На море в Гърция 2021 - IV

• 45 357
  • 799
  •   1
Отговори
# 75
Дъщеря ми, когато сме в Гърция почти на 90% от времето се изхранва с тяхното кисело мляко. Това в керамичните купички е превъзходно, а сега пък си ги ползвам за печене на вкуснотийки.

# 76
  • София
Дайте препоръка за настаняване в района на Флогита.

# 77
  • Sofia
Идвате директно без резервация. Има един господин с офис точно в центъра. Казва се Апостолис и дава квартири под наем. Юни месец бяха по 25 евро на ден за едностаен апартамент. Предполагам сега ще са по 35. Запознах се с едни българи, които от 5 години идват по този начин и той ги настанява и са много доволни.

# 78
Ние миналата година бяхме в CALLISTA View, много ни хареса, ново и чисто и близо до морето. Има си всичко необходимо, в кухнята има всичко, аз готвех за децата които бяха на 1 г. В края на селото е и ходехме с колата до централната част за вечеря или обяд, в близост има едно заведение, може би и повече, но просто бяха затворени 2020. Има бийч бар на плажа също. Плажа е голям и широк супер е. Просто ние сме с две малки деца и ни беше по-удобно с колата да ходим за вечеря и разходка. Иначе миналата година малко заведения работеха в самото село и само от две таверни сме яли.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 00:22 от Svetla_24

# 79
И другото, което много ми липсва, е киселото мляко. Бебето е свикнало да яде за следобедна закуска, а този йогурт хич не му хареса.
Много хубаво кисело мляко е това, което е в керамични съдове, но трябва да внимавате да е краве  - γιαούρτι αγελάδας, защото има и овче. Изглежда така:

Миленка,  защо да внимават? Овчето е отлично.

# 80
Здравейте, съдейки по коментарите тук, ми се струва, че всички правите тестове на връщане, за да се освободите от карантина. Не важи ли още, че представилите дигитален сертификат (за ваксина или преболедуване) се освобождават автоматично без тест? Благодаря Simple Smile)
Ваксинираните не подлежат на карантина, предполагам и преболедувалите.
Връщайки се в Бг показахме сертификатите и ни пожелаха лек път.

# 81
  • SF
Ако сте ваксинирани, няма карантина.
Какво е положението със заведения - ресторанти, барове, за неваксинирани?

# 82
Момичета, благодаря ви HugFlowers Hibiscus

# 83
  • София
И другото, което много ми липсва, е киселото мляко. Бебето е свикнало да яде за следобедна закуска, а този йогурт хич не му хареса.
Много хубаво кисело мляко е това, което е в керамични съдове, но трябва да внимавате да е краве  - γιαούρτι αγελάδας, защото има и овче. Изглежда така:

Миленка,  защо да внимават? Овчето е отлично.
Така е, съгласна съм. Аз ям предимно овче. Просто ми се струва, че не е подходящо за бебе.

# 84
  • софия
Ако сте ваксинирани, няма карантина.
Какво е положението със заведения - ресторанти, барове, за неваксинирани?
Както обичайно. По тв е много шум, на място - нормално. Никой не търси документи, но не съм видяла някой да иска да седи на затворено (вътре). Почти всички от персонала носят маските като лигавници. На плажа има дори и без.
Собствениците на местата за спане имат някакви протоколи. Трябва изрично да питат искаш ли почистване, ново бельо и влизат само, когато те няма.
Това е за Йонийско крайбрежие.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 07:23 от zvаnchе

# 85
  • SF
Потвърждавам. Върнах се от Левкада преди 5 дни. По нищо не се разбира, че има някаква пандемия. Границата се мина за минутка. На връщане беше в неделя. След границата, вече в България, започна голямото чакане и задръстване. За съжаление имаше катастрофа.
След като се върнахме, започнаха "да въвеждат промените". Затова се интересувам, защото ми предстои отново пътуване с неваксинирани възрастни.

# 86
  • Пловдив
Днес ходихме на плажа на Афитос, Касандра. Пълна загуба на време си беше след Сани Simple Smile. Морето е със скали и камъни още на плиткито. Имаше и таралежи. Не е оферта особено с малки деца. На нас лично не ни допаднаха тесните улички и наблъсканите сгради. Имаше много паркирани коли и предполагам вечер е блъсканица.
Здравей, ще ходим в Сивири в началото на септември и бихме искали да видим и плажа на Сани. Моля да ми кажаш коя част на плажа може да се посещава от външни Simple Smile и къде може да се остави колата? Ще се радвам и на още информация за Касандра. Благодаря и приятна почивка Simple Smile

# 87
  • SF
Има паркинг и няма проблем за колата. На самия плаж, обаче, не съм сигурна, че има опция за чадър. Последния път имаше хостеси, които ви посочват местата за настаняване на сянка.

# 88
  • Sofia
Днес ходихме на плажа на Афитос, Касандра. Пълна загуба на време си беше след Сани Simple Smile. Морето е със скали и камъни още на плиткито. Имаше и таралежи. Не е оферта особено с малки деца. На нас лично не ни допаднаха тесните улички и наблъсканите сгради. Имаше много паркирани коли и предполагам вечер е блъсканица.
Здравей, ще ходим в Сивири в началото на септември и бихме искали да видим и плажа на Сани. Моля да ми кажаш коя част на плажа може да се посещава от външни Simple Smile и къде може да се остави колата? Ще се радвам и на още информация за Касандра. Благодаря и приятна почивка Simple Smile

Когато идвате от магистралата посока Сани, се стига до кръстовище на което завивате вдясно. Продължавате направо и хващате първия разклон вдясно. Там има свободен паркинг. Спирате и над него има чакълен път, който ви отвежда до плажа. Чадърите са само за гости на хотела, но веднага след тях е напълно свободна зона.
За мен лично на Касандра само Сани е отличен плаж. Всички други са компромис - тясна плажна ивица, камъни в морето, мръсно и пренаселено.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 12:23 от Teddy me4eto

# 89
Таверна Зои която хвалите в Сфакия ли се намира?Защото линка който е дала потребителка е Virgin Mary и не е в Сфакия а  в Родакино.Искаме да посетим,но не знам какво да задам на навигацията.Ако може упътване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт