Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 11

• 46 959
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
Joy Ох, олекна ми, признавам си. Наистина започнах да се притеснявам, че съм станала нетърпимо гадна, пък не усещам нещата чак така. А, в колко ситуации си прехапвам езика, за да не се развикам, както ми идва от вътре, защото почти всички страшно ме дразнят, не е истина, а те пак са недоволни.
Чувала съм за този синдром, при майка я е избило пък на чистене и до ден днешен не я е пуснал. Монк пасти да яде пред нея. Аз с каката нямах такива проблеми, защото работех до последно и учих за държавни изпити, така че въобще не ми остана време за нищо странично, но сега нещата усещам как ескалират. Лошото е, че аз вече започнах и стабилно да забравям, но за конкретния случай днес, в който така ме вбеси, че ми идваше да го удавя, съм напълно убедена, че или сам си е погубил боклуците или въобще не ги е взел изначално. 
Bubamara9, ти си вторият човек, който споделя подобно впечатление за Петрова и за доброто й отреагиране в по-екстремна ситуация, явно не е случайно. Аз имам същото чувство, че сякаш ще изпусна нещо важно, защото й съм се доверила, но си повтарям, че не са в моя полза подобни мисли.
Моята кака се оказа бебе киборг, както пишеше в една статия и грам не спеше. Искаше само да обикалям с количката, докато тя спи, след което при всеки опит да спра за почивка, започваше страшен рев. Имаше тежки колики от самото начало, а след като те отминаха, започнаха да я болят зъбите. До 2 г. ме ползваше за биберон и едва, когато й изби последния зъб към края на втората година, започна да спи по 4-5 часа на нощ без пауза и едва сега на 4 г.  спи по цяла нощ. Аз нон-стоп бях с някой запушен млечен канал, зверски болки и температура , вкъщи се стараех да не изглежда така сякаш е гръмнала бомба и в резултат бях  станала 45 кг., а съм 168 см. а не 1.50 например. Бях като тапициран скелет и плашех родата. Дано този път да имаме малко повече сън.

# 106
Момичета, в голяма дилема съм и разчитам на вашия съвет, за да взема по-лесно решение какво да правя. В Русе има две АГ отделения, едното е в държавната болница, а другото е в частна. В частната раждането струваше 800лв, което беше идеално за мен, защото имам допълнително здравно осигуряване и то щеше да ми покрие този разход. Обаче от началото на миналия месец има и задължителен избор на неонатологичен екип, който струва още 400лв и тях няма как да си възстановя. Та сега започвам сериозно да обмислям дали да не си платя за избор на екип и ВИП стая в държавното родилно, а тези 400лв да използвам за нещо по-полезно. Разликата в двете отделения основно е в отношението на персонала, може би има известна разлика и в битовите условия.
Обаче! Аз си следя бременността при лекар, който работи в частната болница и тук вече става още по-сложно. Сега трябва ли да се местя при друг лекар, за да не съм крайно непозната като пациент ако родя в другото отделние или просто да си запиша един преглед на частно и да се разбера с лекаря какво да парим. Да се бръкна с тези 400лв и да си родя в частната болница... Много съм объркана, тая нощ не съм спала да го мисля

# 107
Извинете,че не е по темата ,някой по назад беше препоръчал при пиене на антибиотик ,освен пробиотик и нещо за вагинални гъбички, имам клотримазол ,но изчаквам утре сигурно ще звънна на АГ.

# 108
  • София
_Snej_, аз винаги винаги винаги бих избрала частната пред държавната. Независимо от цената.
Не защото сме свръх богати, а защото здравето ми, това на децата ми и спокойствието ми просто нямат цена.

# 109
Снеж,подкрепям Яренце,по-добре да доплатиш,ако имаш възможност,но да си в частна,да в държавноте мн хора раждат,ама отношението е друго когато си плащаш ... моя приятелка има големи възможности,но реши,че заради една докторка ще ражда в Тина Киркова (Света София),искаше вип стая плати си випа ама не намериха такава,беше тамън родила и и хвърлиха сух хляб и парченце сирене и чай супер гадно.То зависи и неонатологията,примерно там където се следя ако нядай боже тръгне по рано пращат в Токуда,но пак е частна... и да хубаво е лекарят при който ще раждал да се запознаете по от рано да имаш няколко прегледа да знае историята ти ...

# 110
И аз много бих искала да си спестя тия 2000 лв , които ще дам за да родя в частна болница. Миналото ми раждане излезе 2100лв., защото стоях всичките 5 дни и ми даваха някакви допълнителни лекарства заради млечната треска, която имах. По разписание трябваше да ми излезе само 1800 лв.май, но имаше и някакви прегледи за бебето, които трябвало да се направят пък не били по каса, накрая въобще не ми се занимаваше да питам какво и що, платих си и нямах търпение да се прибера вкъщи.
Снеж, ако имах дилема като твоята бих избрала болницата с добра неонатология и в която ще ме оперира и проследи лекарят, който ме е следил до момента, независимо от разликата в цената.

# 111
Аз бих избрала да си родя при доктора който ми е следил бременността, макар и да ми излезе по-скъпо.
Живот и здраве аз ще раждам в Шейново, което си е държавна болница.Този компромис съм го направила след дълго размишление, само и единствено, защото доктор Вецев работи там и му имам пълно доверие.Не мога да отида в друга болница и да се доверя на друг доктор, само защото е частна.За жалост доста съм ги обиколила , та и с тях многооо кофти случки и примери мога да дам😀
Прочела съм обаче и съм се подготвила да не остана изненадана и разочарована, много добре знам за какви условия става на въпрос и по стаи и като отношение и всичко.Например,ако раждаш секцио стая се заявява от рано и със сигурност ще имаш Вип ако искаш .Ако си естествено, няма как да знаеш предварително и има вероятност да останеш с пръст в устата, като приятелката на Хариом 🤣Храната в Шейново е пълна мизерия по това което са ми казвали.Аз с моя гестационен диабет изобщо не мога да я ям.Ще товаря мъжа със задачата да ми носи подходяща .Но пък неонатологията им е на ниво и това на мен също ми е важно.После ще си подсигуря на детето живот и здраве всички важни прегледи още щом го изпишат от Шейново 😊

# 112
В държавната болница поне в Пловдив се плаща също за избор на екип и може пак да ти се наложи да дадеш тези пари. Другото е, че това което аз съм виждала по приятелки е, че се носят едни хиляди неща, като превръзки, памперси, дори спирт искаха на едната и тн., та дадоха поне още 200/300лв. за консумативи, които тя ми разказа, че са ползвали и за циганките, които нищо не носят естествено. В частната, която раждам вече два пъти, живот и здраве и трети, си носиш само лична козметика. Дрехи, памперси, шише, биберон и тн. за бебето ти дават. Нощници, превръзки, санитарни чаршафи, подплънки за кърмене и какво ли още не за теб също ти дават. Аз си носех неща все едно отивам на почивка, сешоар, кремчетата ми за лице,  гримове, дрехи за мен и бебе за изписване и документи, това е. Та съветът ми е да проучиш много подробно въпроса, щом се колебаеш, да не стане в държавната и по-скъпо да излезе. И тук да се пошегувам, в Русе много евтино бе 😂 При нас в частна болница 800 беше преди 12 г., а от тогава мнооого време 😂 Мисълта ми е, че ако се колебаеш само заради тези 400-претегли плюсове и минуси, първо дали можеш да ги отделиш, ще те затруднят ли много като сума, второ-бикаляне и търсене на нов лекар, висене по кабинети, напрежение и тн. При нашия опит с моята приятелка, тя даде повече от мен, а роди в държавна болница, на мен 1 стотинка повече не ми взеха от обявената тарифа. Те платиха избор на екип, ВИП стая, за да е сама, сума неща занесоха за бебето и нея, мъжа и даде на лекаря пари на ръка и като теглихме чертата-изненада. А не е с добри спомени. И друго много важно е, че лекарят, който те следи е на явсно с цялата бременност, докато друг лекар няма да е така информиран. Та, разпитай си из града за мнения и вземи информирано решение 🍀

# 113
В Тина Киркова ми беше абортът и кракът ми няма да стъпи повече там. Нагледах се на такова отношение, че блудкавата храна ми беше най-малкият проблем.
Аз също ще раждам в Шейново живот и здраве заради д-р Вецев. От частните в София, ако трябваше да избирам, щях да бягам от Щерев - за там също имам много лоши отзиви от познати. Така че невинаги частното е по-добро, но ако лекарят ми беше в частна, изборът щеше да е ясен.

# 114
В държавната болница поне в Пловдив се плаща също за избор на екип и може пак да ти се наложи да дадеш тези пари. Другото е, че това което аз съм виждала по приятелки е, че се носят едни хиляди неща, като превръзки, памперси, дори спирт искаха на едната и тн., та дадоха поне още 200/300лв. за консумативи, които тя ми разказа, че са ползвали и за циганките, които нищо не носят естествено. В частната, която раждам вече два пъти, живот и здраве и трети, си носиш само лична козметика. Дрехи, памперси, шише, биберон и тн. за бебето ти дават. Нощници, превръзки, санитарни чаршафи, подплънки за кърмене и какво ли още не за теб също ти дават. Аз си носех неща все едно отивам на почивка, сешоар, кремчетата ми за лице,  гримове, дрехи за мен и бебе за изписване и документи, това е. Та съветът ми е да проучиш много подробно въпроса, щом се колебаеш, да не стане в държавната и по-скъпо да излезе. И тук да се пошегувам, в Русе много евтино бе 😂 При нас в частна болница 800 беше преди 12 г., а от тогава мнооого време 😂 Мисълта ми е, че ако се колебаеш само заради тези 400-претегли плюсове и минуси, първо дали можеш да ги отделиш, ще те затруднят ли много като сума, второ-бикаляне и търсене на нов лекар, висене по кабинети, напрежение и тн. При нашия опит с моята приятелка, тя даде повече от мен, а роди в държавна болница, на мен 1 стотинка повече не ми взеха от обявената тарифа. Те платиха избор на екип, ВИП стая, за да е сама, сума неща занесоха за бебето и нея, мъжа и даде на лекаря пари на ръка и като теглихме чертата-изненада. А не е с добри спомени. И друго много важно е, че лекарят, който те следи е на явсно с цялата бременност, докато друг лекар няма да е така информиран. Та, разпитай си из града за мнения и вземи информирано решение 🍀

А къде сте раждали?

# 115
Аз също бях твърдо за раждане в частна болница, тъй като ми е ясно положението в държавните, но следящият ме лекар изражда в Шейново. Само поради тази причина се съгласих да е там, тъй като много трудно се доверявам на лекари, а моята е изключително внимателна и винаги се съобразява с мнението и желанията ми.
Надявам се да има свободна ВИП стая, когато му дойде времето, тъй като искам да съм си сама в стаята..

# 116
Имайте предвид, че в някои частни храната е същата мизерия като в държавната. В Селена, когато раждах беше меко казано гадна, през стаята ми минаха две съквартирантки по съдба и двете го потвърдиха, значи не е като аз да съм невъобразим каприз. Но според мен така или иначе изобщо няма да ни бъде до ядене, така че това не е важен критерии за избор според мен. В Селена наистина много малко неща ти трябват.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 18:23 от ina-mina

# 117
А за Селена знаете ли дали тестват за алергия от упойката, която ще се използва?

# 118
  • София
Аз също бях твърдо за раждане в частна болница, тъй като ми е ясно положението в държавните, но следящият ме лекар изражда в Шейново. Само поради тази причина се съгласих да е там, тъй като много трудно се доверявам на лекари, а моята е изключително внимателна и винаги се съобразява с мнението и желанията ми.
Надявам се да има свободна ВИП стая, когато му дойде времето, тъй като искам да съм си сама в стаята..
Аз съм против ВИП стая защото :
Няма с кой да си кажеш 2 приказки
Ако ти е първо дете :трябва да питаш за всичко сестри или санитарка
Самотно ти е.....
Това все 9ак е мое мнение!

# 119
Аз съм против ВИП стая защото :
Няма с кой да си кажеш 2 приказки
Ако ти е първо дете :трябва да питаш за всичко сестри или санитарка
Самотно ти е.....
Това все 9ак е мое мнение!

Има доста несъобразителни хора, които нямат усещане за елементарни неща и не желая да си го причинявам по време на престоя. Wink

Общи условия

Активация на акаунт