Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 160
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
Аз се ваксинирах с Пфайзер днес, а втората игла ще е на 19.08. В момента съм десет дни след аборт, но след първи цикъл ще възобновим опитите, живот и здраве.

# 166
  • sofia
И аз съм с двете дози на Пфайзер.

# 167
Момичета мъчи ме яко главоболие какво освен парацетамол мога да пия?
Откачам вече

# 168
  • София
Момичета мъчи ме яко главоболие какво освен парацетамол мога да пия?
Откачам вече

Единствено Парацетамакс ми помагаше. Другите, които пия принципно не са за по време на бременност. А аз съм все с главоболия и мигрени и малко неща ми помагат.

# 169
Здравейте, току що забелязах, че отсрани на корема вените ми са много изпъкнали, чак се стреснах. До сега никога не са били така. Днес влезнах в 28г.с, според вас това проблем ли е, понеже съм на преглед чак на 3 август. Благодаря! Simple Smile

# 170
Здравейте, тук съм съвсем нова до този момент единствено съм следила мнения и постове. Имам следния проблем: Бременна съм в 25 г. с. и при микробиологично изследване ми откриха "Стрептококи - тип Б"
Изписаха ми антибиотик Аугументин 625мг.  За 7 дни. Имам съмнения дали лечението е адекватно. Този антибиотик преминава през плацентата  и се колебая, дали да не си пусна втора независима микробиология при друг лекар. Моля за съвети към кого  да се обърна за второ мнение и също така, ако някоя от вас има опит да сподели как се е лекувала.
Предварително ви благодаря!
Пийте си го спокойно. Как ще раждате?? Тествай се отново в 37-38 седмица и ако ти се спукат водите по- рано трябва да им кажеш, че си със стрептококи Б за да ти влеят венозно антибиотик.

# 171
  • София
Момичета , какви ви бяха първите изследвания които си пуснахте след доказана бременност и кога ги пуснахте ? Имам предвид главно за тромбофилия , имам един мисед в 10 г.с преди повече от година и се притеснявам.

# 172
Момичета , какви ви бяха първите изследвания които си пуснахте след доказана бременност и кога ги пуснахте ? Имам предвид главно за тромбофилия , имам един мисед в 10 г.с преди повече от година и се притеснявам.
Изследванията за тромбофилия са генетични, могат да се правят по всяко време, но обикновено се пускат преди бременност, защото ако има тромбофилия, често терапията е от + теста.

# 173
  • София
Изследванията за тромбофилия са генетични, могат да се правят по всяко време, но обикновено се пускат преди бременност, защото ако има тромбофилия, често терапията е от + теста.

Не съм ги пускала , мислех дали на своя глава да отида и да ги пусна, но до колкото знам са в някакъв комбиниран пакет. Но не правят ли някви ранни изследвания ? Имам познати, които изобщо не са пускали за тромбофилия през цялата бременност , както и преди това. Аз лично разбрах за този генетичен проблем, след мисед аборта ми тук във форума ..

# 174
Не съм ги пускала , мислех дали на своя глава да отида и да ги пусна, но до колкото знам са в някакъв комбиниран пакет. Но не правят ли някви ранни изследвания ? Имам познати, които изобщо не са пускали за тромбофилия през цялата бременност , както и преди това. Аз лично разбрах за този генетичен проблем, след мисед аборта ми тук във форума ..
Вие бременна ли сте в момента? Ако се притеснявате, че миседът Ви е в резултат на тромбофилия - изследвайте се по-скоро. Има основен и разширен пакет в "Геника", доколкото помня, най-често се пуска основния, а ако има нужда след това - и разширения. Има и някои много специфични допълнителни изследвания за придобита тромбофилия примерно, те се назначават  от лекар. Терапията се назначава от хематолог и винаги е съвместна с редовни АГ доплерови прегледи на кръвотока към плода. Има и много хубава тема специално за тромбофилия във форума, може да прочетете и там, ако Ви интересува.
Какво означава "някакви ранни изследвания"?

# 175
Здравейте, току що забелязах, че отсрани на корема вените ми са много изпъкнали, чак се стреснах. До сега никога не са били така. Днес влезнах в 28г.с, според вас това проблем ли е, понеже съм на преглед чак на 3 август. Благодаря! Simple Smile
Нищо притеснително няма в това. С напредване на седмиците още по-зле ще става. 😁 Ако видиш моят корем как изглежда в момента в 9ти месец.. 🤭
По време на бременност обемът на кръвта в организма се увеличава значително, съответно и кръвоносната система е по-натоварена и съдовете се разширяват и изглеждат по този начин. Blush

# 176
Момичета, прегледът при очен лекар задължителен ли е? Честно казано хич, ама хич не ми се ходи, а след 2 седмици влизам в 8 месец и мисля, че е време. С контактни лещи съм и затова мисля, че моя д-р не ме е пратил, тъй като не си личи, че имам проблем със зрението. То не е и кой знае какво, де. По -0,25 диоптър на едното и на другото и астигматизъм на двете очи.

# 177
Не е задължителен преглед. Диоптърът не е от значение, също. Измерва се очното налягане. Като хората с - са по- предразположени за проблем от тези с +. На ваше място бих се консултирала за собствено спокойствие. Едва ли ще има проблем, но за всеки случай, ако ще раждате естествено.

# 178
  • София
water_nymph, вие сте почти с моите диоптри. Аз съм с късогледство и 1 цилиндър астигматизъм.
Прегледът не е задължителен. Направете консултация за ваше успокоение.

# 179
Здравейте, някой може ло да ми помогне с резултатите?
За Токсоплазмоза бихте ли казали дали вс е ок (бременна съм, имаме котка)
И завишените стойности в червено - опасно ли е много, че са завишени малко?

Общи условия

Активация на акаунт