ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 107

• 57 550
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Разбирам обясненията с рестрикцията на калориите и влизане на организма в режим съхранение, но все пак, струва ми се, че има момент, в който, организмът излиза от този режим при системни ниски нива на калориу. Няма как да е възможно поддържане на високи килограми при постоянни ниски калории.

# 181
Нестле, права си че може би трябва да пробвам с нещо друго. Но в същото време ме е страх че като вдигна калории те и кантара ще се качи нагоре.
Няма какво вредно да орежа защото не ям нищо такова.
Да наистина ядох няколко пъти паржена храна, но пък по 100гр, което не е някакво безумно количество.
Втория път даже изкарах половин нощ в тоалетната и всичко замина, защото организма е отвикнал от такава храна.

# 182
Съжалявам, но единственото решение е....намаляване още на.....калориите.
Монтиняк много хубава схема и обяснение има, но ме мързи да го търся. Тялото минава на режим "оцеляване".
И за това има хора, които ядат като врабче и са дебели. Имам късмет, че видях това при близки хора и търсих\проучвах/разбрах за себе си.
Всеки да си търси печелившата стратегия, но тази с намаляване на т.нар. калории не е моята.
Успех на всички.

# 183
Essentiall, не е нужно чак толкова да се вдигат калориите. Трябва да е нещо ново и по схема. Даже яйчения фаст го дават за разбутване на организма, ако ти понася.
Тялото е сложна машина, с куп процеси, и не е само до калории. Затова и не се получава постоянно отслабване.
Не съм никакъв капацитет, но с годините съм чела много за отслабването. Сваляла съм много, наистина много Grinning
За съжаление, често ми се случва да въртя кг + - .

# 184
Не е до вредно или до полезно като става въпрос за калориите. Има вредни неща с нула калории, като разни напитки.
На мен ми звучи нереалистично това, което казва Essentiall, според мен някъде бърка. Толкова килограми не се поддържат от толкова малко калории. Споменавала си че имаш проблеми с метаболизма, според мен посети още някой друг доктор или диетолог, защото това не е нормално.
Аз съм в килограми близки до твоите и ям много повече калории за да съм в дефицит, да, тренирам от 1 година активно, натрупала съм някой друг мускул, ама не е чак толкова много за да прави такава разлика.
Иначе започнах да си ги броя по стария метод с писане в тетрадка, че с тези приложения нещо не ми излизаха сметките. Например слагах 1 чаша овесени ядки, гледам 150 калории, доволна си хапвам, после нещо реших да се загледам, ами то ставало въпрос за сготвени, а аз ги меря сурови. Суровите са двойно повече калории.
Та 3-4 ей такива грешки и хоп няма дефицит.
Познавам хора, които не смятат зеленчуците или пък зехтина в салата или дресинга.

# 185
Essentiall, не е нужно чак толкова да се вдигат калориите. Трябва да е нещо ново и по схема. Даже яйчения фаст го дават за разбутване на организма, ако ти понася.
Тялото е сложна машина, с куп процеси, и не е само до калории. Затова и не се получава постоянно отслабване.
Един лайк не стига, затова го и цитирам.

Винаги на първо място съм защитавала теорията за дефицита, така че, разбира се, не оспорвам мнението на Glossycherry, но математиката в този контекст не е точна наука, както казва Nestle93.
Essential е с ИР, така че няма да казвам мен какво ме изкарва от плата, но един период на по-високи калории или зиг-заг на калориите си струва да се опита. Знам, че те е страх да ги вдигнеш, за да не качиш, но съдейки по себе си:
1. Диапазонът на калории, в който задържам, при мен се оказа шокиращо голям.
2. След всяко връщане нагоре, съм слизала още по-надолу от преди да кача.

# 186
Бърз ъпдейт от мен...
Днес е ден 7-ми. Вече не ми прави впечатление с колко малко се засищам при всяко хранене.
Кантара е с 1кг надолу (вече съм 63.9кг) Laughing Мисля, че съм в здравословната графа със свален 1кг за седмица.
Ям от всичко по малко с контрол на калориите и мазнините, сладичкото е в доста ограничени количества.

Както всички и аз очаквам бързо и лесно да сваля килограмите, но съм приела факта, че не става светкавично с абсолютно ограничаване от всякакви "вредни" храни или тъпчене със салати.

Продължавам смело напред и надявам се да стигна желаните килограми.
Не се отчайвайте и не се отказвайте!!

П.С.: Всеки ден изпълнявам упражнения с приложението, което споменах в предишния си пост, и се чувствам много по-добре физически и психически.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 00:15 от mochi.sa

# 187
хм, всички ли отслабнахте и защо изчезнахте Simple Smile
WOW tea пия трети ден, мноооого доволен
не ми се яде, изхврърлям вода, не стъпвам по земята...
не очаквам да стопи сланините, но поне спрях да мисля какво да изям, за да отслабна
другата седмица ще правя яйчен фаст с девойките от ВМ- НВД темата
и очаквам в петък да се събудя 58кг Laughing

дзън- дзън с чайче 🍵🍵🍵:

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 08:58 от Herzen

# 188
  • Велико Търново
63.7 кг. на отслабнала ли ти приличам?!Ставам все по-дебела, но истината е, че ям много/тренирам и ям, първото не личи/.Мисля да се върна към Папе, такава преса бях изкарала, че не е истина.
Херц, имам 70 броя домашни яйца в хладилника, мъжа ми и децата му си тръгват утре за село ще стоят до петък, да взема да се включа във фаста.Като се знам, че последните пъти не можах да изкарам....ще се почудя.
Честит имен ден на всички празнуващи!

# 189
Чак пък отслабнала Stuck Out Tongue Winking Eye
Кантара много ме ядосва, показва над 60. Тоест 2 кила отгоре съм. Вода ли е, не знам! И аз поне тренирам, 5 пъти седмично, но тези летни почивки ми бъркат много работата с храната. Примирих се за сега, сериозна съм поне с тренировките.

# 190
на мен плодовете ми бъркат много работата, все някой носи нещо - праскови, пъпеши, дини....
Сиско, идвай на фаста, колкото издържим Hug

# 191
Аз паднах на 61(71 стартово), днес съм 62. Въпреки това съм си доволна. Спрях всякакви режими известно време и бях заковала кантара на 65-66. Предния месец не ми понасяха много жегите и спрях да ям през деня. Стана ми като режим храненето по веднъж на ден и свалих до сегашните си килограми. Започнах работа, което ми позволява да не съм все у дома и да гризя нещо. Септември възнамерявам да започна отново с тренировките и се надявам този път да бъда по-стриктна с тях.

# 192
  • Велико Търново
на мен плодовете ми бъркат много работата, все някой носи нещо - праскови, пъпеши, дини....
Сиско, идвай на фаста, колкото издържим Hug

Нат, от вторник, нали, че понеделник си по "Чемширов"?
Идвам, но ще държим топла връзка по месинджър за мотивация, че да не взема да се подхлъзна.

# 193
А, да бе, отслабнала! Просто нищо интересно за споделяне. На седмична база съм минус 0.400, но без нови рекорди. Върти-сучи 53кг плюс-минус 300 грама според деня. Едно половин кило си щъка надолу-нагоре от 3 седмици.
Видях я организацията за яйчния фаст, но тази седмица има пиле на грил във Фантастико, а с него доказано отслабвам най-ефективно, така че ще пасувам.

# 194
Здравейте и от мен,

Има баааавно понижение на теглото при мен. За 3месеца точно 9кг. Искаше ми се да свалям средно по 4кг на месец, ама то какво аз искам явно не играе роля, хехе.

Вчера ядох печени картофи на обяд, не съм яла от както съм започнала... И две парчета пица за вечеря. Но иначе съм се в позволение калории за деня. И днес минус.
Вече изумявам кога ги има и кога не.
Спорт... При мен е утопия и още не мога да се накарам за нещо по сериозно, но правя базови упражнения вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт