COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 836
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 440
  • София
Какво ДО и какъв локдаун? Вие искате да спрете движението заради самоубийците на пътя.

# 19 441
Мисля, че тука схващаме. Въпроса е какво може да направим. Нищо. Да гласуваме, евентуално, след месец ,и дотам. То почти няма и за кой, малцина са за ваксиниране и повече мерки, а те не съвпадат с моите убеждения по други въпроси. Така или иначе, докато минат избори, докато направят правителството, докато поооочне работа, какво?

# 19 442
Скрит текст:
Мисля, че в момента без затваряне няма да мине, ще се влачим с месеци. Ако все пак някой реши да наложи такива крайни мерки, то след тях, да се даде месец срок и се въвежда прословутия зелен сертефикат за всичко - работа, кръчми, пътуване, помощи и т.н. Който няма такъв, си стои в къщи.
 Сигурно е диктаторско, но е повече от видно, че с пожелателни призиви и "демократични" методи не става.

Локдаунът е временна мярка - за да се намали натискът на здравната система и да се даде време да напреднат ДРУГИТЕ мерки, които ще доведат до по-трайно снижаване на заболеваемостта и смъртността. Ако няма воля да се въвеждат и прилагат други мерки, локдаунът е само натискане на бутона "пауза ", след което продължава същата песен. И струва много скъпо, във всякакъв смисъл.
Така е, спор няма. Надявам се, че "паузата" ще доведе до едно "тихо време", което да бъде използвано така, че да не стигаме до следващи такива вълни и пак затваряне.

Цитат
Имаше един закон за общественото здраве, в който пишеше, че всички действия по време на пандемия, застрашаващи здравето са подсъдни... там няма ли точка за ваксинацията и публичното говорене. Ако няма, трябва спешно да се добавят и да започне строго да се спазва.
"Всички действия" показва, че може и нетипични. Защо всяко нещо трябва да бъде разписано буква по буква!

Какво ДО и какъв локдаун? Вие искате да спрете движението заради самоубийците на пътя.
Как да стане така, че да няма косвени жертви?
  Какво да стане, за да се ограничи, разпрастранението, да намалеят болните, починалите, болниците да работят що годе нормално, да не стигаме до следваща вълна?

# 19 443
Ако "самоубийците на пътя" са 80% от всички участници в движението, да, би трябвало да се спре движението. Защото тогава и останалите 20% имат малки шансове да оцелеят.

# 19 444
Въпроса ми е провокиран от едни холандци, които вчера ме питаха, защо е толкова скептично настроен българина...? И затова и аз се замислих... Странно им се стори и това, че правим сами изследвания и т.н. тоест точно с горното мнение се припокрива, там всеки разбира от неговата си област и му се има доверие за мнението, тук всеки от  всичко разбира и накрая доверие и отговорност никаква..

# 19 445
Хората не знаят. Вчера приятелка ми разправя колко било гадно в болницата, в която роди. Никога не е била в болница и беше шокирана. Много хора не са били в болница и наистина не знаят за какво става въпрос. То по принцип е хубаво, че не знаят, но не знам защо не разбраха за толкова време. Явно наистина си крият главата в пясъка

# 19 446
  • София
Ако "самоубийците на пътя" са 80% от всички участници в движението, да, би трябвало да се спре движението. Защото тогава и останалите 20% имат малки шансове да оцелеят.
Ограничаваш самоубийците, не всички. Останалите имат начин за оцеляване с доста добра ефективност.

# 19 447
Какво можем да направим в момента - ами нищо.... да се спасяваме поединично. Същото това единачество и недоверие, което ни доведе до тук... сега само това ни остава...

# 19 448
  • Където морето целува небето...
Мислите ли, че ваксинирането на учителите ще спре това разпространение при учениците и в детските градини, или просто ще има учители, които да водят присъствен учебен прцес?
Имаше някакви планове да се допускат до градините само деца на двама ваксинирани родители и на работещи на първа линия, но ме съмнява някога да се приложи.

# 19 449
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ето какво пише в Закона за Обществно здраве

"Чл. 59. (1) (Предишен текст на чл. 59 - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.)
При възникване на извънредна епидемична обстановка, както и при регистриран
значителен спад в имунизационното покритие министърът на здравеопазването може да
разпореди:
1. задължителни имунизации и реимунизации за определени групи от населението,
които не са включени в имунизационния календар;
2. задължителни имунизации и реимунизации с препарати, които не са включени в
имунизационния календар;
3. имунизации и реимунизации по ред и начин, различни от посочените в
имунизационния календар;
4. организирането на имунизационни кампании, откриването на временни
имунизационни пунктове, сформирането на екипи за имунизиране на място и други
извънредни мерки."

# 19 450
Всяка ваксиниране, на всяка линия би ограничило... От сутринта гледам графики на Израел, Франция, Германия, Англия... Ами всички са с около 3 4 пъти по-малка смъртност....това ако не е доказателство не знам кое е

# 19 451
Ваксинирането на учителите единствено може да запази броя на кадрите в образованието над критичен минимум, под който и без вирус трудно ще се провежда обучение, било то присъствено или дистанционно. Няма да спре разпространението сред децата.

# 19 452
Роузи,
То пише, ама прочети накрая, на кого се възлага изпълнението и контрола. Те трябва да отговорят защо не се прави това, което е написано.

# 19 453
Математик от БАН: Трябват доста по-сериозни ограничителни мерки
 итуацията с коронавируса се развива и едва ли ще може да се удържи. Новите случаи ще се вдигат до повече от 4000 на ден. А до края на месеца капацитетът на болниците ще е на 100% изчерпан. Тази прогноза направи математикът на БАН Огнян Кунчев в ефира на NOVA.
Близо 5000 са новите случаи на COVID-19 у нас
Според него при въвеждането на мерките са необходими 15-20 дни, за да се стабилизира ситуацията.
„Мерките вече трябва да бъдат доста драстични”, смята Кунчев.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/matematik- … lni-merki-6132675

ПП. Доц. д-р Ангел Кунчев е "Лекар на годината 2021", има и рожден ден днес..
https://www.vesti.bg/bulgaria/doc.-d-r-angel-kunchev-e-lekar-na- … nata-2021-6132683

# 19 454
Кунчев даже станал лекар на годината. За чудно свършена работа. Кантарджиев поне се насочи към шоубизнеса. Кунчев само се покри.

Общи условия

Активация на акаунт