Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 11

• 46 969
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
  • САЩ
Аз съм в 29та седмица вече и мойта госпожица доста се движи, танцува ли, какво прави не знам. По мои изчисления е над килограм и половина. Преди усещах сякаш рита от вътре навън, а сега сякаш ми рита органите, по-леко е, но по-неприятно. Всеки изминал ден в работата е все по-труден и не знам как ще издържа до край. Взех си да пия витамин Б12 и се чувствам малко по-добре, но пак много се изморявам. Аз съм и от щастливките на които все още им се гади всяка сутрин, повръщам поне веднъж седмично което е повече отколкото повръщах първите месеци.
Вчера купихме къща и от днес започва голямото местене, но мъжът ми се занимава с всичко. Успях да полегна след работа и сега събирам сили да чистя тук при свекърите, а пък и в новата къща ми се иска да дезинфекцирам всичко, не знам как ще ми останат сили. Разширените вени много ме мъчат, дано да не станат по-зле до края. Нямам търпение да наредя бебешката стая, скоро ще поръчваме легълце и скрин за дрехи. За почивка на плаж няма да остане време, а много ми се искаше, но ходя често на басейн, много ми е приятно да съм във вода с коремчето Simple Smile

# 91
Благодаря на всички за споделеното! Моята плацента също е предна, явно има значение за усещане на движенията. Преди като си бяхме вкъщи и гледах каката по цял ден доста повече го усещах, понякога буквално ми играеше върху мехура, сега сме на кратка почивка и освен и той самият да си е дал почивка, друго обяснение нямам. Grinning
Иначе се следя в Пловдив, при Петрова. Ще видим какво ще каже и тя по въпроса. Simple Smile

# 92
Благодаря на всички за споделеното! Моята плацента също е предна, явно има значение за усещане на движенията. Преди като си бяхме вкъщи и гледах каката по цял ден доста повече го усещах, понякога буквално ми играеше върху мехура, сега сме на кратка почивка и освен и той самият да си е дал почивка, друго обяснение нямам. Grinning
Иначе се следя в Пловдив, при Петрова. Ще видим какво ще каже и тя по въпроса. Simple Smile
Ти пеи коя Петрова си, че са две 😂 Аз съм при д-р Св. Петрова в Селена и съм много доволна. От години ходя и цялото семейство също, всички са супер доволни.

# 93
Аз също не усещам бебка постоянно, в 25+гс съм и с предна плацента. В някои дни усещам голяма активност, а в някои чак започвам да се притеснявам и започвам да я ръчкам Simple Smile Споменах на АГ и тя каза, че в тези седмици е нормално да е така, чак след 28,30 ще трябва да следя за тези неща. Но и сега я усещам всеки ден, дори по малко да е. Обикновено усещам ритничета някъде много навътре, явно самата й позиция е такава.
Иначе сега е много активна сутрин като си стисна кожата, за да си бия инжекцията и започва да ме рита точно там, където е иглата, всеки път изтръпвам като го прави това. Но знам че няма опасност да я нараня.

# 94
Добро утро, момичета! Снощи сънувах кошмари,  събудих се с болки ниско долу като пред цикъл, явно имах контракции, изпих 1 магнерот и 2 но-шпа и съм заспала. Днес пак имам някакво напрежение ниско долу, май ще си лежа днес.

# 95
Елмазче,аз често си имам стягания док ми е казала 3х2 магнерот и 3х2 но шпа обаче и Диаспорала мн ми действа,пийни по висока доза да ти отпусне мускулатурата 😘,само внимавай,че пада кръвното от магнезия

# 96
  • София
И на мен много ми пада, и Вецев като видя че пак имам контракция се учуди, но не ми увеличи дозата магнерот
А дали ако тези контр. Продължат ощр месец например, няма опасност бебето да се роди по рано?

# 97
Моите са от 26/7 седмица даже бях в болница бяха само под пъпа сега понякога е целия корем,но не винаги е контракция иначе и на ехографа я видяха,обаче Карагьозова каза,че щом шийката държи няма проблем тези дни вчеря и онзи ден понеже излизахме с ММ на заведение и седях повече и ме постягаше повече,ноо не знам,колко е опасно аз в четвъртък ще сум някъде лколо 31ва седмица... бебчо навакса едната седмица ии гледам да си попивам днес,но пък утре ако съм ок мислим да отидем за два дни до Сапарева баня,да попитам има ли някоя мама от Спарева баня  да ми препоръча хотелче близко до центъра и до хубав басейн ,просто много се уморявам да ходя 😃😃

# 98
Моите са от 26/7 седмица даже бях в болница бяха само под пъпа сега понякога е целия корем,но не винаги е контракция иначе и на ехографа я видяха,обаче Карагьозова каза,че щом шийката държи няма проблем тези дни вчеря и онзи ден понеже излизахме с ММ на заведение и седях повече и ме постягаше повече,ноо не знам,колко е опасно аз в четвъртък ще сум някъде лколо 31ва седмица... бебчо навакса едната седмица ии гледам да си попивам днес,но пък утре ако съм ок мислим да отидем за два дни до Сапарева баня,да попитам има ли някоя мама от Спарева баня  да ми препоръча хотелче близко до центъра и до хубав басейн ,просто много се уморявам да ходя 😃😃

Хариомче,погледни Бора Бора,аз не съм ходила,но познати бяга доволни.Басейна е само за хотела,няма пришълци Simple Smile

# 99
Аз от 25г.с съм на магнерот 3×1, но признавам си, не винаги го пия, това на обяд все го забравям. Утре влизам в 29г.с., някак трябва да избутаме 8-9 седмици. Кръвното ми е 107/77 Р98, за мен е ок, но много ми е жега, измих 3 чинии и веднага почва кръст, корем да ме наболява, добре, че майка поема домакинската работа, отделно баба е с тежка деменция и тя изисква грижи, гледам да помагам на майка колкото мога, но наистина е много трудно, баба изобщо не знае какво прави, почти всеки ден опикава всичко, въпреки,  че има памперс, не вижда, не ни познава, като бебе е. Вчера пак беше опикала всичко,  викам на майка то не може така, постоянно пране,  къпане, та й сложих катетър, сега поне няма да опикава всичко

# 100
  • София

Хариомче,погледни Бора Бора,аз не съм ходила,но познати бяга доволни.Басейна е само за хотела,няма пришълци Simple Smile
Ето пресни пресни впечатления от това място. Grinning
Не са мои, но като спомена, се сетих.

# 101
Ти пеи коя Петрова си, че са две 😂 Аз съм при д-р Св. Петрова в Селена и съм много доволна. От години ходя и цялото семейство също, всички са супер доволни.
И аз съм при Светлана Петрова. Grinning Не знаех, че има две Петрови. Аз години наред съм ходила при една АГ,  с която освен, че се имахме и извън отношенията лекар-пациент се славеше и с прекрасна репутация. Е, да де, ама с годините, натрупване на опит, изграждане на име и стабилна частна практика, явно взе да й омръзва от работата буквално. Уморих се да слушам колко е натоварено, напрегнато и неблагодарно положението й, разбираме се едно, после се оказва, че не помни какво сме обсъждали, неглижиране на някои постоянно проблеми и на моменти придържане към очевидно неподходящо лечение. Не че омаловажавам работата й, не е така, работата на всички АГ не е лесна, но в крайна сметка сами са избрали да се посветят на нея и затова в крайна сметка се пренасочих към Петрова, която ползвам веднъж в годината за преглед и изследвания и това е, но някак си не съм успяла да я почувствам като специалист, на който мога да разчитам, че ако ми се наложи за нещо да я потърся по телефоназ ще ми вдигне и ще ме насочи- ела веднага, ще пуснем изследване или нещо от този род.
Сега тя ме следи и не че не съм доволна, напротив, не съм видяла лошо отношение, но има някои уж дребни неща, които ми направиха впечатление и от които не ми стана особено приятно. Освен това виждам как Селена стана най-предпочитаната болница в цяла Южна България, а в същия момент не правят необходимото за разширяване и подобряване на услугите си. Според мен има над какво да работят, но все пак ще трябва и да вложат част от печалбата си, няма как.
Особено в Ковид обстановката преди да се успокоят както сега нещата, аз със съмнение, че съм болна точно от това трябваше парадно да премина през всички коридори пълни с бременни, да чакам пред лабораторията с тях и след това да изчакам огромната опашка, за да платя заедно с тях. Ами да ме прощават от Селена, но това за мен не е нормално. Друг е въпросът, че тестът ми се оказа отрицателен, но къде е гаранцията, че докато аз чакам пред кабинета за преглед през коридора не минават много такива потенциално заразни със симптоми. Не визирам случаите, в които лицата са носители без да предполагат. И въпреки всички минуси, които съм открила, живот и здраве, пак там ще родя, просто защото по-добро от това място за момента не съм открила, което пък говори много за здравната ни система.Та, така, аз съвсем се отплеснах, извинете ме, но и други дами около мен споделят впечатленията ми, така че явно наистина има някаква доза истина в наблюденията ми.
Почти съм сигурна, че съвсем скоро семейният съвет ще гласува да ме изгони, защото явно по думите им съм нетърпима и само мрънкам, ама вече не издържам на разхвърляността на половинката! Обривам се вече от въпроса къде е това, къде онова, ами, аз да не съм бюро справки?! Мине се не мине известно време и се окаже, че съм хвърлила нещо важно, ама то си е заминало, защото е било метнато накъде и не е било подредено където му е мястото, аз откъде мога да знам кое за какво служи и какви намерения е имал спрямо него. Rage Кажете ми аз ли съм единствената в това положение???

# 102
  • София
Споко, не си единствена... Grinning

Това му написах миналата седмица:

# 103
Да, две са, но другата е в друга болница и не я препоръчвам изобщо 😂 На мен ми се наложи да лежа в хирургиите, та оцених Селена като санаториум след тях 😂 Да, имат какво да правят, но да се надяваме, че мислят по въпроса. Аз когато родих баткото там преди 12 години беше само едно крило, после за малката се бяха разширили, дано да не са приключили с иновациите. Мен най ме дразни, че се е напълнил с нашите цветни братя и там, които са с едно чувство, че всички са им длъжни и са страшно нахални, но явно си плащат и няма проблем. И то най-вече вечното им охкане и пъшкане, но гледам да не се дразня.
 За д-р Петрова, аз с миналата бременност имах проблем накрая и тя дори ми звънна да премести часа по-напред извънредно, защото явно го е мислила. Иначе и аз мислех, че нещо все още трябва да се прави и пропуска, но явно че тя реагира когато е нещо важно и сериозно, а не за всяко нещо. Този път съм спокойна с нея, защото видях, че в екстремни ситуации реагира доста адекватно. Прави и операция на сестра ми и пак бяхме доволни много. Та е ок поне за мен.
За настроенията ти не се тревожи. Всички са така според мен, това е породено от подсъзнателната нужда за "гнездене", която всички бременни имат. Искаш всичко да ти е ок, да е подредено и да се чувстваш готова за бебето, нормално е.
Яренце, много ме расмя 😂 Права си напълно 🤣🤣🤣

# 104
  • омъжена
Тук ще има буря и аз си разглеждам снимки. Ще ви покажа колко бях слаба като родих второто. каката като бебеи на изписването.

Общи условия

Активация на акаунт