Обзавеждане на маломерен двустаен

• 5 864
  • 144
  •   1
Отговори
# 75
Много хубави визуализации!

И аз не бих местила вратата, защото много се стеснява спалнята. Но в дневната бих разположила ТВ-секцията и шкаф-гардероб за връхни дрехи на стената със спалнята, масата след хладилника, за да е близо до кухнята, а дивана-ъглов пред прозореца.

За пералнята в банята - за мен не е вариант, защото банята и така ми се струва малка за мивка, душ и тоалетна.

# 76
Другото което ме притеснява, че и в без това малкото пространство няма да има въздух ако се запълни с мебели.
Подбери колкото може повече от мебелите да са на крачета, създава усещане за повече пространство.
Като това:
Скрит текст:

И да са светли. Tъмни мебели захлупват.

За идеи можеш да потърсиш small studio apartment - там разполагат всичко в помещение колкото хола ти, без спалнята Simple Smile и са фраш с бюджетни икейски мебели (сериите Калакс и Малм да суперпопулярни), така че няма да се охарчваш за поръчкови мебели.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 20:20 от -Narcissa-

# 77
  • София
Tara, поиграх си малко с твоята кухня, ето я, както я искаше - с фурната в колона до хладилника. Скрила съм пералнята в шкаф, до нея е миялната и мивката.
Според мен, се получи добре. Заема точно 3 метра от дългата стена, започвайки от комина, което означава, че има предостатъчно място след нея за холната част. Под готварския плот и под фурната има достатъчно място за съхранение, така че е напълно функционална.

# 78
  • София
Много, много благодаря! Покрива се на сто процента с това което си представях Hands Thumbsup
Сега остава да измисля кухнята на другия апартамент. Другите помещения съм ги наместила. Вратата на банята ще се премести навътре и оставя ниша за пералнята, така че да не я мисля.

# 79
Ако между пералнята и мивката няма котлони, по-добре е мивката да е в средата и в края да е съдомиялната - така ще има удобно място за двете ръце на мивката.

# 80
  • София
А за кухнята на другия апартамент имаш ли някакви по-специфични изисквания? Ей сега ще се позабавлявам да я спретна и нея...
Не мисля, че ще е по-добре миялната да е свряна до колоната, нейната врата иска 80 см при отваряне и ако е там, трябва да се обслужва само от едната страна. Не дай боже да се наложи някакъв ремонт, техникът едва ще я извади. След мивката остават едни 15 см до ръба с котлоните (шкафът е 60, самата мивка е 45 и след шкафа съм добавила още 5).

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 20:00 от MayBach

# 81
  • София
Никакви
Blush
Просто да е удобна и с място за съхранение. Благодаря!!! Само фурната да е в колона.

# 82
На късата страна до комина готварския плот, после миялна, шкаф с ъглова мивка; на дългата страна фурна-колона и хладилник. Но не мога да ги визуализирам хубаво с програмата на икея, защото не намирам там ъглови мивки...
Скрит текст:

Горните шкафове на два реда бих ги направила.

# 83
Много ми харесва кухнята, но имам въпрос- няма ли да е проблем фурната до хладилника? Не знам дали топлината има достъп до вградения хладилник.

# 84
Не вярвам да има проблем, виждала съм го в много дизайнерски апартаменти.

# 85
Не би трябвало. Хладилникът е студен вътре, но навън всъщност излъчва топлина. Колко да го стопли една фурна, с която го дели даже страница от шкаф?

# 86
  • София
Ето какво сътворих за другия апартамент.
Първият вариант е с фурна в колона, вграден хладилник и бар-стойка с плитка витрина към нея, вторият е с нормална фурна и котлони, с по-голям хладилник и с нормална маса. Основната разлика е в положението на мивката и миялната - на мен лично първият вариант повече ми харесва, когато са на другата стена (практически огледално на другия апартамент).

Скрит текст:
Първи вариант:

Втори вариант:

# 87
  • София
Определено първият вариант и на мен повече ми харесва. Благодаря! Само ъгълът не знам дали може да се оползотвори с някакъв механизъм за по лесен достъп. И дали може да се вместят котлони четворка.

# 88
За какво са котлони четворка, само място заемат. Аз и друг път съм писала  - готвя всяка вечер и имам двойка котлони. Единични са случаите, когато съм правила нещо и на двата и то задължително едната тенжера ако е голяма, другата трябва да е малка, защото се доближават и не могат 2 големи съда. Лично според мен не е нужно да се слагат 4 котлона и то за отдаване под наем. Все пак жилищата са доста малки и семейство със сериозно домакинстване едва ли би ги наемало.

Да питам, понеже черпя идеи, това над фурната какво е - микровълнова или? Ние също ще обзавеждаме апартамент за сина ми и събирам идеи. Даже в първия апартамент разположението на кухнята ни е аналогично, съвсем скоро го установих Simple Smile

# 89
  • София
За котлоните не би трябвало да има проблем, има достатъчно място, ама този апартамент не беше ли за сина ти? Мисълта ми е, той сигурно би искал повече място на плота за кафемашина, кана за вода, такива работи, отколкото да седне да готви на 4 котлона. Не знам, аз готвя поне 3 пъти седмично и двоен плот ми е предостатъчен.
Механизми за такива шкафове има най-различни, но са цифра...
https://rosi.bg/mehanizam-s-plavno-pribirane-za-sliap-agal-platn … mm-rosi-4413.html
https://salex.bg/m-m-za-slyap-agal-desen-s-palno-izteg-smart-corner-21929/

Blackcat, да, микровълнова за вграждане е.

Общи условия

Активация на акаунт