COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 774
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 055
  • Там,където се събуждам щастлива.
Вчера си отиде майката на моя приятелка. Суха пръчка според някои съфорумци и специалисти. Разболя се от Ковид през ноември и не я приеха в болница, защото нямаше задух или лоша сагурация. Самоизлекува се. Удари я в главата, скороспотижно получи разсейки от рак, след като дни преди разболяването (където явно се е заразил) е била по контроли и е установено малко петно с ракови клетки, за което са давали много добри прогнози.
Преди седмица я изгониха от болницата, защото била агресивна. Да я оправили в главата и тогава скенер. Мислех, че само с моят баща може да се случи подобно нещо.
Сигурно щеше да умре някой ден. Може би, имаше някоя и друга година живот. Ако не я беше докопал Ковид.

# 11 056
За болднатото: в грешка си. Никога не съм отричала статистиката на НСИ за общата смъртност. Хората си умират, те ги броят. Не вярвам на Ковид статистиката от портала, обаче. И неведнъж съм се аргументирала защо.
Ако сериозно променят критериите си за определяне на причините за смъртта, ще лъсне, че всъщност хората умират от доста други неща и съвсем не от преобладаващ Ковид. И много други възражения имам за хоспитализациите, но.... да не се повтарям. Там пък вече има признания и на властта, че пълнят болниците с леки случаи, не е ЕЖК.
Ако заключенията ти бяха верни, щяхме да наблюдаваме това, което се случва е Швеция. Pure нееднократно е писала, че там всички с положителен тест се записват като починали от Ковид до месец независимо дали това е реалната причина . Затова и в Швеция имат подсмъртност - хора, които са записани като починали от Ковид, така или иначе е щяло да починат в този период от други причини.  Ако и тук е така, значи, като имаме 19  000 починали от Ковид според портала, надсмъртността трябва да е по-малко число от обявените с Ковид, примерно 15000, което ще означава че около 4000 най-вероятно са починали от други причини. Само че  числото е два пъти по-голямо точно във вълните. А тези твърдения противоречат сериозно на това, че у нас имаме голям брой изкарали и недиагностицирани с Ковид. Ако второто е вярно (а по това мисля всички сме съгласни), то е съвсем логично да имам починали от Ковид недиагностицирани, а не обратното - надписани като починали от Ковид. Просто изводите ти не следват логиката и общата статистика. Аз също не вярвам на данните в портала. Силно подценени са.
Jasmin, така и не обясни в другите страни на какво се дължат пиковете в смъртността по време на вълните - и там ли приемат само леки случаи в болниците, за да точат пътеки, и там ли изведнъж почваха да валят починали от инфаркти и инсулти, нямащи нищо общо с Ковид?

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 11:11 от TafTaf

# 11 057
UV лампите работят добре, но те могат да се използват само, когато няма никой в стаята. Май решение добро с проветряването на стаите в училищата няма.
Да, но явно в училищата не са много запознати с ползването на такива уреди..Нали имаше преди време един случай, родител бил подарил такава лампа и учителят я включил за 1 час докато си преподава и децата, които били най-близо до лампата бяха с изгорели лица и болки в главата..Добре, че лампата е била някаква слаба за домашна употреба, ако е била по-мощна, щеше да е по-зле положението.

# 11 058
На всичките тези екскурзианти, трябваше да се правят тестове на граница, без значение какви документи представят.
Вече сме във фаза две. Тестове ще има все по-малко и ваксината ще се зачита за една от основните "мерки". Просто пояснявам, не е моя идея Simple Smile Виждам, че у нас дори се очакват повече тестове от предна година, а световната тенденция е към по-малко тестове.

Фазата е "всеки се спасява сам".
Скрит текст:
При нас животът стана почти нормален, единствено се тревожа за баща ми, защото не може да образува антитела и би разчитал на другите, а това е утопия.

Ти го изкара, не зная кое те притеснява. Карат те да се ваксинираш ли?

ПП Нещо ново от Австрия (най-после Smile ). Появи се миналата седмица по телевизията една вируложка Dorothee von Laer, която казва, че няма да направи ваксините задължителни, но иска да пусне вируса вече да мине през всички, за да ги ваксинира естествено. Повече не и дадоха гласност, трябваше специално да я търся онлайн. Честно казано в моя кръг все повече хора предлагат да няма никакви мерки, абсоютно никакви и мисля, че все някога ще поемем натам.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 10:36 от Анонимен

# 11 059
  • на пистата
Не знам кой как пише бройките починали,но преди месец съсед почина в линейката на път за болницата.Лекувал се вкъщи 2 седмици.Без тест е бил,с недоказан ковид.4-5 дни приеха и жена му в болница с ковид,тя оцеля.Него обаче не го вписаха в статистиката за починал от ковид.

# 11 060
Само общи приказки говореше, абсолютно дистанциран, той си знае, че е още малко на този пост и ще си ходи, а жевотът след поста продължава, нали ще иска да е депутат пак.

Професор Денков преподава на фармацевти и медици и хич не му се ще да е депутат ако ме питаш, а иска да се връща да чете лекции във факултета Simple Smile

# 11 061
Понеже много се изписа колко са зле Израел и как ваксините изобщо не действат, ето една съвсем нагледна графика за България и Израел от Станислав Трайков.

# 11 062
В Израел съотношението тестове:население е 2:1, в България е около 4 пъти по-малко. Няма как при такава разлика да сравняваме заболеваемост.

# 11 063
  • При семейството си
Само да кажа, че за класна стая не може да се вземе обикновен домашен пречиствател. Ще е като да се опитваш да полееш плантация с лейка. Но дотогава вълната, ако въобще можем да я наречем вълна, така или иначе може да започне да затихва.
До кога? До 15.09. вълната очакваш, че ще затихне? Тя едва тогава ще започне да се надига.

Има комбинирани уреди - с хепафилтър, вградена УВ-лампа, вътре в устройството, която облъчва въздуха, който преминава, с йонизация и озониране. Комбинираните станции, които са ефективни, са скъпи. Но животът и здравето на децата са безценни.

Държава, в която се събират капачки за кувиози и няма детска болница, кога и как може да закупи подобни?
Колко дарения на компютри и лаптопи се направиха, за да могат някои деца да са ДО.

Калинка, ракът е нещо страшно и без Ковид.

# 11 064
  • В офиса
Ох, бе, аман да ретранслирате от интернет без собствена мисъл. Да разгледаме графиката до 1.1.2021. В този период и двете страни нямат ваксинирани население (в Израел мисля започнаха на 20.12.2020, т.е. може да се пренебрегне. Ясно се вижда, че при много повече боледуващи в Израел умират много по-малко. И в двете страни има скрита заболеваемост, в Израел по-малко. Но все пак изобщо нямаме представа как изглеждат реално графиките. В България има огромна надсмъртност (как пък не пуснахте тая графика) Т.е. изводът, който аз правя, е че в България здравната система е много по-неработеща от в Израел. Ваксините, ясно е и за бебетата, че намаляват и заболеваемостта и смъртността, но големият проблем със здравната ни система е пред нас, а ние си говорим глупости.
Между другото, защо не цитирахте последния му пост за анализа на влизането в болница при алфа и делта при двете групи ваксинирани и неваксинирани.

Този човек прави най-обективните модели и се чудя разни аматьорчета като онова момченце Велков, а даже и Лъчезар Томов, защото му четох коментари под постовете на Трайков, изобщо са на сцената.

# 11 065
Не знам кой как пише бройките починали,но преди месец съсед почина в линейката на път за болницата.Лекувал се вкъщи 2 седмици.Без тест е бил,с недоказан ковид.4-5 дни приеха и жена му в болница с ковид,тя оцеля.Него обаче не го вписаха в статистиката за починал от ковид.
Как разбирате кой е влязъл и кой не в статистиката? Списъци с имена ли има? Питам наистина, не се заяждам.

# 11 066
Как разбирате кой е влязъл и кой не в статистиката? Списъци с имена ли има? Питам наистина, не се заяждам.
Пишат се възраст и съпътстващи заболявания за починалите всеки ден. Близките на човека без проблем могат да го "познаят" в статистиката по тези характеристики.
Тинкърбел, разбира се, че нашата здравна система се справя много по-зле с Ковид от Израел и Западна Европа. Не помня някога да съм изказвала друго мнение. Разбира се, че при нас огромен брой случаи не се диагностицират, съответно имаме много починали от Ковид, които не се водят като такива и затова най-добър ориентир е общата смъртност. Това го писах няколко коментара по- нагоре днес.
Но на графиката се вижда и сериозният спад на починалите в Израел в сравнение с предходните вълни, какъвто при нас, в началото на новата вълна няма. Графиката дава възможност да сравняваме Израел сам със себе си и България сама със себе си, както и трендовете в двете страни. Четох и съм съгласна с прогнозите на Трайков, че през следващите седмици ще имаме спад/плато. Аз лично очаквам след старта на учебната година нов пик в началото на октомври, съответно ще видим при есенни условия какво се случва при нас и е Израел.
При изводите, които правиш,  и с които съм абсолютно съгласна, най-логично е точно ние да заложим максимално на ваксинация и на мерки, за да намалим  риска да ни лекуват в нашите болници. Само че мнозинството прави точно обратното. Образно казано, това е като да караш трошка с неработещи спирачки и да викаш " Е, що да намаля скоростта, те спирачките и без това не работят?" Доколкото си спомням, ти самата не искаш да се ваксинирал, защото те принуждавали. Аз лично не мога да разбера такъв довод, ако човек си дава сметка, че ваксините доказано намаляват тежкото протичане и смъртността и при положение, че знаем, че влизане в интензивно у нас означава поти сигурен летален изход,.
Колкото до другия пост на Трайков, не съм го видяла, ще прочета на страницата му, но от скрийншота тук разбирам, че пропорционално се увеличава нуждата от хоспитализация и при ваксинира и неваксинирани при Делта , което пък значи, че ваксините намаляват риска от хоспитализация по същия начин (пропорционално) , както при Алфа. С две думи, това отново е аргумент за ваксинация. Независимо от намалената ефективност на ваксината, с нея е по-добре, отколкото без нея.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 11:55 от TafTaf

# 11 067
Ами изкачихме се на първо място  в Европа по смъртност следствие на ковид ,това трябва да се отпразнува не 30 не 50 ,а на 100 % в нощните клубове

В тази връзка, умиранията по седмици, според данните на НСИ към 31.08:

https://nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_1_2021_W33.png
Елпис, и аз наблюдавам общата смъртност от известно време. В момента свръхсмъртност няма.
Същевременно се докладват по едни 50 + души на ден, за които се твърди, че са починали от Ковид.
Изводите всеки да си ги направи.
И от този статистика 2020/2021 стигна до извода ,че смъртност от ковид няма ??????
Я пак погледни пък ако намериш и сравниш с 2019 г. може пък да успееш да стигнеш верния извод .
17 седмица имам дан в статистиката за 2021  аз поне мога да ти гарантирам ,че един човек влязъл в нея под 50 г и без заболявания не е лъжа и не е писан заради пътеката или заради парите от Европа.Просто ковид му .ба мамата за две седмици .

Миоки
мъж -49 години без придружаващи заболявания .И аз не се заяждам .Казваше се Вежен Ангелов Сърталански .

# 11 068
ммм75, попаднали сте на пречиствател - менте. Има качествени - въпрос на вложение е. И аз, като Файнфанито, смятам, че родителите могат да финансират закупуването на такива инсталации, стига да се обезпечи пребиваването на децата в една класна стая (а не с кабинетна система). Има много простички неща, които никой не иска да въведе.
Не беше менте. Никъде в западните държави не разчитат на подобни пречистватели в училищата, а където решиха да действат в тази посока, направиха вентилационна система, която да вкарва въздух отвън, а не да върти въздуха в стаята.
Жасмин, нямам намерение да споря с теб. Твърдението ти, че не вирусът а "затварянията" са виновни за увеличената смъртност са плачевни и лишени от всякаква логика.

# 11 069
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ох, Илианче... как имаш сили да опровергаваш тези приповдигнато оптимистични на чужд гръб мнения не знам...

Проблем ли е да се отиде с една седмица по-късно за втора доза Файзер?
Мисля големият ми син да се ваксинира при мобилния екип, който е в Созопол в момента (трябваше по-рано да се случи, ама трябваше да имаме яснота във връзка с клиничното проучване, в което е включен за АД), обаче се получава така, че трябва да има една седмица преди и една седмица след неговите инжекции - т.е. примерно следващата доза на ваксината трябва да е към 30 септември, а не на 25-ти, както би се получило, ако сложим първата днес. Предполагам, че няма проблем за ефективността, но дали самите ваксиниращи няма да кажат нещо?

Общи условия

Активация на акаунт