Обзавеждане на маломерен двустаен

• 5 857
  • 144
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Това също е вариант, просто ми се вижда много малка, тиган дали влиза се чудя и някаква тава примерно.

# 61
  • София
Пералните с горно отваряне са по-дълги.
За мен не е проблем пералня  (+сушилня, т.е комбинирана) да е в гардероба. Един голям гардероб по цялата дължина на спалнята и пералнята да е вътре. Според мен даже там е по-добре отколкото в кухнята.
Наскоро видях, че вече има слим модел комбинирана. За съжаление нямаше, когато ми трябваше, иначе моята щеше да е точно в гардероба (в този показан по-горе).

Ta-ra, по-добре само колоната до врата, за да може да се оползотвори нишата, която се получава.
Има място за тясна миялна 45 см.
60 см фурна + миялна 45 см + 50 см шкаф мивка+ 40 см шкаф чекмеджета (хладилникът отстрани до врата) .Това е под 2м общо.

# 62
И на мен в спалнята ми е странно да има пералня. Виждала съм такова решение, обаче - не ме кефи, бе, хора.

# 63
  • София
За кухнята съм стигнала до тук.

Веднага в дясно от вратата е колона с вградена фурна 45 см. комбинирана с микровълнова и място за съхранение. След комина е миална и върху нея хладилник, мивка, плот за работа и котлоните. Като минус виждам че от колоните ще пръска. А пералнята или в шкафа, за който се освободи място от местенето на вратата или в спалнята. Друг вариант не виждам. В банята едно че няма място, друго че все пак токът и водата не са приятели.

# 64
Опитай се да изравниш височината на горните шкафове, вградения хладилник и може би вграден абсорбатор ще стои по-завършено.

# 65
все пак токът и водата не са приятели.
Това само за България важи Simple Smile в чужбина успяват някак си да изолират едното от другото.
За котлоните - слага се специално гръбче. Но да, наистина може са пръскат встрани, където вече няма плот. Вариантът е квартирантите да готвят на вътрешните котлони или пък ти да сложиш двойка перпендикулярно на плота, вместо четворка, и да оставиш още малко плот откъм края.

Опитай се да изравниш височината на горните шкафове, вградения хладилник и може би вграден абсорбатор ще стои по-завършено.
+1
В моята квартира е точно така и освен това шкафът на абсорбатора е направен даже с два рафта - има място от двете страни на тръбата, където съм прибрала разни рядко ползвани леки дреболии като сандвич преса и разни чаши от игри и промопакети. Не знам с готови модули ли работиш, но по принцип фирмите предлагат като част от горният ред шкафове един шкаф с малка височина точно за над хладилник - с един такъв също ще стои по-завършено:
Скрит текст:

Също, гледам, че мивката и елементът с котлоните седят някак издадени, а плотът за рязане е по-навътре към стената - изравни и тях.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 21:44 от -Narcissa-

# 66
Извинявам се, ако се е коментирало, но защо не е хладилника на мястото на колоната с фурната, след комина миялна, над нея колона с шкафове, след това мивка, шкаф и фурната да си е под котлоните.. горните шкафове си остават както са.

# 67
Бих сложила на най-скритите места (за вратата и в ъгъла) печката и мивката; до мивката - миялната и пералнята и накрая хладилника. Нещо такова (хладилникът да е по-малък, свободностоящ и микровълновата над него и после шкаф).
Скрит текст:

За повече място горните шкафове бих ги направила на два реда като тези:
Скрит текст:

# 68
  • София
Мисля че е по-удобно фурната да е по-високо, затова са тези галимации. Преди бях с обикновена печка, сега съм с вградена в колона фурна и смятам че така е доста по-удобно. По отношение на шкафове и вградения абсорбатор сте абсолютно прави, просто не знам дали програмата го позволява. Още всъщност не съм я разучила.

# 69
Ето вариант с фурна в колона. Според мен около комина (както го гледам на чертежа) ще се оформи плот и затова не е добре там да са колоните. Може би е възможно да се планира под фурната да е пералнята или миялната.

Скрит текст:

Като правите подредбата, имайте предвид, че миялната е с врата 80 см - необходимо е пространсто пред нея.

Според мен предишното ми предложение е по-функционално - предоставя повече плотове.

# 70
Пералня в спалнята - абсурдно ми звучи. Ако домакинята има навик да я пуска през нощта, това ще пречи и на тези в спалнята, а по принцип се усеща и в съседите и ще си имат неприятности още след първото нощно пране. Според мен всичко може да се нареди в кухнята при добра организация.Нашата фурна е на второ ниво, отдолу е миялнята и ми е по-удобно, особено както имам и дископатия и навеждането не винаги е без болка, като ми е нивото на височината ми е екстра.

# 71
  • София
Ta_ra, и според мен няма никаква нужда пералнята да ходи някъде другаде, а не в кухнята до миялната. Стената е достатъчно дълга, за да се сложат в последователност от комина към прозореца мивка, миялна, пералня, шкаф с чекмеджета и вграден хладилник. Ако пък дизайнът на кухнята е от този тип и по-горният ред на горните шкафове е по-дълбок, ще има и достатъчно място за посуда, което да компенсира малкото долни шкафове. Печката пък ще си иде там, където е предвидена, котлони отгоре, фурна отдолу, и така тръбният път на абсорбатора няма да отнема място в шкафовете.
Ако пък се прави по поръчка, спокойно може страницата на вградения хладилник, завършваща кухненската конфигурация, да е решена с рафтове, които да преминат плавно в тв-шкаф с чекмеджета. При диван от 2,20 м пък ще има достатъчно място и за една витрина до него, в случай, че местата за съхранение ти се виждат малко.
Ето как би изглеждало всичко това, нанесено върху твоя план:

При това положение, няма нужда да се мести и врата на спалнята, има достатъчно място за легло 1,60 с надстройка и гардеробче от едната или от двете страни, плюс ъглов гардероб и тоалетка или плитък скрин при прозорците.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 23:07 от MayBach

# 72
  • София
Благодаря, за визуализациите и новите идеи. Ако се премести вратата на спалнята се отваря място за шкаф за връхни дрехи и обувки, които ако го няма не знам къде могат да се наместят.
Другото което ме притеснява, че и в без това малкото пространство няма да има въздух ако се запълни с мебели. Въобще положението е сърби, боли, драго ми е Joy
 Edit Не съм сигурна само дали пералнята може да не е в съседен на мивката шкаф. И може би преди хладилника да е шкаф колона с фурната.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 23:47 от ta-ra

# 73
  • София
Няма никакъв проблем пералнята да е след миялната, хората дори ги слагат и в колона под фурната. Обаче, местейки вратата на спалнята, автоматично минавате към по-малък диван, хем долепен до врата, хем не по-дълъг от 2 метра, което не е особено комфортно.  Не знам, ако аз наемам жилище, ще ми е важно да си почивам удобно вечер след работа.
Друг вариант е да се обърнат местата на тв шкафа и дивана, което ще позволи нормален диван, но пък ще е до хладилника. Иначе за спалнята няма проблем да се обърне леглото на кривата стена, мястото е достатъчно.

Впрочем, за пералнята има и друг вариант, който ми се струва по-удобен от това да е в спалнята - под мивката в банята. Видима даже имат такива мивки, специално предназначени за тази цел.

# 74
  • София
Дам,май вратата ще си остане на първоначалното място. Наистина по-добре удобен диван. А някакъв линк ако е възможно за подобна мивка, защото не съм виждала, по-точно не съм обръщала внимание. В руските сайтове съм срещала такива решения, но тъй като банята е доста малка стои и проблемът с влагата( може би само в моята глава)Blush

Общи условия

Активация на акаунт