Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 156
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте аз съм в 10г.с и от 2 седмици съм на утрогестан 3x2 и нош па 3x1 заради болни ниско в корема.
Но болки продължавам да си имам.
Всяка седмица ходя на лекар и казват че било нормално. Има ли други с такъв проблем и до коя седмица се слага този утрогестан.

О, аз си бях с болки целият първи триместър, че и след това...Спокойно!

# 151
Здравейте аз съм в 10г.с и от 2 седмици съм на утрогестан 3x2 и нош па 3x1 заради болни ниско в корема.
Но болки продължавам да си имам.
Всяка седмица ходя на лекар и казват че било нормално. Има ли други с такъв проблем и до коя седмица се слага този утрогестан.

О, аз си бях с болки целият първи триместър, че и след това...Спокойно!

ох Благодаря, така съм се отчаяла че си мисля че ще трябва да живея така до 9тия месец.
Втора бременост ми е но нищо общо с първата

# 152
ох Благодаря, така съм се отчаяла че си мисля че ще трябва да живея така до 9тия месец.
Втора бременост ми е но нищо общо с първата
Нормално е да има болки, мушкания, опъвания,все пак се разтяга матката. Прогестерон може почти до края да се приема.

# 153
Много ниско рисков е този антибиотик. Изписва се често, тъй като е и широкоспектърен. Дали в конкретния случай бактерията е сензитивна към него, пише в изследването, което са ви направили. Щом е изписан, значи ще се повлияят.
Няма какво да ви притеснява. Нелекувана инфекция е по- опасна.

Здравейте, тук съм съвсем нова до този момент единствено съм следила мнения и постове. Имам следния проблем: Бременна съм в 25 г. с. и при микробиологично изследване ми откриха "Стрептококи - тип Б"
Изписаха ми антибиотик Аугументин 625мг.  За 7 дни. Имам съмнения дали лечението е адекватно. Този антибиотик преминава през плацентата  и се колебая, дали да не си пусна втора независима микробиология при друг лекар. Моля за съвети към кого  да се обърна за второ мнение и също така, ако някоя от вас има опит да сподели как се е лекувала.
Предварително ви благодаря!

# 154
  • София
Здравейте мами, имам един може би глупав въпрос относно опъванията ниско в корема в началото на бременноста. Говорим за много в началото. В събота бях на лекар, АГ каза че е много рано и още реално нищо не се вижда псвен удебелено лигавица и жълто тяло. Сакче нямаше още. В същата тази събота имах много опъвания главно вечерта ниско в ляво. От тогава не съм имала никакви такива. В петък съм на лекар за мое успокоение, преди двуседмична почивка. Въпроса ми е , при вас колко време продължиха тези опъвания в началото, или по-скоро колко е нормално да продължат ?

Благодаря предварително ❤

# 155
Здравейте мами, имам един може би глупав въпрос относно опъванията ниско в корема в началото на бременноста. Говорим за много в началото. В събота бях на лекар, АГ каза че е много рано и още реално нищо не се вижда псвен удебелено лигавица и жълто тяло. Сакче нямаше още. В същата тази събота имах много опъвания главно вечерта ниско в ляво. От тогава не съм имала никакви такива. В петък съм на лекар за мое успокоение, преди двуседмична почивка. Въпроса ми е , при вас колко време продължиха тези опъвания в началото, или по-скоро колко е нормално да продължат ?

Може и до края на 1вия триместър, може и за малко, може изобщо да не ги усещаш, няма правило. При мен лично бяха до към 5-6г.с като си пиех но шпа до 3х2 е разрешена доза, мен реално ми стигаше и 1х2, сега съм в 8+4г.с и имам придърпвания от време на време за малко и не ме притесняват

# 156

Прэвите два месеца имах такива придэрпвания. Пиех 1х магнерич на ден. Получават се от закрепянето на яйцеклетката и  после от уголемяването на матката. Не съм пила ношпа нито нещо друго. Само магнезий каза АГ.

# 157
Момичета имам нужда от съвет ако някой се сблъскал с моя казус. Бременба съм в 13 г.с.  И съм със отрицателен Rh,а таткото е с положителен. Миналата седмица бях на преглед,но забравих да питам док кога се пускат изследвания и какви. Сега още нз кога съм на преглед и се притеснявам да не изпусна момента за евентуални изследвания. Благодаря.

# 158
Момичета имам нужда от съвет ако някой се сблъскал с моя казус. Бременба съм в 13 г.с.  И съм със отрицателен Rh,а таткото е с положителен. Миналата седмица бях на преглед,но забравих да питам док кога се пускат изследвания и какви. Сега още нз кога съм на преглед и се притеснявам да не изпусна момента за евентуални изследвания. Благодаря.

Първа бременност ли ви е?
Не сте изпуснала момента, ще ви пуснат изследванията, но все пак обсъдете на следващия ви преглед. Мисля, че по веднъж през втория и третия семестър изследват за антитела.

# 159
Имам един мисед аборт в 5г.с и тогава ми казаха,че на такъв ранен етап не се слага инжекция. Затова се притесних сега да не изпусна момента. Иначе четох че се бият инжекци в 28 с ,но някой момичета си изследват анти тела,но на мен нищо не ми говори това изследване. Да на следващия преглед ще питам,но може да е чак след 2 седмици. Затова се обърнах към вас.

# 160
Не се притеснявайте. И аз имам един мисед около 9-10гс, не са ми слагали инжекция тогава.
При следващата бременност пуснаха Куумбс към 20 и някоя г. с. може би и нямах антитела. Не са ми били инжекция в 28г.с. Даже не помня дали още веднъж са изследвали за антитела или не. Сложиха ми Анти Д след като родих.

# 161
  • София
Само изследвах антитела към 20 и някоя гс. Не помня вече коя точно. Не са ми слагали никакви инжекции, но бебето е с моята кръвна група. Ако беше взел положителната на таткото щяха да ми слагат тогава.

# 162
Много ви благодаря момичета за бързите отговори. Мн се бях притиснила да не изпусна момента. Приятна вечер.

# 163
Здравейте, мили бъдещи майки. Извинете, ако въпросът не е за тази тема. Има ли сред вас забременели след ваксина за Ковид? Чисто информативно питам, защото смятам да се ваксинирам. Не искам да се превръща в дискусия "за" или "против" ваксините.

# 164
Аз, с първа доза преди забременяване и втора по време на бременността. Пфайзер, ако това има значение.

Общи условия

Активация на акаунт