Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 064
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
За колана и аз проучвах. На мен основният ми страх не са килограмите, защото мога да свалям, а и засега съм качила малко (15 г.с +5). По-скоро ме тревожи отпуснатата кожа след близнаци. Четох доста по темата в нета и се ужасявам. Едва ли не приемаш, че трябва да ходиш с мях отпред доживотно, защото децата си струват. Ами, без да съм най-суетната жена на света, не искам да съм с доживотно балонче отпред и отпусната кожа. Та приемам всякакви съвети също. Колан ще взема 100%, но ако се налага и друго.

# 631
  • sofia
Привет,

Някоя от вас ползвала ли е/ползва ли маслото на So Simple против стрии? Бременна съм и все още не мажа с нищо (12 г.с.), а е време да си избера.

# 632
Мерси за споделеното мнение. А каква марка са тези бикини и от къде ги купи?
След естествено раждане аз носих колан тип "бикини", който се пристяга отстрани - започнах да го нося 2-3 сесмици след раждането. АГ ми каза, че не е хубаво да се носи постоянно, защото така мускулите губят тонус, а само по няколко часа на ден - аз го слагах когато излизахме на разходка. Също не е хубаво колана да е прекалено стегнат - да стяга комфортно.
Не знам дали би бил по-ефективен след естествено раждане или след секцио. Но след секцио според мен задължително трябва консултация с АГ преди да започне да се ползва такъв колан.
Скрит текст:

# 633
Здравейте, на някой излизал ли му е херпес на устата по време на бременност? И друг път ми се е случвало и не съм третирала с нищо, но си мисля, че сега (края на 8ми месец) е добре да се лекува... Дали е опасно на бебка? Ако някой е лекувал - с какъв препарат?

На мен Simple Smile)

Мазах си го с крем здраве, както винаги..

Ако не ти излиза за първи път, няма проблем - просто сега имунната система е малко по-лабилна и рецидивира. Не е опасно за бебока

Не се притеснявай:)

# 634
За колана и аз проучвах. На мен основният ми страх не са килограмите, защото мога да свалям, а и засега съм качила малко (15 г.с +5). По-скоро ме тревожи отпуснатата кожа след близнаци. Четох доста по темата в нета и се ужасявам. Едва ли не приемаш, че трябва да ходиш с мях отпред доживотно, защото децата си струват. Ами, без да съм най-суетната жена на света, не искам да съм с доживотно балонче отпред и отпусната кожа. Та приемам всякакви съвети също. Колан ще взема 100%, но ако се налага и друго.

Според мен точно аспектът, който малко или много подминаваш като фактор, е всъщност ключът към това да нямаш отпусната кожа след раждането, било то с едно или две деца. Броят качени кила влияе не само на стриите, но и естествено на това колко кожата трябва да се раэпъне эа една бременност. А кллкото повече и по-бърэо се раэпъва, толкова по-малка е вероятността да се свие беэ поражения. Факторът ген го оставям на страна, понеже няма какво да се направи по него, но по други параграфи-да.
Ако качиш минималното количество кг, което е в нормалните граници при блиэнаци (мисля, че беше 16-25кг?), т.е. около 16-на-17 кг, осеэаемо ще намалиш риска от увисване, стрии и подобни в сравнение ако качиш 25-30 примерно. Остави го свалянето, дори и да можеш да сваляш все пак кожата е друг тип предиэвикателство. То иэисква точно обратното-да не качиш иэлишни кила.

Също може да увеличиш приема на витамин Ц по време на бременността (аэ вэимам около 400-600 мг и допълнително ям много плодове, богати на витамин Ц)- това помага еластичността на кожата, вэимам цинк (също, эащото по време на бременност много жени имат ниски нива, а аэ иэследвах дори моите и ми бяха докаэано ниски!). Ако можеш, яж много протеини и пий по 2-3л вода. Това не са маловажни съвети, храненето си е супер важно эа еластичността на кожата.

Също по време на бременност си намери кремове или масла, които те убеждават, че повлияват на еластичността поэитивно(със сигурност се мажеш с нещо, то си помага и против увиснала кожа). И не на последно място спортът също помага (по време на бременност колкото можеш и тонусът преди нея).

Фактор според мен е и времето, в което оставаш ,,пълна" след раждане. Всички сме виждали поне по предаванията как истински дебели хора, които дълго време са били такива, иэведнъж свалят килограми и после остава една кожа. Естествено след раждане не е така, но според мен ако след раждането сравнително бърэо (не с crash диети, но и да не се качва допълнително и да не се остава +10-20 кила години наред след това...) човек влеэне обратно във форма, кожата ще се върне обратно към предишните си раэмери беэ поражения. Ако се оставиш дълго с + кг, кожата ще свикне на новата форма и тогава вече ще трябва да сваляш МЕГА бавно и внимателно, эа да не я стресираш и да не усвисне.  

Обобщаващо: поведението по време на бременност и килата са най-важни эа това дали ще остане увиснала кожа според мен.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 11:41 от snowwhite12

# 635
Здравейте, на някой излизал ли му е херпес на устата по време на бременност? И друг път ми се е случвало и не съм третирала с нищо, но си мисля, че сега (края на 8ми месец) е добре да се лекува... Дали е опасно на бебка? Ако някой е лекувал - с какъв препарат?

На мен Simple Smile)

Мазах си го с крем здраве, както винаги..

Ако не ти излиза за първи път, няма проблем - просто сега имунната система е малко по-лабилна и рецидивира. Не е опасно за бебока

Не се притеснявай:)

Благодаря! Simple Smile

# 636
Да, съгласна. Под не ме е страх от килата нямах предвид, че ще се радвам да кача много, просто знам, че с дисциплина и режим бързо свалям. За съжаление имам доста апетит, но засега килограмите са под контрол.
Ползвам олиото против стрии на Сузане Кауфман,ако това ще е от помощ на съфорумката, която питаше за олио горе.

# 637
Да, съгласна. Под не ме е страх от килата нямах предвид, че ще се радвам да кача много, просто знам, че с дисциплина и режим бързо свалям. За съжаление имам доста апетит, но засега килограмите са под контрол.
Ползвам олиото против стрии на Сузане Кауфман,ако това ще е от помощ на съфорумката, която питаше за олио горе.

Ясно, аэ раэбрах какво имаш предвид. Просто исках и да те успокоя, че щом не качваш със скоростта на светлината и че ако успееш да се вмъкнеш в препоръчителните рамки (долната им граница), плюс ако спаэваш баэови навици при храненето и т.н., няма нужда да се притесняваш чак толкова. Според мен не е нужно да ходиш с мях до живот, ще се справиш да го предотвратиш колкото можеш, мисли поэитивно, действай и не се хващай на истории от нета. Това ми беше мисълта.

# 638
Така е, а и не сме 18 век, има процедури, ще се възползваме, ако трябва малко да помогнем на природата Simple Smile
Майка ми е с три раждания, последното (аз) с 95 килограма тегло, но няма стрии. Да се надяваме на добър ген.

# 639
Мерси за споделеното мнение. А каква марка са тези бикини и от къде ги купи?
След естествено раждане аз носих колан тип "бикини", който се пристяга отстрани - започнах да го нося 2-3 сесмици след раждането. АГ ми каза, че не е хубаво да се носи постоянно, защото така мускулите губят тонус, а само по няколко часа на ден - аз го слагах когато излизахме на разходка. Също не е хубаво колана да е прекалено стегнат - да стяга комфортно.
Не знам дали би бил по-ефективен след естествено раждане или след секцио. Но след секцио според мен задължително трябва консултация с АГ преди да започне да се ползва такъв колан.
Скрит текст:
Марката е Anita - виждам, че вече са пуснали и същите в черно. Има ги в магазин "И за мама", в Емаг и на други места, виждам също че и в ОЛХ се предлагат втора употреба, ако това не ви притеснява.
Скрит текст:

# 640
Лекуващия те лекар какво казва?
Чак понеделник има свободен час при гинеколога. Дано не е много късно.

# 641
Лекуващия те лекар какво казва?
Чак понеделник има свободен час при гинеколога. Дано не е много късно.
Това означава ли, че смятате да се самолекувате? Бременна?

По-добре недейте.

# 642
Как откриха гъбичките?

Иначе ...спокойно - лекарят ще изпише терапия. Много мами забременяват с гъбички без да знаят...

# 643
Ако имате изследване за гъбичките, изпратете го на следящия ви АГ или му позвънете. Лекарят ще прецени дали има нужда от терапия преди да отидете на преглед.
Не използвайте самоназнаени медикаменти в никакъв случай!

# 644
  • София
На мен освен вагинално Макмирор за гъбичките ми изписаха и Пробиотик за бременни (Joy) и Витамин Д. Та мисълта ми е докато се чака микробиологията може да се започне с пробиотика той няма да навреди.

Общи условия

Активация на акаунт