Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 916
  • 762
  •   1
Отговори
# 360
Някой знае ли къде е тази сграда по ул. Г. Бенковски ? И някаква информация за нея - строител например ?

# 361
  • varna
Мисля, че е в долната част на ул. Бенковски, малко преди ул.Кракра. От страната на Пазара.

# 362
  • Варна
Аз пък мисля че е на Тодор Влайков тази сграда, даже съм убедена, и снимка сложих. Запомнила съм я с тези саксии със знамената.А и като цяло със знаменцата, май имаше лик и на самия Тодор Влайков на сградата.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 11:43 от Daisy_D

# 363
Благодаря! Почти бях убедена, че няма нищо общо с ул. "Г. Бенковски" и се чудех къде по нея може да има такава сграда.

# 364
  • Варна
Търся актуално мнение колко струва двустаен апартамент 70кв. в топ център на Виница, хубав етаж с паркомясто към момента. Апартамента е на БДС.

# 365
Търся актуално мнение колко струва двустаен апартамент 70кв. в топ център на Виница, хубав етаж с паркомясто към момента. Апартамента е на БДС.
Пенко без да се интересувам в детайли от Виница знам че е около 750 евро на квадрат. Сложи +-50 евро и готово.

# 366
  • Варна
Това и аз го знам, аз по-скоро се надявам някой, който е купил примерно скоро с топ център с радиус 50 метра какво е платил.

# 367
Здравейте, да ви питам понеже нито сме се интересували сериозно, нито имаме някакви наблюдения, дали двустайните жилища имат ликвидност и то например във Възраждане/Младост. Аз лично съм се навила за двустаен апартамент в К Sky, като алтернатива на спестовен влог. Дори няма да се засилваме за отдаване под наем. Да си седи... . Спряла съм се на тях поради това, че ми харесват самите апартаменти и схемите на изплащане, понеже ще се купува с ипотечен кредит. Не знам дали има други сравнително сигурни строители с такава схема на изплащане .

# 368
  • Варна
Двустайните жилища са най-търсените, независимо от квартала. Ако решите да го отдавате под наем, празен няма да остане. И наемът му ще гони по размер тези в центъра, стига да е свежо обзаведен. Ако решите да продавате, пак ще сте на плюс.

# 369
Да купите апартамент с ипотечен кредит за инвестиция е безмислено. Иначе ликвидност има. Какъв изобщо е замисъла не разбирам щом ще е с ипотека? Имайте предвид че идва времето на качване на лихвите след 5 години лихвите няма да са като днешните и вие нямате контро над тях. В договорът пише, че банката може да ги промени при промяна на ОЛП.

# 370
  • Варна
Към момента, нататък не се знае. Наблюдава се лека тенденция да се търсят по-големи апартаменти и къщи заради "пандемията". За да се съчетаят по-удобни пространства за почивка, работа и.т.н. Според мен жилището на бъдещето е двустаен с голяма тераса и помещение за 1-2 работни места 7-8кв. Всъщност и тристаен със същите екстри. Както и паркомясто и килер за зимнина.

# 371
Да купите апартамент с ипотечен кредит за инвестиция е безмислено. Иначе ликвидност има. Какъв изобщо е замисъла не разбирам щом ще е с ипотека? Имайте предвид че идва времето на качване на лихвите след 5 години лихвите няма да са като днешните и вие нямате контро над тях. В договорът пише, че банката може да ги промени при промяна на ОЛП.
Да, този риск ми е известен, затова мисля да е максимум за 10 години и с намаляващи вноски, като имам опция да вкарам и по-големи суми по нея. Смисълът ми е, че виждам по-добри изгледи парите  за жилище купено с ипотечен кредит за 10 г. срок., отколкото да се трупат някъде и да се обезценяват. Освен това при изплащането на кредит знаете във вноската голямата част е лихва, по-малката главница и така пропорцията се променя в полза на главницата.

# 372
Именно в началото плащате почти само лихви а накрая само главница. Не виждам смисъл по-добре съберете пари и си го купете без банките.

# 373
Именно в началото плащате почти само лихви а накрая само главница. Не виждам смисъл по-добре съберете пари и си го купете без банките.
Точно тук е въпросът, че ми  се струва, че в рамките на 10г. цената на кредита ще е по-ниска от този на апартамента след тези години.

# 374
  • Най-красивата страна
Мислите ли,че двустаен апартамент във Владиславово,на зелено,за 35 000евро е добра оферта?
На мен ми се вижда скъпо...Все си мисля,че за такива пари ще мога да намеря същото жилище в завършена сграда...примерно в Кайсиева градина или даже във Възраждане?

Общи условия

Активация на акаунт