иновативния Wet Skin гел Anthelios Dermo-Pediatrics SPF 50+, който може да се нанася както върху суха, така и върху влажна кожа. Лесна за нанасяне, текстурата му не лепне и не оставя бели следи, а SPF защитата се запазва, дори когато нанасяте продукта на мокра кожа.За бебета и деца до 3 години е налично млякото за бебета Anthelios Dermo-Pediatrics SPF 50+. Формулата му е създадена специално за деликатната или предразположена към атопия бебешка кожа.

Важно е обаче да се знае, че дерматолозите и педиатрите препоръчват в тази възраст бебетата и малките деца да останат на сянка през цялото време и да не се излагат директно под слънчевите лъчи.

Безопасно ли е за бебето да го заведем на плаж? Отговорът открийте тук.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 10:42 от Редактор (Петя)