На море в Гърция 2021 - IV

• 45 486
  • 799
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Да не би от Рамус да ги качват вече в his.bg?
Да, качват ги. Затова се учудих, че ми казаха да си взема резултата след два часа
Приятели вчера казаха, че можело само телефона на покажеш

# 106
  • на острова на мечтите
BettyBoop, да разбирам ли, че ако пътуваме за Гърция трябва да имаме резултат от ковид тест, при положение, че имаме европейски зелени карти. Т.е. сложена втора доза ваксина!? Ще пътуваме през Август от Италия за България. През Гърция минаваме транзитно от Игуменица. Четох им изискванията на бордовите карти за ферибота и нещо не съм много сигурна дали правилно съм разбрала. Искат да се направи 24 часа преди влизане регистрация в гръцкият сайт за проследяване( дано го превеждам правилно) и това ми е ясно, но дали освен евро карти, ще трябва ли и тест. Голяма бъркотия.

# 107
Не, ако имате ваксинация, завършена преди 14 и повече дни, не ви трябва тест! Документът за влизане в Гърция се попълва от всички, има го на 1-ва стр.

# 108
  • на острова на мечтите
Не, ако имате ваксинация, завършена преди 14 и повече дни, не ви трябва тест! Документът за влизане в Гърция се попълва от всички, има го на 1-ва стр.
Уф, голяма съм паника аз. Благодаря Hug
Отпечатах картите, свалих ги и на телефона, и в Dreams... Maлко като оная баба от вица:... Баба си има и карта Joy ( "възрастна жена в градския транспорт си дупчи билетчето от едната страна( такса от 3стотинки). След малко става и го дупче и от другата страна ( бяха двойни преди мнооооогооо време за отиване и връщане). Учуден момък я пита защо? Ами ако изгубя едното билетче... Ама, ако изгубите едното билетче сте изгубили всъщност двете!? Да а а, ама баба си има и карта Joy) . Та и аз така!
Благодаря за отзивчивостта Heart

# 109
Здравейте дами , имам питане относно тол-таксата за магистралата как и къде се заплаща понеже мислим да минем през Маказа?
Толл таксата не е еднократна.Гърция има доста магистрали-и частни и държавни. Щом ще минавате през Маказа предполагам питате за А2- Егнатия-Одос. Зависи до къде ще пътувате, но през определени участъци на магистралата има толл пунктове, където заплащате определена такса, за да продължите нататък. Таксите са различни според дължината на участъка. Ще ви дам пример-пътувахме в четвъртък /през Маказа/ по А2 от Комотини до малко след Аспровалта, където излезнахме. В този участък има 3 пункта с цени съответно 1,9Е, 2,4Е и 0,9Е. На първа страница има линкове към информация за магистралите в Гърция, където можете да се запознаете по-подробно. Сайтовете са на гръцки, но с Гугъл-преводач става.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 17:01 от SPSt

# 110
  • СОФИЯ
Някой да е попадал на добри оферти за септември със самолет? Много искам да заведа майка ми на Гърция, никога не е ходила, и двамата сме ваксинирани, но ще имам възможност за отпуск след 11 септември. Не искам да й причинявам автобус, не знам дали ще издържи особено с дълго чакане на границата. Опитах да се разровя, но не откривам нищо подходящо. Просто искам да има хубав плаж, защото и двамата отиваме заради морето и плуването.
Ако търсите организирано, Бохемия имат добри оферти със самолет след средата на септември.

# 111
  • софия
В Рамус имат пакети антигенни тестове. Правят се в лабораторията на Бузлуджа и (вероятно) в централната. Готови са за час.
Но трябва ли да отидеш за резултата на хартиен носител или онлайн сертификата с баркод е достатъчен?
Ние взехме хартия. Друг е въпросът, че на границата дори не ни попитаха какво имаме.

# 112
явно никой от темата няма да ходи на Миконос.., никой не споменава планираните глупости за там...Scream

# 113
  • София
явно никой от темата няма да ходи на Миконос.., никой не споменава планираните глупости за там...Scream

Кое точно са глупости?

# 114
Плащането с дебитна карта из островите на Гърция възможно ли е навсякъде?
Отдавна не сме ходили и тази година ще посетим о.Крит, някой ако знае да ми отговори ще съм благодарна.

# 115
  • софия
Едва ли някой може да гарантира, че навсякъде може да се плаща с карта. Дори по-скоро навсякъде не може. Има места, на които може и места, на които не може. И няма значение дали си на остров или на континента.

# 116
За сувенири и дребни неща от магазини ще плащам кеш, но имах предвид за заведения за хранене и барове? Едва ли на туристическо място не може да се плаща с карта...

# 117
За сувенири и дребни неща от магазини ще плащам кеш, но имах предвид за заведения за хранене и барове? Едва ли на туристическо място не може да се плаща с карта...
Все още картовите плащания не са толкова разпространени, колкото в България (за сравнения със Западна Европа и САЩ да не говорим). По туристическите места - обикновено може. По селата - с малки изключения не може.

# 118
Здравейте,
Изпратих вчера попълнен PLF, но днес забелязах една грешка и преди малко го редактирах и изпратих отново. Притеснява ме дали ще получа код след 00.00 ч., тъй като трябва да тръгнем тази нощ.

# 119
Здравейте,
Изпратих вчера попълнен PLF, но днес забелязах една грешка и преди малко го редактирах и изпратих отново. Притеснява ме дали ще получа код след 00.00 ч., тъй като трябва да тръгнем тази нощ.

Спокойно, ще го получиш с напарвената от теб редакция.

Общи условия

Активация на акаунт