Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 082
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
  • София/Севлиево
Моите са подобни-левкоцити 12 и нещо,црп-7 и нещо.За мен са нормални,цяла бременност са тъй,даже црп по едно време ми бе 15,което за бременни е нормално.

# 586
Елислава, аз бих мерила тонове в Шейново, щом там ще раждате. Др. Вецев ще Ви ги разчита.

# 587
  • Седмото небе
За тонове може да ходите и в Майчин дом, долу в дкц-то. Не е нужно записване на час, сравнително бързо се минава и ви ги разчитат.

# 588
А кога най-рано можете да се запишете за ЖК по здравна каса? Искам да се запиша при лекар, който е много зает и графикът му се пълни за месеци напред. Случайно успях да запазя час, но ще съм в 9г.с. Дали е рано? ЛЛ ще може ли да издаде медицинското преди 12 г.с.?

# 589
  • София
За ЖК записват след 12гс.

# 590
Момичета, Адриана11 беше пуснала тема эа ваксините против ковид при бременни, но я эаключиха с препратка към обща тема эа ваксините. Там е абсолютен хаос апоред мен, почти 400стр и пишат всякакви хора, не бременни специално. Според мен грешно эаключиха темата эа бременни, эащото дискусията эаслужава да се обсъди интенэивно и нагледно от нашия тесен кръг "бъдещи майки". Също така эаслужаваме наша тема според мен, эащото като търсиш мнения по темата, да се намират по-лесно и компактно, а не да четеш 150 стр първо как някой с гастрит се е ваксинирал и му нямало нищо.

Хайде ако някой модератор чете, а ако и вие имате желание, да отключим темата на Адриана11. Може да постваме публикувани иэлседвания, да съберем эаедно инфо, а и да споделим какво препоръчват по света. Все пак сме доста майки, които живеят в чужбина и да споделим опита си в раэличните страни.

Ако пък се решим на ваксината по време на бременност, да обсъдим эащо по интелигентен начин на едно място.
Има ли желаещи?

# 591
Здравейте!Да ви попитам,на някоя дали са й правили проблем мъдреци по време на бременност?В 25г.с съм и ме наболява един горен,който е развален и трябваше да извадя преди,но така и не успях,че имах и синузит и трябваше да мине.Наболява само при дъвчене, и не постоянно,по-скоро неприятно.Притеснява ме,че е черен и прави кариес на другия зъб.Долколкото разбрах е рисково да се вадят зъби в трети триместър,а аз наближавам.Ще ходя на зъболекар в края на седмицата,но не знам какво да очаквам и дали е опасно,ако има инфекция и не я лекувам?
Ще използвам поста и да попитам дали при граничен ГД е проблем да се приемат ампули Тотема,поради наличието на глюкоза?И ако имате идея как да се приемат,като не може да е със сок.Мислих да пробвам с малко изтискан лимон.

# 592
Относно мъдреца аз имах проблем с един в първи триместър и след консултация със зъболекар ме посъветва да жабуркам 2,3 пъти на ден Eludril Classic. При мен се разминаха нещата само с това, така че според може може да пробвате до прегледа.

Аз пък да попитам, вече съм в 30+5 и в четвъртък имам профилактичен преглед при мамолог, ужасно се чудя дали да ходя. Последно бях точно преди да забременея, ходя на 6 месеца по принцип. Колебая се, защото не знам колко е удачно в почти 8ми месец такъв преглед, следим фиброаденом и кистичка. Как мислите, някоя ходила ли е в толкова напреднала бременност?

# 593
Сноу, именно! Не знаех, че си забелязала. Пуснах темата за ваксините, защото когато започнахме да коментираме тук, модераторите триеха мненията. За мен това е пълен абсурд и мисля, че темата е много актуална, така че изобщо не разбирам защо беше и е тази цензура.
Препратиха ме към общата за ковид. Там се обсъждат какви ли не неща и се пишат по 100 мнения в минута. Изобщо не мисля и да започвам дискусията там, смисълът е нулев.

Аз също мисля, че ваксинирането на бременни трябва да се обсъжда и е хубаво да имаме отделна тема, но ако пусна пак, ще я заключат отново. Пълно безобразие. Ако имаш идеи какво да правим - казвай, насреща съм.

# 594
Не знам за темата, която сте пуснала, но тази е за бързи въпроси и отговори, а не за дискусии, проучвания и т.н., затова и не мисля, че е абсурдно, че са изтрити мнения.

# 595
Не знам за темата, която сте пуснала, но тази е за бързи въпроси и отговори, а не за дискусии, проучвания и т.н., затова и не мисля, че е абсурдно, че са изтрити мнения.
И аз мисля така, според мен тук пак ще ги изтрият модовете. Само да добавя, че вероятно са Ви препратили към темата за ваксините срещу ковид, а не към тази, която е за ковид и наистина вече е абсурдна. Темата за ваксините е хубава и информативна, обсъждат се интересни неща за ваксинирането и има дискусии, ако искате - пишете там.

# 596
Да, най-вероятно пак ще изтрият коментарите. Аз съм съгласна да не се обсъжда тук и затова отвприх нова, конкретна. Но я заключиха, което е абсурдно и най-вече глупаво.

Темата за ваксините също не мисля, че е подходяща за такава дискусия, не разбрах какъв е проблема да има отделна за или против ваксинирането на бременни. Но както и да е, да не спамим повече.

# 597
Подкрепям Адриана, хубаво е такава тема да има. Бременни, кърмещи са все пак отделна група хора, а и форумa е с такава насоченост.
Странно как се допускат системно обиди, хомофобия и расистки изказвания, а тема за ваксиниране на бременни не е добре дошла във форум за майчинство.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 18:20 от TeoYo

# 598
Подкрепям Адриана, хубаво е такава тема да има. Бременни, кърмещи са все пак отделна група хора, а и форумът е с такава насоченост.
Странно как се допускат системно обиди, хомофобия и расистки изказвания, а тема за ваксиниране на бременни не е добре дошла във форум за майчинство.

Абсолютно. Не мисля, че би навредила, дори напротив. Хубаво е да сме информирани и да споделяме опит, но явно модераторите не са на това мнение. Остава обаче въпросът - защо Simple Smile

# 599
Аэ писах днес в темата эа ваксините. Почти 400 стр е и се пускат и вицове относно неваксинирани хора от фейсбук, иэраэи на Мандура, дискусии эа алергии, абе всичко. Не намерих в последните страници дискусия относно ваксините при бременни, а и представете си някоя жена търси такава дискусия и трябва да я иэрови от 400 стр тема пълна със съвсем други неща. Ами няма смисъл. Хайде ако чете някой модератор да отключи темата на Адриана, моля. Много добре беше пусната.

Общи условия

Активация на акаунт