Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 942
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
Аз го гледам от няколко месеца и не мога да повярвам как са го разрешили това нещо. Старата фасада със стъклото отгоре е пълен абсурд. Има една сграда която строят в момента в центъра, Париж се казва. Тя изглежда доста по- добре на картинка ама не знам дали ще успеят да я направят като хората. А и цените там са абсурдни. Аз не претендирам да съм строителен експерт ама ми направи впечетление че на старата фасада са запазили старите тухли. Все пак това нещо е строено 1906. Не знам колко е нормалния живот на тухлата и дали ги укрепват допълнително, ама за 2500 евро на БДС + 30% общи части се надявам да не сложат само една замазка отгоре.

# 316
  • Варна
Ами,аз залепнах за първата снимка и изобщо не разгледах надолу 😁

# 317
Дали не е известната къща с папагалите?

# 318
Не, къщата с папагалите е под Музикалното училище, на ул. Славянска, това е по Македония.

# 319
А си имахме толкова хубав център със стари къщи и улички и вместо да си направим нещо ала Капана напляскахме сгради в странен вид.
Преди години си представях Напий се сам и няколко пресечни точно като място за забавления.. Повечвто къщи не бяха особено обитаеми, но пък имаха красива архитектура

# 320
  • Варна
Не знам какво се вайкате за архитектурата толкова, има къде по-належащи проблеми - шума, тротоарите, паркирането по цели заети ленти, уличните кучета, липсата на ВиК в квартали и вилни зони. Пука ми за тъпата архитектура и за ония диви поляни пълни с кърлежи по кварталите дето се вайкат за тях. Нека да е грозно ама да е функционално, ама и това не е.

# 321
Аз го гледам от няколко месеца и не мога да повярвам как са го разрешили това нещо. Старата фасада със стъклото отгоре е пълен абсурд.
Скрит текст:
Има една сграда която строят в момента в центъра, Париж се казва. Тя изглежда доста по- добре на картинка ама не знам дали ще успеят да я направят като хората. А и цените там са абсурдни. Аз не претендирам да съм строителен експерт ама ми направи впечетление че на старата фасада са запазили старите тухли. Все пак това нещо е строено 1906. Не знам колко е нормалния живот на тухлата и дали ги укрепват допълнително, ама за 2500 евро на БДС + 30% общи части се надявам да не сложат само една замазка отгоре
Неймар каква е тази сграда Париж ?
Как различно възприемаме нещата. За мен идеята при този тип сгради, където се интегрира новото и старото е страхотна ( не при всички разбира се се получава добре ) Виждала съм в чужбина - в Берлин, в Израел в Тел Авив. Сградата на ъгъла на Антим I и Братя Шкорпил, където беше р-т ДиВайн също е надстроена.
Разбира се, че са запазили старата фасада - това е условие при къщите паметници на Културата. Къщата с Папагалите също е така. Укрепват се за да се надстрои.
Цените ми се видяха абсурдни като ги обявиха, но сега явно са вече са нормални Confounded
Скрит текст:
В тази къща са снимани сцени от филм с Иван Иванов ( Комбина или Всичко е Любов )

Пенко е как да не се вайкаме за Архитектурата - построи ли се една глупост - остава за векове.
Може да е красиво и функционално едновременно.

А си имахме толкова хубав център със стари къщи и улички и вместо да си направим нещо ала Капана напляскахме сгради в странен вид. Преди години си представях Напий се сам и няколко пресечни точно като място за забавления.. Повечвто къщи не бяха особено обитаеми, но пък имаха красива архитектура
Там от няколко години работят по тази идея - Таляна са нарекли "квартала" Имат страница във Фейсбук. Много къщи реновираха.
Много ми харесва и как реновираха х-л Роял ( срещу Стария Чинар )

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 10:16 от Casual

# 322
  • Варна
Какви векове, огледайте се около себе си, всичко е толкова преходно, а хората се заблуждават потънали в егоизъм, мързел, липса на посока и туршиено-ракиена мъгла. За мен е важна функцията, дизайна е суета.

# 323
  • Варна
Мхм. Дайде една панелка на момчето. Те са функционални - няма какво да се лъжем.

# 324
  • Варна
Диди, аз харесвам и хубавото, просто казвам, че фокусът трябва да е по приоритети. Пък и да ти кажа, ако панелката е нова, няма вмирисани и има паркомясто или гараж може би бих предпочел.

# 325
  • Варна
Приоритети. Ок. Казвам ти какъв е моят личен приоритет. Аз в тая сграда или в която и да е друга по центъра не живея и не бих живяла така или иначе. В центъра ходя по работа или на разходка. Все тая ми е на тамошните собственици колко са им функционални апартаментите. Единственото, което ме засяга пряко, е да ми е красиво и чисто като минавам по улиците.

# 326
  • Варна

Нямат откриване строителите. В сайта на Спасов и трите телефона изключени...

# 327
  • Варна
Здравейте група Simple Smile Обаждах се вчера за една къща във Виница и се оказа, че е на общинска земя. Брокерът така ми го обясни, че чак се притесних Grinning Всъщност има ли нещо, което би се оказало проблем в бъдеще?

# 328
Има как да няма. Ако решите да строите на земята ще имате проблем. Добрата новина е че земята може да я купите от общината на преференциална цена. Най-добре е да проверите колко ще ви иска общината и да си я купите макар че не е задължително.

# 329
  • Варна
Има как да няма. Ако решите да строите на земята ще имате проблем. Добрата новина е че земята може да я купите от общината на преференциална цена. Най-добре е да проверите колко ще ви иска общината и да си я купите макар че не е задължително.
Ами тя къщата си е построена, няма какво да строим. Само доста ремонт има да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт