Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 921
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Сега има растеж. Но последните 10г.нямаше осезаем. А какъв ще е маржа в бъдеще, няма гаранции.

# 346
И тука сте прави, като погледнете в бъдещето и според мен имотите само нагоре Wink но според мен продавачите още от сега са ги сложили това увеличение и бъдеща инфлация в цените на имотите които продават Smiley и вие ще си ги платите предварително това увеличение и инфлация  Satisfied и дано накрая сметката излезе.

И да добавя все пак говорим за Варна и всеки е на ясно как седят нещата в града с заплатите Wink

Заплата не я давам като пример за покупка на апартамент, просто при тия заплати не може да очаквате да купите апартамент и да го отдавате за 1000 лева на месец за да ви излязат сметките Wink

# 347
И тука сте прави, като погледнете в бъдещето и според мен имотите само нагоре Wink но според мен продавачите още от сега са ги сложили това увеличение и бъдеща инфлация в цените на имотите които продават Smiley и вие ще си ги платите предварително това увеличение и инфлация  Satisfied и дано накрая сметката излезе.

И да добавя все пак говорим за Варна и всеки е на ясно как седят нещата в града с заплатите Wink

Заплата не я давам като пример за покупка на апартамент, просто при тия заплати не може да очаквате да купите апартамент и да го отдавате за 1000 лева на месец за да ви излязат сметките Wink
Ти забравяш че апартамента ти остава актив, който по всяко време може да продадеш стига цените да са добри. Аз съм копувал преди 10 и преди 5 години и мога да ти кажа цените растат постоянно в един интервал примерно от 5 години. Ако обаче ще купуваш със заем за инвестиция, АБСУРД.

# 348
  • Варна
И със заем става, но си зависим от много фактори и печалбата на обект е обикновено 1/4 от наема, като тя си остава част от главницата по кредита и може да я изкараш само при продажба на обекта или рефинансиране. Като цяло за да се изхранваш от това ти трябват 10 двустайни апартамента.

Иначе имота си е имот, ама и не е. Зависи. Сега ако има климатични промени, емиграция и тоталитаристични мерки по света, а по либерални тук - не защото политиците не искат ама просто нямат сила да ни наложат, то тия имоти ще поскъпват, ама то това не е от хубаво.

# 349
Тук някой беше пуснал една статия където пишеше че цените за Варна са паднали с 3% докато в София и Пловдив има ръст. Човек е добре да има собствено жилище обаче оттам нататък е по- добре да се инвестира в акции. Аз и преди съм писал че не се изисква кой знае какви познания - най - добре индекс като С&П 500 всеки месец с равни вноски. И очаквам някой да напише че апартамента който са купили миналата година му е скочила цената с 8000 евро. СП500 е нагоре с 30% от началото на годината, а от дъното миналата година е почти двойно. Това докато хората тук се чудят дали панелката им е скочила или паднала с 5-10%. С акциите има спад и подем обаче ако се купува всеки месец с равни вноски всичко се усреднява в дългосрочен план.

# 350
А защо не броиш наема? Акциите са хубаво нещо, но не са за всеки. Който го може го може и печели, но си има и риск.

# 351
Аз забележи че пиша за индекс като СП500. От него ще получаваш около 2% дивидент. В момента наема в Варна я има 3% я не особено ако нямаш 100% заетост.

# 352
Имоти с добро качество на първа линия винаги ще се търсят. Има една сграда дето я сгъчкаха зад Курортна поликлиника. Е там щом цените бяха по 1500е. Абе само на мен ли ми е интересна постановката имаш пари паднали от небето и се чудиш какво да ги правиш. И просто абе няма какво да ги правиш и от няма и къде си купуваш имот. Егати и богатата държава. Това в кръга на шегата де.

# 353
  • Варна
Ами като цяло в днешно време не е толкова трудно да ти паднат пари от небето. Има едни 5% от населението, на които им се случва. Едната част са някакви партийни поданици, те разбира се един ден може да се разделят с притежанията си защото следата зад тях е много лоша и тежко миришеща и едни дето са си ги изкарали сравнително честно или наследили. Като цяло не сме бедна държава. Бедността е условна и привидна и нарочна. А, отделен въпрос, че повечето нямат знания за да инвестират в друго.

# 354
На 5ия етаж има един тристаен 150кв и срещу скромната сума от 350 хил евро може да е ваш.
А не, благодаря Wink
да се завърши с кухня и баня както се издава в чужбина
Въпросът ми е към всички, но това ме присети да попитам - плюс ли е за вас купуването на имот в който получавате не само това, което е заложено по БДС ?
Отдаването на имоти е свързано с поддръжка и ремонти.
Ти ли го подържаш имота? Нали си го дал имота под наем, който чупи купи.
Smile Smiley влез в старите теми за отдаване под наем, ще са ти интересни постовете за Бългрската действителност, и разликите с чужбина  Smiley

# 355
Здравейте. Може ли да дадете мнение за район Колхозен пазар, по-точно поликлиника и детска градина. Става въпрос за жилище, което да взема под наем дългосрочно. Притеснява ме наличието на доста къщи на това място и най-вече техните обитатели. Какво мислите за транспорта? В близост няма големи вериги, но пък са налични други търговски обекти. Приемам всякакви мнения. Благодаря.

# 356
  • Варна
Района граничи с циганска махала.Не знам дали има смисъл да се казва нещо повече,предвид последиците от това.

# 357
  • varna
Относно Колхозен пазар - много зависи в коя част. Има чудесна детска градина до 1-во РПУ. Градска болница също е наблизо.

# 358
  • Варна
Аз до колкото разбрах става въпрос за района до поликлиниката,тоест район фабрика "Христо Ботев" и училище "Елин Пелин"?

# 359
  • Варна
Предимствата на ремонтирано жилище до ключ вместо на БДС са огромни. Бих се възползвал стига някой да го предлага. Спестените нерви и пари са доста ако офертата е прилична и изпълнението качествено. Особено полезно е това ако имота е за инвестиция. Все пак изхождаме от презумцията, че жилището няма да си го правиш сам. А, и да го правиш сам е хубаво да се обърне внимание за колко време го правиш и какво би пропуснал като наеми и други ползи ако си употребиш времето в нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт