На море в Гърция 2021 - IV

• 45 460
  • 799
  •   1
Отговори
# 600
Излезна вчера поредната безумна заповед на МЗ за влизане в БГ от страни в червена зона (Гърция за момента е в оранжева зона, но трябва да се следи положението).  С промените, на практика може да се влиза в БГ от страна в червена зона, само със сертификат за ваксина +негативен PCR или 10 дни карантина ( всички останали опции, като само негативен PCR и т.н., не са възможни за избягване на карантина), като деца до 12 год влизат свободно.
Отново казвам, че Гърция към момента е в оранжева зона, не е в червена зона , но трябва да си имаме едно наум.

https://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/zapovedi-pravi … itsi-instruktsii/

# 601
  • Варна
това ли е - http://www.ionionpelagos.com/en/content/109   ?
май има по 1-2 курса на ден само
цените какви са спрямо https://westferry.gr/ ?

първия сайт е за ферито до Сами , втория до Фискарадо - 2 фериботни компании са - westferry и ionionpelagos .И за двете резервира места гръцката ТА Симба . Малко на ден са , но има и връзки с материка и Закинтос.

# 602
  • Бургас
Здравейте!
След като едните ни приятели се отказаха от почивката в Гърция, съответно пропада ходенето ни до Корфу. Изобщо не ми се обяснява колко съм ядосана.
Ходили сме 5- пъти на Тасос, като последния път беше 2016 г. Имам нужда от съвет дали да изберем Тасос или Халкидики. Разбрах, че на Никити било пренаселено.
Много моля опитните пътешественици да ми помогнат:grinn:

# 603
  • Sofia
Здравейте!
След като едните ни приятели се отказаха от почивката в Гърция, съответно пропада ходенето ни до Корфу. Изобщо не ми се обяснява колко съм ядосана.
Ходили сме 5- пъти на Тасос, като последния път беше 2016 г. Имам нужда от съвет дали да изберем Тасос или Халкидики. Разбрах, че на Никити било пренаселено.
На Тасос също има доста хора, но доколкото разбрах, на континента през уикенда става гъчканица, защото гърците си ходят на плаж, което на островът не може да се усети. Броят хора си беше константа всички дни, които бяхме там. Така че аз бих избрала Тасос

# 604
Скрит текст:
Моля дайте линка към на сайта на  гръцкото министерство където обнародват промените.
Имаше някъде в миналата тема, но не ми се търси. И до мен достигат известна доза глупости, но тъй като са от раздела “ една приятелка каза” дори не си заслужава да ги споделям. Моля за въпросния линк, и на нас ни предстои да пътуваме след седмица. Става дума за вътрешните рестрикции, не за правилата за влизане.

Аз чета тук  https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/greece. Има и вътрешните мерки. Актуализират ги своевременно!

# 605
През септември ни предстои ходене и престой в Атина, след това ни се иска да останем малко на почивка в района. Тъй като не ни е познат, бихте ли препоръчали тихи, спокойни, вкусни и китни места в радиус 100-тина километра от Атина. Благодаря!

# 606
Здравейте!
А защо трябва да се отказвате от Корфу? От моя опит почивки в чужбина без приятели са доста по-приятни.

# 607
  • SF
Здравейте!

Ако се чудите между Тасос и Халкидики, аз бих избрала Халкидики. Атмосферата, цените, храната са доста сходни, почти неразличими в полза на едното или на другото, но поне няма да се съобразявам с ферибот, изисквания за остров, евентуална стачка на гръцките работници...
И двете места са пренаселени и са предпочитана дестинация за българи, сърби и румънци. Според мене е все тая откъм изкарване на няколко дни. И на двете места ще получите гръцко море, плажове, фрапета, таверни...

# 608
И въпреки че много се изписа за влизането и тестовете, отрицателният антигенен от лабораторията на официална бланка ли го дават? Сега до 12 август нали трябва да влезе в сила цифровото. Но дотогава приемат антигенен на хартия. Него от лабораторията ли го взимате?
PS. Може би чатнах, качват ги в His, затова в предишните страници имаше въпроси за код HPH, който го дава лабораторията. Моля някой, който и минавал границата с антигенен скоро да сподели. Благодаря

Антигенният става до един час. Но трябва да проверите в кои лаборатории можете да вземете резултата на място. В някои лаборатории вземат проба, но го изпращат в централата и това е свързано със забавяне, става почти като PCR. Ние правихме в Геника, взехме на бланка резултатът от самото изследване, с печат и касова бележка.
Необходимо е да носите документите, с които ще пътувате, защото те се вписват. В Геника се прави предварителна регистрация, което пести доста време, защото цялата информация се взема от там и става доста бързо. Може би и в другите лаборатории е така.

Можете да разпечатите европейския цифров сертификат. Аз таканаправих и на границата показах и подадох разпечатките на този сертификат. Двуезичен е и това е, което гледат на границата. Може и на телефон да ги покажете, но ако имате възможност, разпечатайте ги. Самият резултат от теста дори не го показах и не го потърсиха. Погледнаха сертификатите и ги върнаха. Няколко секунди. Предполагам, че и от Рамус може като влезете в системата да изтеглите самия европейски сертификат. След това ги проверих в his.bg - валидни.

# 609
Излезна вчера поредната безумна заповед на МЗ за влизане в БГ от страни в червена зона
Точно тази заповед хич не е безумна. Напълно нормално е хора, идващи от страни с висока заболеваемост, да бъдат карантинирани.

# 610
  • гр.Видин
Как да не е безумна? Ваксината не пази нито теб от заразяване, нито околните да бъдат заразени от ваксиниран.

# 611
  • Бургас
Здравейте!
А защо трябва да се отказвате от Корфу? От моя опит почивки в чужбина без приятели са доста по-приятни.

Имахме запазени нощувки и другаде, съобразени с възможността за отпуска на другарите ни. Абе, обърка се всичко. Като се има предвид, че анулирахме и Испания, много ми е кофти.
Благодаря на всички за съветите! Клоним към Тасос, не сме ходили от много години и се надявам да се насладим на почивката си!

# 612
Здравейте!
Причината, поради която целенасочено избягвам Тасос, е нашествието на румънци. На Халкидики има много приятни места. Уранополис - с Магарешкия остров; плажовете по Ситониа. Има и диви малки плажчета и по Атон. Касандра не ми е на сърце - там пък е нашествие на сърбите.

# 613
  • София
Здравейте!

Ако се чудите между Тасос и Халкидики, аз бих избрала Халкидики. Атмосферата, цените, храната са доста сходни, почти неразличими в полза на едното или на другото, но поне няма да се съобразявам с ферибот, изисквания за остров, евентуална стачка на гръцките работници...
И двете места са пренаселени и са предпочитана дестинация за българи, сърби и румънци. Според мене е все тая откъм изкарване на няколко дни. И на двете места ще получите гръцко море, плажове, фрапета, таверни...

Фериботите от и за Тасос НЕ стачкуват.

# 614
Кой е най-близкия до Волос хубав плаж?

Общи условия

Активация на акаунт