На море в Гърция 2021 - IV

• 45 545
  • 799
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Може ли да ми кажете, при преминаване на границата трябва ли да бъдем с маски в колата?

# 151
Малко двусмислено е. На пресконференцията Кунчев говори така, все едно Гърция влиза в заповедта на МЗ от петък за червените зони. Засега там са вписани Испания, Великобритания, Кипър (и други извън Европа), Гърция не, но той си вярваше много и нищо чудно и да променят текста на заповедта. Чакаме обаче, засега нищо черно на бяло.

# 152
Yovanka, Agios Georgios Pagon

# 153
  • София
Кунчев каза, че има предвид Кипър и че Гърция още не е пламнала цялата, но явно върви по пътя. Който иска да почива след като и тя влезе в червената зона, ще трябва да плаща PCR-и. Много непоследователна политика от МЗ. Кунчев каза - нали не ви забраняваме, а цената на теста не била толкова висока - в Англия били по 150 паунда. А за едно 4-членно семейство, си е стабилна сума... Сутринта слушах проф. Ива Христова - каза: "ваксинираните и преболедувалите трябва да са спокойни, защото дори да има повторно боледуване то е безкрайно рядко и леко". А според Кунчев ваксинираните са еднакво опасни като преносители, заедно с бебетата и преболедувалите. Ужас просто. Май това лято ще се окаже по-тегаво и от предното. На късметлиите, които вече почиваха, честито!

# 154
За мен поведението на Кунчев в момента направо саботира ваксинацията в България, накъде е цъфнала и вързала.

# 155
  • София
Момичета, моля за QR код за регистрация в Гърция.
Благодаря Ви много!

# 156
  • София
Абсолютно! Мислех, че това е позиция на антиваксъра Кацаров. Честно, изненадана съм. Май ни чака тежка есен и зима.

# 157
Благодаря Ви много!
стр.1

# 158
  • София
Благодаря Ви много!
На първа страница е линка за регистрация.

Кунчев какви ги плещи? Жална ни майка наесен с тия хора.
Много е далече Гърция от 500/100 хиляди, за да влезе в червения списък, дано да удържат фронта.

# 159
Благодаря Ви много!

Поне един ден преди влизане в страната трябва да се попълни PLF на адрес https://travel.gov.gr/#/. След 0:00 часа в деня на пътуване се получава QR код, който се представя на границата заедно с останалите документи.
Пътуващите в една кола, независимо дали са едно семейство или не, попълват един PLF! При пътуващите със самолет е препоръчително да има отделен за всеки, с изключение на децата (те се записват към възрастен), макар че има минали безпроблемно и със семеен PLF.

# 160
  • София
Аз планирам в петък пак да тръгвам, ако променят заповедта, ще страдам много.
И за август имам план да отидем поне 2 пъти. За есента плановете са по-сериозни.
Дано не се осуетят като миналата година.

# 161
  • София
Много е далече Гърция от 500/100 хиляди, за да влезе в червения списък, дано да удържат фронта.
За съжаление имат вратичка. Т.2.3.3. от заповедта гласи:  "ако в съответната държава се разпространява вариант на SARS-CoV-2, будещ „безпокойство“, вземайки под внимание обемите на секвениране и равнището им на предаване."
Явно за Испания са го приложили, тъй като 14-дневната заболяемост е 377 на 100 000.

От петък се чудя защо безпокойство е в кавички Thinking.

# 162
Ние сме в Неа Перамос и наистина има вълни и е мътно, логично - има и доста вятър. Предишните два дни беше по-спокойно, но днес на мен влизането ми беше доста неприятно заради мястото, на което се разбиват вълните. Иначе като влезеш е ок горе долу и водата е много топла.
Може ли някой да каже с влизането в България какво е положението? Чета последните страници, че се чака много за вдигане на карантината, а аз денят, след като се приберем трябва да изляза....

# 163
  • София
fairytale, можеш да направиш тест в Неа Перамос. 20 евро струва, дават документ за резултата веднага (след около 10 минути). Синът ми мина границата с него, провериха го от РЗИ и не го поставиха под карантина.

# 164
За мен поведението на Кунчев в момента направо саботира ваксинацията в България, накъде е цъфнала и вързала.
Това нещо много специалисти го казват отдавна, а тази "фурнаджийска лопата" се измята както му е угодно. Не разбирам той като какъв се изказва за зоните, като министърът издава заповедите. А и Гърция е много далеч от заболеваемостта за "червена" зона. Не се плашете, пътувайте-всички таверни и гироси работят и плажовете са чудесни. За съжаление на нас ни остават само още 3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт