На море в Гърция 2021 - IV

• 45 504
  • 799
  •   1
Отговори
# 120
  • Вила Великула
Здравейте, пътуваме за Гърция след 4 дни. Наясно съм с документите, които трябва да представим, единствено се чудя за следното: пътуваме 4 възрастни и дете на 5 години - Аз, мъжът ми, сестра ми с мъжа си и внучката. Чета, че могат да пътуват шофьор и трима възрастни в една кола, така ли е, дали ще е проблем това. И ако може да пътуваме с една кола един  PLF документ ли правим, т.е титуляр да е шофьора и останалите трима възрастни и детето да се добавят към него. Миналата година писахме за всеки поотделно.
За маските ми е ясно, че в колата трябва да сме с тях, но и за детето ли важи това?
Ще съм много благодарна, ако някой е наясно и сподели.

# 121
За плащането с карта в Крит- навсякъде имаше такава възможност. Единствено в един малък крайпътен плод и зеленчук платих в брой, но там дори не съм питала дали може с карта. Това беше изненада и за мен, защото си върнахме всичките пари, който носехме.

# 122
явно никой от темата няма да ходи на Миконос.., никой не споменава планираните глупости за там...Scream

Кое точно са глупости?

24-часова забрана за музика не са ли глупости...

# 123
“Най-скъпият и най-популярен гръцки остров Миконос замлъкна. Под пълна забрана е музиката в заведенията, вечерният час от 1 часа след полунощ опразни улиците. Туристите масово напускат острова, спряха и резервациите, заведенията са почти празни, съобщават работещите в туристическия сектор на острова.” https://nova.bg/news/view/2021/07/18/334023/туристи-на-остров-миконос-масово-напускат-заради-полицейския-час/

# 124
а, да..., забравих да спомена и следенето с дронове..., някой ако не е гледал сериала Колония, сега е времето да го направи, че да свиква..

или пък не...

# 125
Тъкмо ми дойде PLF-а и гледам, че освен титуляра, са изписани само до 4 члена на семейството, а аз въведох 5. Проблем ли е, че последният не фигурира?

# 126
Здравейте. Някой знае ли дали откритите пазари вопределени дни ги има. И ощ е един може би глупав въпрос,но да съм сигурна. Та..ще пътувам с мъжа ми(с който нямаме брак,с различни фамилии сме и по лична карта на различни адреси), в колата трябва да сме с маски,ако не греша...

# 127
  • София
Здравейте, планираме пътуване през август. Ние сме напълно ваксинирани, но децата са над 12 г и не са. Тях ще ги тестваме преди тръгване, но какво препоръчвате на връщане  - тест там или след границата тук (през Кулата)?
Има ли центрове за тестване на Халкидики (Ситония)?
Аз предпочитам тук, за да сме си у дома, ако вземат да дадат положителен резултат. Имате ли скорошен опит колко бързо вдигат карантината от РЗИ Благоевград и как точно става това? След априлската ваканция детето на приятели приятели пропусна цяла седмица училище, защото от РЗИ Благоевград бяха супер мудни и даже не си вдигаха телефона. Тогава с влизане в неделя и негативен тест същия ден, пратен им веднага, те благоволиха да я вдигнат чак в петък.

# 128
  • София
Вчера на влизане през Кулата проверката беше сериозна и от двете страни. Явно са затегнали нещата.

Относно плащането с карта - почти навсякъде може да се плаща с карта, но въпреки това е добре да се носят и пари в брой.

# 129
Здравейте! Има ли някой скорошни отзиви от Закинтос, натоварено ли е много с туристи, спазват ли се ограниченията?

# 130
  • Sofia
Здравейте, планираме пътуване през август. Ние сме напълно ваксинирани, но децата са над 12 г и не са. Тях ще ги тестваме преди тръгване, но какво препоръчвате на връщане  - тест там или след границата тук (през Кулата)?
Аз предпочитам тук, за да сме си у дома, ако вземат да дадат положителен резултат. Имате ли скорошен опит колко бързо вдигат карантината от РЗИ Благоевград и как точно става това? След априлската ваканция детето на приятели приятели пропусна цяла седмица училище, защото от РЗИ Благоевград бяха супер мудни и даже не си вдигаха телефона. Тогава с влизане в неделя и негативен тест същия ден, пратен им веднага, те благоволиха да я вдигнат чак в петък.
Вчера в рамус една жена беше за тест след връщане от Гърция. Казаха и, че няма нужда ва идва за резултата - ако е отрицателен, автоматично се вдига карантината. Ако е положителен - ясно.

# 131

Привет. Лаборатории на Халкидики има в Никити, и в Неа Каликратия в която се бравят бързи тестове

# 132
  • Sofia
Току що минахме границата. За пет минути има няма, не са ни искали резултат от лабораторията с подпис и печат, а само разпечатан

# 133
Здравейте, Моля, ако някой има актуална информация от хора които са там в момента да сподели свободен ли е достъпа без ваксинационен паспорт до хранителни и други магазини - мол наприемр, те също се водят затворени помещения?  И също на плажовете, мой близък сподели че на места на Халкидики те разпределят къде да седнеш - с ваксина на една страна, без на друга и така може едно семейство да се окаже седнало на един плаж, но разделени...Благодаря предварително

# 134
  • София
Здравейте, Моля, ако някой има актуална информация от хора които са там в момента да сподели свободен ли е достъпа без ваксинационен паспорт до хранителни и други магазини - мол наприемр, те също се водят затворени помещения?  И също на плажовете, мой близък сподели че на места на Халкидики те разпределят къде да седнеш - с ваксина на една страна, без на друга и така може едно семейство да се окаже седнало на един плаж, но разделени...Благодаря предварително

За плажовете няма такова нещо. За ваксинирани и неваксинирани важи за закрити помещения, а не за плажовете. За моловете би трябвало да е така, не сме ходили в мол.

Общи условия

Активация на акаунт