Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 11

• 46 963
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
  • София
При първото си раждане избрах самостоятелна стая. Всички ме убеждаваха колко щяло да ми е самотно, скучно или не знам си какво.

Естествено, че си е до човек и натура, но аз и в ежедневието си обичам да съм сама, какво да говорим за такъв интимен, важен и специален момент.

Това беше едно от най-добрите ми решения ever. Grinning
Компания не ми е липсвала- с 2 визитации на ден, 1-2 свиждания и бебето все пак. Grinning През останалото време на телефона с приятели.

Пък се размяташ гол на воля - да кърмиш, да ти гледат лекарите разрези и прочие неща след раждането. Да не говорим, че след секцио особено има някои чревни особености, които не са за споделяне.

Не знаеш на кого би попаднал в двойна (и повече) стая. Не ти пречат чужди разговори, посетители, бебета...

От своята камбанария не виждам НИТО един плюс на споделена стая. Grinning

# 121
_Snej_, раждането е един път. Аз не бих ги мислила тези 400 лв. Претегли важните неща - докторът, екипът и неонатологията. Аз и по-рано съм го писала, че неонатологията е изключително важна, животът и здравето на бебето остават в ръцете на тези специалисти и апаратурата, с която разполагат, ако не дай, Боже, има проблем.

# 122
Аз пък се бях заркла,че повече в Шейново няма да юи стъпи кракът,след аборт с близнаци по лекарска грешка и при последващате бременност,се опитаха да ме вкарат за аборт в 23 седмица,защото съм нямала да го родя живо и ще "умрем и двете"
Но....съдба-сефа заради лекаря юинсе налага да ходя в Шейново и да родя там,разбира се с уговорката,че никой няма да ме докосва и преглежда,освен моя лекар.
На гледах се на отврат и в държавната и в частните болници.Избрах да вярвам на един лекар и да направя компромис с миналите преживявания,само заради уменията и отношението,което получих от него

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 19:33 от jiraf4e86

# 123
И 2та пъти бях във ВИП стая с 2 легла, не съм била сама, но аз исках стая, защото тоалетната е в стаята, иначе е обща. Аз пък обичам да говоря 😄

# 124
Аз като бях сама за задържане първия ден изперках после си имах дружка и ми беше добре,предвид и че не дават свиждания,аз не обипам самотата,шо-добре ще ми е ,а и като сме две едната винаги може да погледа бебетата докато другата е в тоалетната или ако нещо не знаеш да попиташ предпочитам да съм в стая с някоя която е раждала вече веднъж 😃

# 125
  • au bout du monde
Бях в обща стая, по скоро отделение, разделено със завеси. Чувствах се сама, защото завесите са постоянно дръпнати, имаше достатъчно пространство - легло, детското кошче, фотьойл и станция с апарати. Имаше място дори да се разходя малко.
Не бих искала обаче да съм в двойна стая без завеси. Обичам да съм сама. 😁

# 126
Gigova  аз пих антибиотик прюс пробиотшк и накрая 1 ден след последното сложих канестон 500мг вагинално хапче

# 127
  • омъжена
Може ли и на мен като на snej да ми помогнете . ВСофия е 900 лв ,а в Перник е 700лв не е до парите изобщо затова ги пиша почти еднакво е.Просто незнам какво да правя и двамата лекари са добри. Моля за съвет наистина в супер дилема съм и аз .

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 02:21 от sunshine1992

# 128
Ами то не съм съвсем сигурна в коя от двете болници са по-добри специалистите неонатолози. Иначе и в двете има силни имена в сферата на АГ. Утре ще се срещна с моя позната, която в момента учи за акушерка и ще обсъдя с нея подробно къде какви точно условия и практики имат и така ще преценя какво да правя.
А относно самостоятелната стая - с първото ми раждане прекарах две вечери сама и две вечери в обща стая с още 5 жени, които бяха много приятни събеседници слава богу. Та ако съдя само по моя опит и в двата варианта се чувствах добре

# 129
Жирафче, какви са тези страхотии, които разказваш???
Моята бременност започна с близнаци и направо ми се сви сърцето като прочетох...

# 130
Жирафче, какви са тези страхотии, които разказваш???
Моята бременност започна с близнаци и направо ми се сви сърцето като прочетох...

При мен беше в ранна седмица.Приеха ме с кървене в 9-10  седмица и ме изписаха с кръвоизлив.Връщах се 3 вечери посрвд нощите,да се моля да ме видят,защото кървенето беше брутално...Накаря една лекарка,не й помня името,само лицето й никога няма да забравя ме изпрати да си ходя с усмивка"спкойно,два плодни сака са,но единия е спрял развитие и затова кървиш"
На следващата сутрин отново бях в  болницата,само че ме приеха за кюретаж.Д-р Василев ме посрещна в залата с нещо от сорта на "ами грешката я Търсете в партньора си"

# 131
Mako, раждала съм в Селена и двата пъти. Сега пак там ще си раждам. Не знам за храната, все пак не съм била от 7 години, но когато съм била там всичко си беше ок. Аз съм си претенция като цяло и не ям какво да е, тогава поне нищо не ми направи лошо впечатление, но така или иначе, ако е гадно, горе в барчето има салати и хубави сандвичи от любимия ми здравословен бар в Пловдив, а има и кисело мляко, фреш и ядки, винаги мога да си взема нещо. Та смятам да не драматизирам предварително. В хирургиите беше толкова гнусно, че каквото и да дават в Селена, поне е индивидуално опаковано и чисто! Там една леля със загоряла тенджера минава и разсипва някаква гнус, скоро ходих на с виждане точно на обяд и щях да повърна. Аз ходя на йогата в Селена, където се помещава и нещо като ПР, та мога да я разпитам кой доставя храната и тн и да пиша тук, за да сме информирани. Другата сряда ще дам инфо 😉

# 132
За пловдивските мами

# 133
Раждала съм и хирургиите и в Селена, истината е, че първия път просто отидох и родих при който се падна, даже бяха двама различни, защото докато дойде време да раждам се смениха, имаше и студенти (не ми пречат, все пак и те трябва да с енайчат..)
Истината е, че и двата пъти имах безпроблемна бременност и безпроблемно раждане и някак не мога да направя сравнение, не е имало лошо отношение към мен в хирургиите, пренебрегване или каквото и да е, да обстановката е доста по-гнусна 🙄 факт, но в частните болници тук, ако недай си боже има сериозен проблем с бебето...познайте къде го пращат веднага.
Иначе ще раждам в Селена де, защото следващия ме лекар изражда там и да предпочитам да не е непознат, определено има разлика!

# 134
Аз съм лежала 3 пъти в Хирургиите в Пловдив за последните 4 години. Всички пъти бяха в консервативна гинекология, не съм била в родилно. Нямам лоши впечатления от там. Условията не са прекрасни, но не са нито потресаващи, нито ужасни. Чисто е, има къде да легнеш, да се изкъпеш, не е последен писък на модата, но пък в крайна сметка си в болница, не в хотел. Храната никога не съм я пробвала. Аз съм много капризна на тема ядене и със сигурност, в която и болница да съм, не бих опитала нищо. Живот и здраве със сигурност ще раждам там, заради лекаря ми. На друг човек нямам доверие и където е тя, там съм и аз. За мен това е най-важното. Що се отнася до Селена, не искам да коментирам нищо конкретно, но знам от доста момичета, раждали последните година, година и половина там, парите, които дават за раждане изобщо не си заслужават, за това, което получаваш. Но всеки може да бъде доволен и недоволен от дадено нещо, услуга и т.н. За мен най-важно е спокойствието, затова избираме места, където ще се чувстваме спокойни и ще имаме доверие на лекарите. 😊

Общи условия

Активация на акаунт