Тест за овулация - въпроси / тема 13 /

• 45 963
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Причина за появата на кървене при овулация е промяната в хормоналните нива през различните фази на менструалния цикъл. През фоликуларната фаза нивото на естрогени постепенно се повишава до достигане на своя пик непосредствено преди овулация. Като причина за кървенето при овулация се смята резкият спад в нивата на естрогени, последван от покачването на прогестероновите нива.
Тъй че няма повод за притеснение.
Здравейте, момичета! Пожелавам на всички тази година да се случи тяхното чудо и да завършат годината с пухкаво, здраво бебче.
Търся съвет, като ще откда на лекар, но това ще стане края на Февруари. Просто много се чака.
Нямам дечица, имам една извънматочна преди година точно. След това правих изследвания, откри се леко завишено TSH и инсулинова резистентност. Пия си добавки, хапчета, всичко. Свалих си килограми, спазвам режим, цикъла ми се нормализира от 38-40 дни стана на 31-33.
Аз винаги съм си усещала овулацията, че даже и от коя страна, винаги съм имала ЦС по учебник, зацапване розово и леко червено няколко пъти, Но вече два месеца един след друг 1-2 дни след положителен тест за овулация за 2 часа имам малко кръв. Буквално само за толкова, с леко придърпване долу и после край. Случвало ли се е на някой и какво се е оказало?
Целта ми е да знам какви хормонални допълнителни да си пусна, ако може са е от това или да следим за нещо в матката.
Ужасно много стрес имах миналата година след извънматочната, приятеля ми беше с Ковид в болница, няколко месеца след това баща му почина, правим жилища, но бях ок с менструацията.
Сега това направо ме изплаши, защото никога не се е случвало в два поредни месеца, а примерно веднъж на 2 години.

# 571
Момичета,имам питане
Цикъла ми е около 30дни,започнах с тестовете на 12тият ден,вече ми е 18 и все още нямам положителен тест,даже обратното,втората черта избледнява,единствено на първия беше по-видима,а странното е че снощи си имах овулационата болка и ЦС,а теста пак отрицателен.Може ли да вярвам на тестовете?

# 572
Все още съм нова в темата с тестовете, но изчетох почти всички теми и имаше момичета, които също не са успели да засекат овулация, но или са забременил в този месец, или са я засекли при фоликулометрия. Може този месец да няма овулация или да не успявате да я засечете успешно.

# 573
Извинете ме за спама, но колко време ви отне да видите положителе тест за бременност? Следим овулацията с тестове, но и без това правим любов през ден и вече 4 месеца не се получава? Къде бъркаме? Имаме едно детенце и един спонтанен аборт миналата година в 10 седмица. Подновихме опитите през октомври и до този момент само разочарование Sad споделете колко време ви отне да забременеете? През декември положителен тест за овулация беше потвърдено и при аг преглед и пак не се получи. Хормоните на ЩЖ са наред, но не съм пускала пролактин.

# 574
Погледнете някъде из форума скоро имаше тема точно за това.
Ако сте над 35г след 6 месеца опити се насочвате към репродуктивен специалист, под 35г след една година. Четири месеца изобщо не са много, всеки месец шансът е около 20% при здрави двойки. Някои опитват с години, други забременяват от половин път, но това на вас няма как да ви помогне. Ако Бързате много, говорете с лекар, за да започнете са правите необходимите изследвания.

# 575
Момичета,аз с тези тестове не мога да засека овулация,на 19тия ден имах по-наситена черта,но пак не колкото контралната.
И въпроса ми е,по ЦС как да се ориентирам,имах на 17 и 18 ден т.т тогава е овулацията или предстои тепърва?

# 576
  • На изток от Ада
Момичета,аз с тези тестове не мога да засека овулация,на 19тия ден имах по-наситена черта,но пак не колкото контралната.
И въпроса ми е,по ЦС как да се ориентирам,имах на 17 и 18 ден т.т тогава е овулацията или предстои тепърва?
Пробвай 2- 3 месеца с тестовете. Или с базална температура.

# 577
О след като излезе ЦС.

# 578
Привет Simple Smile дали е възможен положителен тест веднага след поредица от много бледи 2ри чертички или постепенно се насища 2рата черта? В момента това са резултатите : възможно ли е например утре теста да е положителен?

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 18:04 от ViLLy___

# 579
Да, възможно е. При мен така стана.

# 580

Според вас положителен ли е вече?

# 581
Не, още малко му трябва. Можe би утре 🙂

# 582

Според мен не още, но е съвсем близо Simple Smile

# 583

Според мен не още, но е съвсем близо Simple Smile
Има ли смисъл да повторя след 4-5 часа теста според вас

# 584
Здравейте днес си направих тест за овулация и не разбирам дали е положителен или отрицателен помогне те ми дайте мнение

Общи условия

Активация на акаунт