🧟 The Walking Dead Universe: BG-Mamma Loves Zombies - тема 25 🧟

• 35 486
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Да не би Морган да е умрял бре YANA1986?

Оф, аз тамън изгледах първи епизод, а преди това сериала майка.

Алфа беше прекрасна като зомби, много красива Mr. Green

Тия Падре много ме дразнят, дано Морган им види сметката.
Не беше лош първи епизод. На фона на глупостите преди.
Чудя се дали Алиша ще видим? Или е напуснала окончателно. Ще ми се с Мадисън да се съберат.
Тя последно умря или не умря?

# 676
  • sofia
Да не би Морган да е умрял бре YANA1986?

Оф, аз тамън изгледах първи епизод, а преди това сериала майка.

Алфа беше прекрасна като зомби, много красива Mr. Green

Тия Падре много ме дразнят, дано Морган им види сметката.
Не беше лош първи епизод. На фона на глупостите преди.
Чудя се дали Алиша ще видим? Или е напуснала окончателно.
Тя последно умря или не умря.
не не 😃 споко
напусна сериала,това беше последен епизод с него
Замина за Александрия ,да търси Рик

# 677
Е, няма да го намери Joy
Ще видим защо е напуснал.
А Падре победиха ли ги?

# 678
  • sofia
Е, няма да го намери Joy
Ще видим защо е напуснал.
А Падре победиха ли ги?

да 🥳😃

# 679
Еееее, браво на наштеее. Ураааа Hug

Сега чичо Морган да мине и през СРМ Joy

Впрочем то и Грейс се оказа жива. Ама тя не умираше ли преди 8 години.

# 680
  • София
Fear the Walking Dead 8.6
All I See Is Red

https://www.imdb.com/title/tt27458198/

Край на първата част от последния сезон!
Есента ще видим и останалите шест епизода, с което ще се затвори поредната страница от вселената на TWD!
Но какъв финал ще е това? Без децата на с-во Кларк, т.е. без бъдеще. Е, какъв е смисълът тогава? И какво е посланието? Аз не виждам такова.
Също така ще гледаме остатъка и без Морган Джоунс, който спаси реално Фиъра и стана неговата централна и водеща сила заедно с Алиша (даже повече, тъй като самата актриса беше разочарована от нивото на сценария и развитието на собствения си персонаж и беше за дълги периоди не толкова централна фигура).
За Морган ще пиша повече, но още от сега да си кажа болката:
АКО не върнат Алиша (ама не като зомби) то целия сериал и всичките 8 сезона лично за мен ще са пропилени! Никакво наследство, никакво бъдеще. За това ли отделихме 8 години от живота си???
И в случая изобщо не ме вълнува дали Дебнъм Кери иска или не иска да се снима. Тя не е виновна, че некадърните сценаристи и шоурънъри съсипаха този сериал и те лично носят отговорност за това, че тя пожела да си тръгне и да не поглежда назад! Не ме интересува дали ще трябва да и платят $1 млн. за 5 минути или пък ще използват дийп фейк, но без Алиша - няма смисъл от целия сериал. Съжалявам!
Същото важи и за Карл и TWD. Най-голямата грешка в Гимпъл и компания е убийството на Карл, от там и Андрю реши, че ще напуска и всичко отиде по дяволите. И все пак Рик има Джудит (дори и да е на Шейн) и Ар Джей.
А тук във Фиъра няма да имаме нищо!

Така, искам да започна ревюто си с най-хубавото от епизода.
Имаше два такива по-силни момента.
Първо, Морган Джоунс и гроба на Ийстмен (неговия духовен учител) и разбира се финалът със съобщението до Рик Граймс (едно към едно, когато Рик правеше същото за самия Морган). Морган тръгва да търси своя стар приятел и аз направо изкрещях от кеф. 😎
Ето това искаме ние феновете! Един добър стар фенсървис никога не е излишен. Напротив, той е задължителен!!!
Дали обаче ще видим отново Лени Джеймс в тази вселена? Той самия каза, че това е неговия край конкретно за Фиъра. И би се завърнал само ако му предложат нещо силно и заслужаващо да се разкаже. Ами аз се сещам само за една такава ситуация. Да бъде събран отново с Рик. Разбира се това няма да стане веднага, а и там фокусът в началото ще е върху Рик и Мишон. Ще са само 6 епизода и по всичко изглежда, че това ще е лимитиран сериал със само един сезон. Което съм писал и преди, че ще е пагубно. Тук вече според мен Гимпъл няма вина. Може би просто от AMC не могат или не искат да дадат повече пари, защото Андрю и Данай са много скъпи. Дано и самите актьори склонят за по-малко и да го направят заради феновете. Така или иначе аз не виждам кариерата на Линкълн да се развива по някакъв начин. Той завинаги ще си остане Рик Граймс. Така че не мога да разбера защо не иска да снима по-регулярно. Окей, разбирам, семейството му е във Великобритания, но вече сме в нова фаза, новите сериали няма да са по 16 епизода, много по-различно е всичко.
За Деръл шоуто и за Маги и Ниган вече е ясно, че ще имат втори сезони. Голямата питанка е за Рик и Мишон.
Така че към момента аз съм по-скоро скептичен, че ще видим отново Морган Джоунс, но винаги си оставям една вратичка за след години... Защото не може всичко да няма един велик финален кросовър! Все някога това ще се случи. Може би след 5-7 години...
Обичам Морган Джоунс и ще ми липсва. Лени Джеймс беше голям! И мисля, че получи своя добър финал. Преодоля своята психична болест, помири се с миналото, сбогува се с Грейс и Ийстмен, има дъщеря (дори и да не е биологична), има и нова мисия пред себе си. Браво за всичко това което ни показахте!

Другият силен момент беше Финч и как той не искаше Сврака да страда, а помоли за бърза и безболезнена смърт.
Винаги е тъжно когато умира дете. Добре, че поне ни спестиха този момент...
Но в крайна сметка се радвам, че това с радицията като лечение се оказа фейк. Просто стоеше толкова не на място и толкова абсурдно.

И дотук свършва всичко положително от епизода в моите очи.
Останалите неща бяха откровени ла*на. Не мога да повярвам, че една сериозна телевизия ни поднася такъв сценарий и такива безмозъчни диалози. И да добавя наистина трагичната игра на Ким Дикенс. Ако има приз за нан-ужасен актьор в цялата вселена на TWD, то тя е безпорната победителка! 😥
Върнаха я по-спешност, за да покрият липсата на Алиша, но има ли смисъл да обяснявам каква огромна вселена ги разделя двете???

И сега какво, ще върнат и Трой ли? То е ясно вече, ама за мен това е поредното безсилие не тези жалки шоурънъри, които съсипаха сериала. Не казвам, че Трой няма да е добър злодей. Напротив, актьора е топ и би бил супер злодей, дори и само за 6 епизода. Но просто е безумие да е преживял този удар с чука от Мадисън. Та по дяволите той имаше огромна дупка в черепа!!! Това дори и в реалния свят не знам как ще го оправят, какво остава в един постапокалиптичен свят. Абдурд до абсурда!

Дали Трой беше в посткредит сцената? По-скоро не, защото имаше женски ръце и пръсти, а косата беше руса, докато той има тъмна коса. Може би негова приятелка? Но разбира се може и да си е Трой. То логика в този сериал няма така или иначе...
Най-издайническото беше чука, който сложи в чантата. Намек директно към чука с който Мадисън всъщност го уби! Дали не е същото чукче, хахаха.
Най-шокиращото обаче беше, че видяхме терминаторската ръка на Алиша!!! Какво по дяволите значи това? 😮
Първото нещо за което веднага се сещам е, че Алиша сигурно е мъртва и Трой е взел механичната и ръка. Това е и най-логичното, но по дяволите пак ще се повторя. Без жива Алиша всичките тези 8 години ще са пропилени! Осъзнайте се хора!!!

Падре се оказа една огромна дупка от мързелив сценарий. Пълно падение за авторите. Нещо което толкова много се 'билдваше' за да го опропасят само за няколко епизода. Най-безсмислената сюжетна нишка от всички сезони и с най-жалките и трагикомични злодеи от всички сезони. Тук съм категоричен!
Само заради тази арка с Падре, шоурънърите заслужават уволнение, а сезона оценка 1 от 10!
Краят на Сврака дори не ми се коментира. Толкова жалко и абсурдно беше всичко.
А това с наредените хора на Даниел и как малоумния и брат крещеше да натиснат спуска, ама той самия не го настискаше? Нямам думи...
И какви бяха тези безумни диалози и речи на Даниел и Морган, толкова лошо отиграни. И естествено нямаше как и малката Мери Сю, Мо (добре, че се отървахме поне от нея) да не се прояви. Все пак това детенце е най-всезнаещото и мъдрото и каквото каже става закон!
Нищо, че флип-флопна поне 10 пъти...

Тези червени проблясъци на лудостта на Морган бяха много досадни и направо негледаеми! Кой ''гений'' измисли този похват, за да ни покажат 'Чистенето' на Морган?
Особено дразнещо беше и как изпадаше в това състояние и след това виждахме една изцяло променена среда около него. Пълно безумие!
А зомбитата? Изведнъж са много, изведнъж са малко?!
Тотален хаос на всички нива!

Дуайт и Шери, WTF? Пак ли ще се разделят? За 1234 път? От тийзъра за част 2 се вижда, че все още са заедно. Ама чакайте, нека има ненужна и безсмислена драма и тук. Малко е, че умря детето им.
Сигурно ни подготвят за смъртта на двамата или поне на единия от тях. Най-вероятно ще е Шери, защото Дуайт може да се използва занапред.
Аз ги харесвам и двамата и не искам да се разделят, нито да умират. Ако аз лично бях сценарист щях да завърша историята им с това, че Шери казва на Дуайт, че цикъла и е закъснял... И толкоз.

Въпрос с повишена трудност. Как това мъничко Мери Сю довлачи един възрастен тежък мъж в колибата в блатото??? 😌😫

А координатите на Крейн се оказаха едни хартийки оцелели толкова години в бинокъла, сериозно??? И във водата??? Не е истина просто... Не е истина просто... 😳😢

И явно няма да видим отново Сара и Уендел. Както и отчето. Пълна малоумщина. А с децата какво стана? От сезон 5 не сме ги видели! Все пак да поясня, че бе споменато, че са добре и на сигурно място.
Сигурно и за Сара и Уендел ще кажат две приказки на кръст. Дори флашбек не очаквам с тях.

Всичко е на едно ужасно ниско ниво. Аматьорско.
Нещо което тази велика Вселена не заслужава!

Много ми се искаше да дам повече от 7, но явно това е максимума за това шоу на този етап и конкретно за този сезон. А давам 7 само заради Морган и Рик! Като разбира се това не е реална оценка. Реалната оценка е от 4 надолу. Но в imdb дадох 7. Лошо няма. За това сме фенове.
-
7

# 681
  • София
Епизод 2 на Dead City излезе вече. Simple Smile

Тийзър на финалната част 2 на Фиъра (ще излезе есента на 2023)

Тийзър на новото шоу за Деръл Диксън във Франция
ЛОЛ, кой го е вързал така за лодката?! 😮

# 682
Ха, той може и сам да се е вързал.

Изгледах вчера Дед сити втори епизод.

Внимание СПОЙЛЕРИ

Хареса ми повече от първи епизод. Тази Джени акъл има ли да бяга. Такъв готин Хилтоп са си направили.
А Неган, ами видяхме стария Неган, нямаше начин да не го върне. Маги гледаше като изтрещяла. Припомни си явно.
Опасен е мъж ми, ей.
Жалко за бабето. Симпатяга, добричка.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 22:04 от Елора

# 683
  • София
The Walking Dead: Dead City 1.2
Who's There?

https://www.imdb.com/title/tt19861464/

Супер епизод. TWD хардкор!
Чук чук! Кой е тук? Какво ще е времето днес?
Ниган кърти и извозва, а Маги гледа като препарирана, хаха. 😎😉

Между другото искам да похваля Лоран Коан, която доста израсна като актриса и то именно благодарение на TWD, нещо което тя се опита да зареже и да яхне вълната с други проекти, но не и се получиха нещата и се върна там където си тежи на мястото. Доста съм я критикувал в миналото, но в този последен 11-ти сезон на шоуто майка + първите два епизода на този нов сериал я виждам във все по-добра светлина. Новият и аутфит също ми харесва повече.
Джефри няма какво да го обсъждам, той винаги е бил класа! И особено след този втори епизод може да се каже, че той води шоуто и командва парада.
И ако не беше Ниган, Маги да беше вече убита в Манхатън. Тя си е малко като кон с капаци. Иска директно да стигне до Хърватина без да се интересува за реалността около нея.

--> Има спойлери, не четете ако не сте гледали! <--

Разбрахме за предисторията между Ниган и Хърватина.
Логично беше и той да е изцяло нов за Вселената. Т.е. бил е с Ниган преди нашите хора да се сблъскат със спасителите. В момента в който нашите избиха спящите хора на Ниган, Хърватина вече не е бил сред тях. Това е важно инфо. Хърватина му е вършил мръсната работа, но е прекалил с едно малко момиче и е бил наказан. И Хърватина не е бил горен, а прострелян в ухото.

Хърватина е бил учен преди пандемията! Това е важно инфо съобщено от шоурънъра!

Засега имаме три нови общности.
Нов Вавилон (въпросът е новия Хилтоп (бтв: само че след като е бил преместен, то вече не би трябвало да носи това име) дали е част от тази общност?) ; бураците на Хърватина и племето/племената на малко останалите свободни хора в Ню Йорк!

Какво е това 'бураци'? Да не идва от 'браци' ; на хърватски: 'братя'
Ниган беше брутален и трябваше да бъде, защото няма нужната бройка зад себе си, но страхът е много силно чувство. Сега хората на Хърватина ще се боят от него. Може да е всякакъв но има осанка и харизма и лесно увлича тълпата след себе си... Ниган е много опасен съперник за трона на Хърватина! Със сигурност ще има брутален конфликт между двамата.

Жалко за бабката, беше симпатична.

Това устройство което изстрелва кука и издърпва направо дебел къс месо, мускул и орган е брутално.
Както и моторните каски с шипове на бураците.
От племето на Ню Йорк освен баба Естер ми хареса и здравеняка Лутър.

Видяхме и новата локация на Хълма. Но познати герои нямаше. Все нови лица.
Защо по дяволите Маги се е махнала от Александрия/Общността/Стария Хилтоп и къде е Илайджа? Може би просто е заживял щастливо с щерката на Алфа и Маги не е искала да го занимава, кой знае.
Спомена се и за 'Крайбрежито' Което така яко бе орязано в последния сезон на TWD.

Джини обаче къде тръгна да бяга? Аман от тези тийнове. Защо ли имам усещането, че ще се натресе и тя някак си в Ню Йорк и ще бъде хваната от Хърватина. Нищо чудно на по-късен етап Хършъл и Джини да се залюбят. 😀😉 Апропо, малкия Хърши също си показва пубертетските рогца и се тросва нещо на майка си. Ами хормони, какво да правиш...

Шериф Армстронг търсеше брат си Джоел. Не бе потвърдено, но от снимките няма какво друго да е. Явно се е самоубил още в началото на апокалипсиса. А и се видя от материалите върху печките, че е бил хероиново зависим.

Важно ново инфо за Маги. Бои се от височини.
А като стана въпрос за височини във втори пореден епизод имахме екстремен зип лайн. Адмирирам.

В заключение единственото нещо от което не съм никак доволен е, че епизодът бе много кратък. Нямаше дори 40 мин.
-
9.0 / 8.5

# 684
Как така бил учен? Това къде. Нещо съм изпунала. Като разказваше на Маги ли го е казал?

Иначе Лорън играеше и в Свръхестествено. Там беше лошотия и играеше страхотно.
Впрочен не знам дали си го гледал, но това е страхотен сериал. И Джефри играе там.

# 685
  • София
Тц, не съм. Навремето пасувах и аз не знам поради какви причини и така и не го почнах, а те направиха един милион сезони, та едва ли някога ще го започна освен ако не го стартират от първи сезон по някоя телевизия.

Иначе шоурънъра сподели това инфо за Хърватина.

Промото за епизод 3

# 686
15 сезона са.
Има ги по торентите. Все още има сийдъри в замунда. Търси и тегли.

Ама на промото ми се стори че пуберчето на Неган и тя ще цъфне там. Проблеми ще прави.

# 687

Joy

Изгледах втори епизод на Фиъра. Брутален.
Какви неща са са ставали през годините.
Алиша беше ухапана, ама си отразя и ръката. Дали има общо радиацията. Не мисля.
Дяволо, защо Мо да е била ухапана. Във втори епизод не видях такова нещо.
Това с Финч беше брутално. А уж държат на децата. Боже какви нещастни гадове.
Ох, надявам се да си получат заслуженото. Трябва пълно елиминиране, тотално.
А тия зомбита с радиация. Като имаше преди няколко сезона, уж ги избягваха, че и се къпаха след сблъсък. Сега не, смело си ги убиват.
Абе като цяло към момента една идея по-добре е сезона. Е, не съм гледала останалите.

# 688
  • София
Нататък става негледаемо. Само Морган си струва. Ама се радвам, че ти харесва. Дано компенсираш моето нехаресване! Simple Smile
За Мо беше просто временна хипотеза, защото имаше белег и по пътя на логиката на сюжета по който бяха поели. Имаше логика, ама след това тази следа бързо изгоря. Аз също спрях да вярвам в нея, но не съм го написал просто.

п.п. Хехе, ще има да си чакат Деръл и Ниган, уф. 😀

# 689
Абе предишния сезон беше негледаем. Сега поне има някакво напрежение.
Ама съм гледала два епизода, нататък не знам.
Ама се чудя то в миналия Морган не щеше нищо да прави срещу Падре, пък сега смело избяга.

Общи условия

Активация на акаунт